Waarom de nieuwe MSI Raider GE78HX de droom van elke gamer is

Article
vrijdag, 24 februari 2023 om 13:00
msi raider ge78hxf1677169379
Ben je iemand die overal zijn of haar favoriete game wil spelen? Dan is de MSI Raider GE78HX een uitstekende optie. Dit is waarom de nieuwe laptop een droom is voor elke gamer.

Krachtpatser van jewelste

MSI is een grote naam als het aankomt op gaming laptops. Elk jaar komt de Taiwanese fabrikant met een aantal indrukwekkende staaltjes techniek waar je optimaal op kan gamen. Dat kan ook zeker gezegd worden van de 13de generatie van de MSI Raider GE78HX.
Deze gloednieuwe laptop van MSI heeft namelijk specificaties waar je U tegen zegt. De krachtpatser is namelijk uitgerust met een Nvidia GeForce RTX 4090 videokaart, de krachtigste GPU op de markt momenteel. Op het gebied van de processor heeft MSI geen moeite noch kosten bespaard. Het ‘brein’ van de laptop is namelijk een Intel Core i9-13980HX.
Om te zorgen dat er geen bottleneck in het systeem zit, heeft MSI uiteraard ook gekozen voor het relatief nieuwe DDR5 RAM. Er is meteen genoeg geheugen voor alle mogelijke taken die je wil uitvoeren naast het gamen, want het gaat om maar liefst 64GB aan RAM. Zo kan je zelfs The Elder Scrolls V: Skyrim draaien met alle mogelijke mods.
msi raider ge78hx 1f1677169646

Een indrukwekkend scherm

Al die specificaties zijn natuurlijk mooi, maar je hebt natuurlijk wel een scherm nodig om te kunnen genieten van al die pracht en praal. Met een wazig TN-paneel zal een mooie game als Hogwarts Legacy op de hoogste instellingen er immers alsnog niet beeldschoon uitzien. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken met de MSI Raider GE78HX.
De laptop heeft namelijk een 17 inch IPS-scherm, dat ervoor zorgt dat kleuren prachtig op het display worden weergeven en je perfecte kijkhoeken hebt. Door de matte afwerking heb je bovendien geen last van weerkaatsingen als de zon op het scherm valt.
Met de krachtige hardware in de laptop kan je niet alleen profiteren van prachtige beelden, maar ook een hoge framerate. Het scherm maakt daar bovendien optimaal gebruik van. Met een 240Hz refresh rate wordt alles namelijk heerlijk vloeiend weergeven. Met een resolutie van 2560x1600 heb je daarnaast meer verticale ruimte, zodat je meer informatie op het scherm ziet dan je tegenstanders.
msi raider ge78hx 2f1677169674

Nieuwe snufjes voor de Raider GE78HX

Als je de MSI Raider GE78HX openklapt, zal waarschijnlijk meteen iets opvallen. De trackpad is namelijk anders dan normaal. MSI heeft een smart touchpad ontwikkelt, waardoor je meer opties tot je beschikking hebt dan normaal. Zo kan je de touchpad omtoveren in een numpad en nog veel meer.
Een ander onderdeel dat ongetwijfeld de aandacht trekt is de verlichting van de MSI Raider GE78HX. Onderaan het apparaat zit namelijk een indrukwekkende lightbar, die je naar eigen smaak kan instellen qua kleuren.
En de lightbar is niet de enige RGB-verlichting die de laptop rijk is. Alle toetsen hebben ook backlight die je naar eigen smaak kan instellen via het MSI Center. Omdat het een echte gaming laptop is, hebben de WASD-toetsen helemaal een speciale behandeling gekregen. In plaats van alleen de letters, lichten de toetsen compleet op. Zo is het helemaal duidelijk welke vier toetsen op het toestenbord het belangrijkste zijn voor gamers. Wil je de MSI Raider GE78HX in huis halen, dan kan je nu je slag slaan. Je krijgt er momenteel ook nog eens een maand lang gratis Game Pass bij!
Dit artikel is in samenwerking met MSI.