Dit zijn de voordelen van een VPN op de PS5 en PS4!

  Je hebt waarschijnlijk wel eerder gehoord van een VPN, maar normaal gaat het dan over gebruik op een PC of smartphone. Je kan alleen ook een VPN gebruiken op je PS5 of PS4 en dat kan je flink wat voordelen opleveren. Wij hebben ze voor je op een rij gezet!

  Sony

  Geen lag meer tijdens het gamen

  Niemand wil het meemaken, maar we hebben allemaal wel geregeld last van lag of een torenhoge ping tijdens het spelen van een online game. En dat helpt niet mee wanneer je bijvoorbeeld net lekker in een potje Call of Duty Warzone zit en slechts een paar dode vijanden verwijderd bent van de overwinning.

  Gelukkig kan je een VPN voor gaming gebruiken om ervoor te zorgen dat je geen last meer hebt van lag en andere storende problemen. Door middel van een VPN gaat al het verkeer namelijk direct naar de game server, in plaats van dat het meerdere omwegen neemt vanaf jouw PS4 of PS5 naar de server van de ontwikkelaar. Op die manier kan je altijd profiteren van een stabiele verbinding en heb je een groot voordeel ten opzichte van je vijanden.

  Scoor games voor een lage prijs

  Om een game te kunnen spelen heb je die natuurlijk wel eerst nodig in de bibliotheek op je PS4 of PS5. Dat kan vaak alleen een duur grapje zijn, met name als je dolgraag een gloednieuwe AAA titel wil spelen. Gelukkig kan een VPN je daar ook goed bij helpen.

  Sony en andere uitgevers baseren hun prijs namelijk op de lokale markt. Aangezien het gemiddelde salaris in Europa vrij hoog ligt, betalen wij daarom de hoofdprijs voor een game. Met een VPN kan je alleen de store voor de gek houden dat je in een ander land zit, waardoor je dezelfde titel voor een veel lager bedrag kan scoren. Tel uit je winst!

  Bekijk alle content op streamingdiensten

  Naast games spelen kunnen consoles als de PlayStation 4 en 5 natuurlijk veel meer. Zo kan je verschillende apps installeren, waaronder die van je favoriete streamingdiensten. Het lijkt alsof er nooit een einde komt aan de content op bijvoorbeeld Netflix, maar de streamingdiensten hebben nog veel meer te bieden. Daar heb je alleen geen toegang toe, omdat die diensten gebruikmaken van geo-blocking.

  Dat betekent dat diensten bepaalde content alleen beschikbaar maken voor bepaalde landen. Als je alleen via je VPN verbinding maakt met een server in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, krijg je in één keer toegang tot films en series die alleen in de VS beschikbaar zijn. Wil je dus nu al genieten van The Last Kingdom seizoen 4, dan ben je daar maar één druk op de knop van verwijderd op je PS4 en PS5.

  Speel games voor de officiële release

  Het gebruiken van een VPN op je PS4 of PS5 heeft ook een ander voordeel als het gaat om het omzeilen van een geo-block. Hoewel uitgevers namelijk steeds meer games wereldwijd op dezelfde dag uitbrengen, is dat nog steeds niet altijd het geval. Daardoor moeten spelers in bepaalde landen soms veel langer wachten op een game dan spelers uit een ander land.

  Gelukkig kan je door middel van een VPN de eerste zijn in de wereld die van een game kan genieten. Wil je bijvoorbeeld het nieuwste deel in de Yakuza franchise spelen, dan kan je dat doen op dezelfde dag als liefhebbers in Japan. SEGA brengt de games in de reeks namelijk vaak maanden eerder in Japan uit in vergelijking met het westen. Met een VPN is het simpelweg een kwestie van verbinding met een server in Japan, de PSN Store te openen en je kan direct aan de slag met de game. Een kind kan de was doen!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.