Dit zijn jullie favoriete Mario karakters

Article
donderdag, 13 september 2018 om 13:52
Al sinds 1981 komen er spellen van Mario op de markt. Het begon allemaal met een Donkey Kong arcade game en binnenkort komt de nieuwste Super Mario Party game uit. Er zijn door de jaren heen heel veel karakters verschenen in de Mario games. Vorige week vroegen we naar jullie favoriete Mario karakters en dit is de top 5 geworden.

5. Boo

Op de vijfde plek van jullie favoriete Mario karakters staat Boo. Hij is een van de vijanden van Mario in verschillende spellen en hij komt voor het eerst voor in Super Mario Bros. 3. Ook komt Boo voor in verschillende spellen met Yoshi als hoofdpersoon, zoals Yoshi’s Story en Yoshi’s Island DS. In de eerste Mario kart spellen was Boo nog een item, maar later kon je hem ook als personage kiezen. In de nieuwste Mario Kart 8 deluxe is Boo weer als item teruggekomen.
Boo is door de jaren heen niet heel veel veranderd. Hij is altijd al het kleine spook met de grote tong en korte armen geweest. Boo staat op de vijfde plaats van jullie favoriete Mario karakters.
138895

4. Luigi

Het was natuurlijk wel te verwachten dat ook Luigi in jullie top 5 favoriete Mario karakters zou staan. De jongere broer van Mario is minder heldhaftig dan zijn broer, maar hij heeft Mario al in meerdere spellen uit de brand moeten helpen.
Luigi werd oorspronkelijk aan de Mario spellen toegevoegd om er voor te zorgen dat de spellen met twee spelers kunnen worden gespeeld. Omdat veel oudere Mario spellen geen twee-speler optie hebben, heeft Luigi zijn eigen verhaal gekregen. Dit heeft geleid tot verschillende spellen gebaseerd op de jongere broer van Mario, zoals Luigi’s Mansion 1 en 2.
138896

3. Mario

Ook Mario zelf in jullie top 5 favoriete Mario karakters. De Italiaanse loodgieter werd voor het eerst gezien in 1981 in een Donkey Kong arcade game, maar toen stond hij nog bekend als Jumpman. Inmiddels zijn er meer dan 200 verschillende Mario spellen, waarvan er zes in de top tien meest verkochte videospellen staan.
Er komen aan het einde van 2018 twee nieuwe Mario spellen uit. Het eerste spel dat uitkomt, Super Mario Party, komt al op 8 oktober uit. Slechts twee maanden later komt Super Smash Bros. Ultimate uit voor de Nintendo Switch. Over beide games zouden we wel eens meer informatie kunnen krijgen in de Nintendo Direct van 14 september.
138897

2. Yoshi

Op de tweede plek in jullie favoriete Mario karakters staat de welbekende groene dinosaurus Yoshi. In de Mario games schiet Yoshi de twee Italiaanse broers vaak te hulp, maar hij is ook nog de hoofdpersoon in zijn eigen games.
Het eerste spel waarin Yoshi te zien is, is Super Mario World uit 1990 voor op de SNES. Het eerste spel waarin Yoshi de hoofdpersoon was, is ook weer een game voor op de SNES. Twee jaar later dan Super Mario World, in 1992, kwam Yoshi’s Island uit. Maar het spel was pas vanaf 6 oktober 1995 verkrijgbaar in Europa.
138898

1. Donkey Kong

Jullie favoriete Mario karakter is Donkey Kong, ook wel DK of D. Kong genoemd. Het eerste spel waarin DK te zien is, kwam al in 1981 uit. Het ging hier om een arcade game. Het eerste spel waarin Donkey Kong te zien was in zijn huidige vorm, is Donkey Kong Country en dit spel kwam uit in 1994.
Donkey Kong werd ontwikkeld voor de arcade game uit 1981 waarin hij de vriendin van Mario, toen nog Pauline, ontvoert. Volgens de bedenker van Donkey Kong, Shigeru Miyamoto, was de originele versie van D. Kong te eng. Daarom hebben de ontwikkelaars hem er in latere spellen wat vriendelijker uit laten zien.

Populair Nieuws

Laatste Reacties