Vijf redenen waarom games van Blizzard Entertainment nooit vervelen!

  Iedereen heeft wel zijn favoriete ontwikkelaar of uitgever in de gamewereld. Je vindt simpelweg elke game die een ontwikkelaar maakt of uitbrengt bij voorbaat al goed en voor velen zal dat, net als ondergetekende, Blizzard Entertainment zijn. Lees hier waarom games van Blizzard Entertainment zo tof zijn en nooit vervelen!

  5. Voor ieder wat wils

  Blizzard Entertainment bestaat al een ongeveer 26 jaar en heeft in die tijd aardig wat games op de markt uitgebracht. Deze games variëren enorm in genre dus dat betekent dat er voor elke gamer wel een interessant spel tussen zit. Van kaartspellen tot strategiegames en MMORPG's. Tijd om eens een kijkje te nemen naar de verschillende games.

  De meest bekende game van Blizzard is waarschijnlijk World of Warcraft. De MMORPG kwam uit in 2004 en telt ondertussen zes uitbreidingen. Het is letterlijk een game die nooit ophoudt en je hebt er altijd wel wat te doen. Betere uitrusting vergaren, je vijand een kopje kleiner maken, noem het maar op. Dit is in de andere spellen iets minder het geval.

  Een andere game die meer recent veel aandacht trekt is Overwatch, een multiplayer team shooter. Hierin speel je potjes van tien tot twintig minuten. In teams van zes moet je bepaalde doelen voltooien om te winnen terwijl je de tegenstander ruïneert, maar laten we de overige games in een iets sneller tempo doorlopen. Er zijn er nog een paar!

  Je hebt nog Heroes of the Storm (een Multiplayer Online Battle Arena), Diablo III (een top-down hack and slash), StarCraft II (een Real-Time Strategie) en Hearthstone Heroes of Warcraft (een digitaal kaartspel). Zoals je ziet bestrijkt Blizzard Entertainment vele genres dus er zit voor jou ook vast iets interessants bij.

  En voor de oplettenden: nee, dit zijn niet alle games van Blizzard Entertainment. In de jaren '90 en '00 zijn er nog vele klassiekers uitgebracht, maar bovenstaande zijn de games die nog veelal gespeeld en ondersteund worden. De niet digitale spellen, boeken en films laten we ook even voor wat het is. Deze keer dan.

  4. Blizzard Entertainment scoort hoge cijfers

  Wanneer je tientallen uren in een game gaat stoppen, is het ook wel zo fijn dat een goede game is. Dat lijkt bij de games van Blizzard wel snor te zitten. Niet alleen hier scoren Blizzard games hoge cijfers, maar wereldwijd doet de ontwikkelaar/uitgever het erg goed als er bijvoorbeeld naar gemiddeldes wordt gekeken via rankwebsite Metacritic.

  Blizzard Entertainment scoort zelf gemiddeld een 8,6 als uitgever. De game met de laagste score is een uitbreidingspakket van StarCraft II met een 7,3 en de hoogste scorende Blizzard game is de eerste Diablo met een 9,4. Er staan dan ook meerdere games hoog in de lijstje van bijvoorbeeld beste PC-games aller tijden en dat is fijn om te weten voor je eraan begint.

  Blizzard weet wat het doet en levert goede kwaliteit af. Hier zijn we daar ook van op de hoogte. Neem bijvoorbeeld de nieuwste uitbreiding Legion van World of Warcraft die even een 9 scoorde in de review of Overwatch die precies hetzelfde doet. De laagst scorende game van Blizzard hier is WoW-uitbreiding Mists of Pandaria met een 7,5 in de review.

  Nu betekent dit niet dat Blizzard foutloze games aflevert, allerminst, maar de games worden goed ondersteund door de ontwikkelaar en komen regelmatig met nieuwe updates om problemen op te lossen of nieuwe content toe te voegen. Maak je dus geen zorgen als het op kwaliteit aankomt. Bij Blizzard ben je aan het juiste adres.

  3. Iedereen wordt beloond om te spelen

  Niet iedereen heeft natuurlijk de tijd om als een professionele gamer acht uur per dag in een spel te stoppen en dan kan het soms wel eens tegenvallen als je 's avonds een uurtje wilt spelen. Je probeert het op te nemen tegen andere spelers, maar je maakt geen schijn van kans. Keer op keer verlies je. Waarom speel je het nog? Dit voelt totaal niet belonend of voldoenend.

  Gelukkig heeft Blizzard Entertainment een manier gevonden om al zijn games voldoenend te maken. Ook als je vaak verliest. Of vaak wint. Het maakt niet uit. Neem een game als Overwatch. Tijdens het spelen verkrijg je vaardigheidspunten waarmee je je account omhoog levelt. Elke vijf tot tien potjes ga je een level omhoog en krijg je een lootbox, oftewel een schatkistje met cosmetische items om je helden mee te pimpen.

  In Hearthstone krijg je gold waarmee je nieuwe pakjes kaarten kunt kopen en in een game als Diablo, waar je eigenlijk niet kunt verliezen, wordt regelmatig gratis nieuwe content toegevoegd. Heroes of the Storm wil hier ook beter aan voldoen en komt nu met een heel nieuwe beloningsysteem waarbij je bijvoorbeeld gratis twintig nieuwe helden kunt krijgen of lootboxes net als in Overwatch.

  Verder heeft Blizzard vaak speciale evenementen in games die aansluiten op wereldwijde feestdagen of zelfs cross-game evenementen. Denk bijvoorbeeld aan enkele games spelen in Heroes of the Storm om zo een nieuwe skin voor een held in Overwatch te krijgen. Van de no-lifer tot de luie casuals, iedereen wordt beloond om de games van Blizzard Entertainment te spelen.

  2. Een grote, actieve community

  Of je nu liever alleen speelt, met vrienden of vreemdelingen. Het is altijd fijn wanneer er een actieve community bij een game zit. Het kan je helpen problemen op te lossen of simpelweg om een groep te vinden om mee samen te spelen. Bij alle games van Blizzard Entertainment is een stevige, actieve community aanwezig. Zowel in als buiten de games om.

  Elke game heeft zijn eigen forum waar constant nieuwe onderwerpen worden aangebroken en mensen met elkaar in discussie gaan over van alles en nog wat. Daarnaast maakt de community ook eigen websites zoals hotslogs, een website met statistieken van Heroes of the Storm. Dergelijke websites zijn erg handig voor beginners om tactieken op te vinden en snel mee te kunnen komen.

  Daarnaast is de community ook actief op voiceserver Discord. Zo heeft elke klasse in World of Warcraft zijn eigen server op Discord waar mensen die graag dezelfde klasse spelen bijeen komen om te praten over bijvoorbeeld aankomende veranderingen. Om even een voorbeeld te pakken: de Earthshrine server die helemaal gericht is op de Shaman klasse.

  Je hoeft bij games van Blizzard Entertainment geen gamende vrienden te hebben om samen mee te spelen. De mensen waarmee je gaat gamen, ontmoet je wel online. In het spel zelf of op een van vele platformen waarop de community actief is. Hoewel gewoon lekker in je eentje game natuurlijk ook een mogelijke optie is.

  1. Blizzard games vervelen nooit!

  Mocht je nu nog steeds niet overtuigd zijn waarom games van Blizzard Entertainment zo de moeite waard zijn, dan is er nog één puntje van aandacht voor je. Het feit dat games van Blizzard eigenlijk niet echt een einde hebben. Ja, sommige hebben een verhaallijn die op een gegeven moment stopt, maar elke game heeft een multiplayer waarin je verder kan spelen.

  Het verhaal van van World of Warcraft gaat nog enkele uitbreidingen door. Overwatch en Heroes of the Storm zijn nagenoeg in zijn geheel multiplayer only en Hearthstone, Diablo III en StarCraft II hebben naast de singleplayer ook een actieve multiplayer. Je hebt dus altijd wel iets te doen. Zelfs als je niet thuis bent aangezien Hearthstone op je mobiel speelbaar is.

  Om het daarnaast ook leuk en interessant te houden voor iedereen voegt Blizzard Entertainment regelmatig nieuwe content toe. Deels gratis en deels betaald, maar dat is ook afhankelijk van de game. Alle nieuwe content in Heroes of the Storm en Overwatch is bijvoorbeeld gratis. In World of Warcraft moet je betalen voor nieuwe uitbreidingen, maar tussentijdse updates voegen ook veel toe.

  Als kers op de taart kun je al deze games simpel en snel terugvinden in de game launcher van Blizzard. Vanaf hier kun je ze allemaal installeren, opstarten en automatisch laten updaten plus buiten games om ook met je vrienden communiceren. Wat wil je nog meer? Ja, gamen. Precies. Laten we hopen dat Blizzard Entertainment nog lang games blijft maken!

  Heroes of the Storm

  Verkijgbaar vanaf 2 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.