Dragon Ball FighterZ staat bekend om zijn soepele gameplay en de manier waarop de game je tegen elkaar laat vechten. In 2.5D nemen Goku, Vegeta, Cell, Frieza, Krillin en vele andere karakters het in epische gevechten tegen elkaar op.

De game kent een rijke verhaallijn (maar liefst drie kanten van het verhaal worden belicht) waarin je zo 15 uur kan vertoeven. Maar de essentie van Dragon Ball FighterZ ligt natuurlijk in het vechten. Dat is voor de Switchversie niet anders. Deze versie zal bij de release wel een paar exclusieve features meekrijgen.

1 versus 1 en 2 versus 2

In de PS4 en Xbox One versies van de game kun je alleen kiezen om met 3 tegen 3 te vechten. Iedere speler kiest drie karakters waar tussen gewisseld kan worden. De karakters die niet aan het vechten zijn kunnen ook opgeroepen worden om even te assisteren en dus een klap uit te delen. Daarnaast is er ruimte om gezamenlijk een dikke supermove los te laten op de tegenstander.

De Switchversie zal twee nieuwe mogelijkheden kennen, namelijk 1 versus 1 en 2 versus 2. In deze twee varianten zullen dus minder karakters (respectievelijk 1 en 2 karakters per speler) te kiezen zijn om mee te knokken. Dit belooft een hele andere dimensie te geven aan de game en spelers uit te dagen om andere tactieken te gebruiken. Het vechten zelf is in deze modi onveranderd gebleven.