Dragon Ball FighterZ Switch Gameplay - 5 redenen waarom deze zo goed is

  Vanaf 28 september kunnen Goku, Vegeta en de rest elkaar weer in de haren vliegen, want dan is de release van Dragon Ball FighterZ voor de Switch. Met deze vechtgame pakt Bandai Namco het anders aan dan de afgelopen twee Xenoverse-delen en dat lijkt een perfecte zet van de uitgever. Hier zijn vijf redenen waarom de Dragon Ball FighterZ Switch gameplay zo goed is.

  Op gamescom hebben we al kamehameha’s uit onze handen kunnen schieten en bleek dat FighterZ naast een goede Dragon Ball-game ook nog eens een uitermate goede vechtgame is. Een tijd geleden hebben onze mouwen al mogen oprollen voor een paar potjes allesvernietigende knokpartijen op de PlayStation 4 en Xbox One. Toen blies de game ons al weg met zijn ijzersterke gameplay. En wel hierom!

  5. Diepgaand, maar toegankelijk

  Dragon Ball FighterZ is geschikt voor iedereen. Fans van de anime of manga willen er vast diep induiken en alle combo’s uitpluizen tot ze zich onverslaanbaar achten met hun favoriete personage. De Dragon Ball FighterZ gameplay gaat dieper dan voorgaande games met mogelijkheden als power-up, dragon balls verzamelen en het toewerken naar spectaculaire finishing moves.

  Toch kunnen ook de leken met FighterZ prima instappen en het universum met al zijn vechtersbazen leren kennen. Onder andere de Super Warrior Arc en Android Arc komen langs en zelfs zonder daadwerkelijk te weten wat je doet, kun je al heel wat cools uit je vingers toveren. Je kunt je controller dus ook aan een vriend geven die het spel nog nooit heeft gespeeld.

  4. Uitgebreid roster met iconische vechters

  Het Dragon Ball universum is een grote en eentje met een rijke geschiedenis. Door de serie heen zijn er heel wat vijanden geweest die de aardbewoners het leven zuur wilden maken en waar met man en macht tegen gevochten werd. Niet alleen aan de slechte kant, ook aan de goede kant zijn er in de loop der tijd veel nieuwe namen bijgekomen.

  FighterZ bevat een flink aantal van de meest iconische personages en haakt bovendien ook in op Dragon Ball Super, het vervolg op de anime Dragon Ball Z dat sinds 2015 loopt. Goku Black, Hit en Beerus zijn onder andere al aangekondigd als speelbare personages. Wees overigens niet bang dat je als Krillin geen kans maakt tegen Frieza, want ontwikkelaar Arc System Works heeft de Dragon Ball FighterZ Switch gameplay goed gebalanceerd.

  3. Intensiteit is terug

  Wat valt op aan Dragon Ball FighterZ? Hoe explosief en intens de gevechten allemaal zijn natuurlijk! Bij zo’n gewelddadige franchise moet de actie natuurlijk ook fraai in beeld gebracht worden en helaas ontbrak bij sommige Dragon Ball games de intensiteit die de anime wel had een beetje. Met FighterZ zit dat weer helemaal goed en kun je ouderwets overdreven kraters in planeten slaan.

  Special voor de Switch versie van de game is er de optie toegevoegd om de game met één Joy Con controller te spelen. De besturing van de game verandert dan naar de 'Extreme type' die het mogelijk maakt om met de L en R schoudertoetsen speciale bewegingen te maken. L, R en een zware aanval tegelijk indrukken zorgt bijvoorbeeld voor een speciale Meteor Smash en als je simpelweg L en R indrukt zul je je supermove doen. Deze vereenvoudigde besturing zorgt voor multiplayer mogelijkheden terwijl ieder een Joy Con gebruikt, dus je hebt geen extra controllers nodig!

  2. Tag Teams

  In FighterZ hoef je niet alleen te vechten, maar stel je een team samen van maximaal drie vechters. De game draait om tag team matpartijen en dat biedt allerlei extra mogelijkheden. Cell is zelf al behoorlijk capabel voor het uitroeien van leven, maar een combo met Buu en Beerus aan zijn zijde uitvoeren is net wat spectaculairder.

  Met de komst van de Switch versie van Dragon Ball FighterZ is de optie om naast 3 versus 3, ook met 1 of twee karakters tegen elkaar te knokken. Daarnaast zal het straks mogelijk zijn om offline met maximaal zes spelers in één dik gevecht deel te nemen.

  1. 2.5D perspectief

  Een groot deel van de Dragon Ball games waren in 3D, waaronder de vorig jaar verschenen Xenoverse 2, en Bandai Namco keert met FighterZ terug naar zijn roots in het vechtgenre een 2D perspectief. Althans, een 2.5D perspectief dat Arc System Works ook in Guilty Gear heeft gebruikt. Gevechten ontvouwen zich voor je ogen als één uit een aflevering van de anime en de animaties zien er ongelooflijk authentiek uit.

  Wat vinden jullie van de Dragon Ball FighterZ Switch gameplay?

  Inmiddels is er al aardig veel bekend over de Switch versie van de game. Dat mag ook wel, want 28 september 2018 ligt hij in de winkels. De game is al wel te pre-orderen. Is FighterZ wat voor jullie of houd je meer van de 3D gameplay uit voorgaande delen? We zijn benieuwd naar jouw mening!

  Dragon Ball FighterZ

  Verkijgbaar vanaf 26 january 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.