Yakuza spin-off games komen mogelijk naar het westen

News
woensdag, 24 februari 2021 om 13:30
yakuza like a dragon dinero rapidof1605517816
SEGA heeft als een draak platformen compleet overgenomen met haar Yakuza serie. De games kwamen achter elkaar onze kant op en gaven ons leuke en interessante verhalen. Er is nu een kans dat de spin-off games richting het westen komen, voor fans van de serie goed nieuws dus!
SEGA heeft de afgelopen jaren veel moeite gestopt in de Yakuza franchise en deze naar het westen te brengen. Sinds de release van Yakuza 0 in 2015 is de franchise echt succesvol geworden en dit opende de deuren voor remakes en ports van alle andere games in de serie. Nu het nieuwste deel in de franchise, Yakuza: Like a Dragon in 2020, ook een succes is, overweegt de maker van de serie om spin-off games naar het westen te halen. Dat laat Daisuke Sato weten in een interview.
De games die overgebracht zouden worden zijn Kenzan en Ishin. De keuze om de games opnieuw te maken en uit te brengen is wel een lastige. De games zouden namelijk niet simpelweg overgezet kunnen worden, maar moeten waarschijnlijk een complete remake krijgen. Dit zou veel meer tijd vereisen en moeite kosten.

Nog meer remasters?

De kans dat ook andere games zoals Dead Souls of Kurohō: Ryū ga Gotoku Shinshō een nieuwe versie krijgen, is vrij klein. De games zouden enorm veel tijd in beslag gaan nemen om opnieuw uit te brengen. In tegenstelling tot Ishin is Kurohyō een PSP titel. Dit zou niet alleen betekenen dat de graphics aangepast moeten worden, maar dat ook de complete besturing omgebouwd moet worden naar een traditionele controller.
Een mogelijk nieuwe spin-off game met Majima als hoofdspeler zoals in Yakuza 0, ziet Sato nog niet gelijk gebeuren. Op het moment zijn er dan ook geen plannen om een vervolg op de Yakuza 0 game te maken. Als het project een keer wordt voorgesteld door het team, dan wordt het waarschijnlijk wel opgepakt. Voor nu is alleen nog niets duidelijk of concreet voor een vervolg met het geliefde karakter Majima.