Top 10 beste Spartans in Halo - Spartans never die

  Spartans zijn de elitesoldaten in de Halo serie. Zonder hen zou de mensheid geen kans hebben gehad in de oorlog tegen de covenant. Maar wie zijn eigenlijk de beste Spartans in Halo?

  Het Spartan programma werd begonnen om de perfecte soldaat te creëren. Zij moesten de planeten beschermen tegen eventuele rebellen die het niet eens waren met de regering van de kolonies. Doctor Catherine Halsey overzag het grootste deel van de experimenten van het programma.

  Spartan projecten

  Het eerste project leidde tot de Spartan I serie. Hiervoor werden vrijwilligers die in het leger zaten geselecteerd. Zij ondergingen augmentaties waardoor zij sterker en sneller werden. Slechts een handvol overleefden de operaties en vanwege hoge kosten en tegenvallende resultaten werd het programma stopgezet.

  Het programma werd nieuw leven ingeblazen toen een groepering de UNSC teisterde met aanvallen. 74 kinderen van zes jaar werden gekidnapt om aan het programma deel te nemen. Deze zogeheten Spartan II soldaten ondergingen vanaf jonge leeftijd al zware trainingen en kregen augmentaties om de zware armor te kunnen dragen.

  Nadat het Spartan II programma stopgezet was, kwam het Spartan III programma op. Hierbij werden wederom kinderen gebruikt, maar deze keer werden slechts weeskinderen gebruikt. Ze zijn ontworpen om met lagere kosten en lagere leeftijdsverwachting, enorm gevaarlijke missies uit te voeren. Weinig van de 300 originele kandidaten overleefden de gevaarlijke missies.

  Het laatste Spartan programma genaamd Spartan IV werd in het leven geroepen omdat de nood voor supersoldaten bij de UNSC hoog zat. Ditmaal werden geen kinderen meer gebruikt, maar vrijwilligers uit het leger. Spartan IV is nu een volledige tak van de UNSC.

  Beste Spartans in Halo

  Dat was de achtergrond van het Spartan Programma. Nu gaan we kijken naar de beste Spartans uit de programma's en omdat de Spartan II serie vaak als superieur beschouwd worden, zullen deze vooral de lijst vullen. Genoeg gewacht! Dit zijn de beste Spartans in Halo

  10. Edward Buck

  Edward Buck heeft in zijn militaire carrière al veel meegemaakt. Hij overleefde de Fall of Reach in zijn beginjaren in de UNSC. Hij werd gepromoveerd tot leider van een ODST squad die op een geheime missie naar New Mombasa gingen. Deze missie staat centraal in Halo 3 ODST, waar Buck tevens speelbaar is.

  Als ODST bewees Buck al dat hij een geboren leider was. Hij ging daarom enkele jaren later bij het Spartan IV programma. Hier kwam hij in Fireteam Osiris, waar zijn missie was om Blue Team op te sporen en zo nodig te neutraliseren. Hij is een teamgenoot in Halo 5 voor Jamescon Locke.

  9. Sgt. Avery Johnson

  Op nummer 9 in de top 10 beste Spartans in Halo staat een van de eerste Spartans ooit, namelijk Avery Johnson. Hij ging op 19-jarige leeftijd bij het leger en bood zich aan als vrijwilliger voor het Spartan I project. Hij maakte het begin van de Human- Covenant oorlog mee toen zijn team werd aangevallen door de aliens.

  Johnson was een sterke leider en met zijn achtergrond als Spartan I ook nog eens super sterk. Hij was goed bevriend met Master Chief en ondernam enkele missies met hem. Hij vocht mee in het laatste gevecht in de Human-Covenant oorlog, waarmee hij de enige persoon is die zowel het begin als het einde van de oorlog heeft meegemaakt.

  8. Carter-A259

  De eerste Spartan III van deze lijst. Carter was de leider van Noble Team in Halo Reach. Hij was een van de originele teamleden van Noble die het lang overleefden.

  Carter gaf veel om zijn teamgenoten en deed er alles aan om ze in leven te houden, zelfs al zou het zijn eigen leven in gevaar brengen. Daarom werd hij door zijn teamgenoten vertrouwd. Hij was als Commander een van de Spartans met de hoogste militaire rank.

  7. Fred-104

  Fred is een van de leden van het legendarische Blue Team. Fred wordt gezien als één van de beste Spartans van het Spartan II programma. Bij elke wedstrijd werd hij tweede. Volgens zijn teamgenoten zou hij makkelijk eerste kunnen worden, maar wilde hij de aandacht niet die daarbij hoort.

  Hij is een goede sniper en kan goed omgaan met een mes. In zijn carrière heeft hij al meer dan 120 missies voltooit. Net als veel Spartans is Fred een goede leider, al kan hij moeilijk omgaan met verwondingen van zijn teamgenoten. Daarom wil Fred zelf liever niet een team leiden.

  Fred is speelbaar in de co-op modus van Halo 5. Hij verschijnt hierin als lid van Blue Team.

  6. Jorge-052

  Nummer 6 in de lijst met beste Spartans in Halo is Jorge-052. Jorge was een Spartan II in Noble Team diende onder het bevel van Carter. Hij was de heavy weapen specialist van het team. Samen met het team probeerde hij de planeet Reach te beschermen in Halo Reach.

  In zijn carrière heeft Jorge het nodige meegemaakt. In de 30 jaar dat hij actief was als Spartan, heeft hij veel vertrouwen bij zijn teamgenoten opgebouwd. Jorge's laatste gevecht was tijdens de Fall of Reach.

  5. Kelly-087

  Spartan II Kelly-087 is lid van Blue Team en staat bekend om haar snelheid. Met haar pak aan kan ze snelheden tot 62 kilometer per uur halen. Ze is hiermee de snelste mens ooit in het Halo universum. Tijdens trainingen moest ze zich altijd inhouden omdat ze te snel ging.

  Als lid van Blue Team is ze een van de beste vrienden van de Master Chief. Ze heeft deelgenomen aan meer dan 124 missies en heeft daarin laten zien een hoge pijngrens te bezitten. Tijdens een gevecht was ze zwaargewond geraakt, maar desondanks ging ze door met de missie en wist ze deze te voltooien. Dat maakt haar een van de beste Spartans in Halo.

  4. Linda-058

  De volgende in de lijst van beste Spartans in Halo is Linda-058. Net als de rest van de Spartan II soldaten, werd ze op 6-jarige leeftijd ontvoerd en opgeleid tot soldaat. Ze is lid van Blue Team en heeft vaak aan de zijde van Master Chief gevochten.

  Tijdens een missie raakte Linda zwaargewond toen een kogel haar aan de achterkant van haar hoofd raakte. Ze werd ingevroren, afwachtend op een dokter die haar zou kunnen redden. Uiteindelijk werd ze gered door Doctor Halsey. Binnen een paar dagen stond ze weer op het slachtveld.

  Linda is vooral bekend door haar gebruik van de sniper. Ze heeft geen spotter nodig en schiet zo snel dat vaak onduidelijk is op welk doelwit ze als eerste mikte. Ze is speelbaar in Halo 5 co-op.

  3. Kurt-051

  De Spartan II Kurt-051 staat op nummer drie in deze lijst. Tijdens trainingen werd hij al snel opgemerkt door de trainers en mocht hij Green Team leiden. Hij was een van de weinige Spartans die sociaal was ingesteld en maakte vrienden met iedereen.

  Kurt had een soort zesde zintuig waarmee hij zaken als vallen kon aanvoelen. Dit heeft hem en zijn teamgenoten in veel missies erorm geholpen. Zo redde hij heel Blue Team nadat hij het gevoel had dat er iets mis was. Zijn teamgenoten vertrouwden hem blindelings hierdoor.

  Als trainer voor het Spartan III programma kwam zijn leiderschap nog meer naar voren. Hij verdiende hiermee een promotie tot Luitenant Commandant, waarmee hij een van de hoogste rangen heeft als Spartan. In missies stelde hij het belang van het team boven de orders van de commandanten.

  2. Spartan-B312

  Spartan-B312, beter bekend onder zijn callsign Noble Six is een van de beste Spartans in Halo. Tijdens training van de Spartan III werd hij of zij gelijk uit de groep gevist vanwege zijn of haar exceptionele talent. De jaren die daarop volgden ging Six als lone wolf te werk en schakelde hele groepen tegenstanders uit. Voor de Fall of Reach werd Six toegewezen tot het Noble team.

  Six wordt beschreven als 'hyper lethal'. Er is slechts één andere Spartan met die rating. Hij staat verder nog bekend als de Spartans private grim reaper. Hij is verreweg de Spartan III met de meeste moorden achter zijn naam.

  Six is speelbaar in Halo Reach. Hoe Six eruit ziet kun je ook zelf bepalen in de game.

  1. John-117

  Wees gerust, uiteraard staat John-117 AKA The Master Chief op nummer 1 in de top 10 Spartans in Halo. Deze legende behoeft geen introductie en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot één van de iconen in games.

  Op jonge leeftijd werd zijn leiderschap al door Doctor Halsey opgemerkt. Ze werd ook haar lieveling. Cortana merkte op dat Master Chief net als de rest van de Spartans een geboren leider was, maar dat er iets was wat hem onderscheidde van de rest. Dit was geluk in haar ogen.

  John is leider van Blue Team en heeft al meer dan 30 jaar in het leger gezeten. De Covenant vreest hem en hebben als bijnaam 'Demon' voor hem. Samen met Noble Six staat hij geclassificeert als 'hyper lethal'.

  Dit was onze top 10 beste Spartans in Halo. Welke Spartan is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments!

  Halo Wars Definitive Edition

  Verkijgbaar vanaf 20 december 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.