Vijf toffe Trials Rising features - Wij klommen alvast op de motor

  Kies een level, ga op pad met het juiste voertuig, klaar voor de start: racen maar! Dat is wat je doet in Trials Rising. Dit toffe vervolg op de knotsgekke racegame Trials Fusion uit 2014 ligt vanaf 26 februari 2019 in de schappen. Wij gingen alvast aan de slag met deze toffe game. Dit zijn vijf toffe Trials Rising features.

  Ubisoft

  Het is alweer even geleden dat het vorige deel uit de Trials serie uitkwam. Op dat moment was bijvoorbeeld Rocket League nog niet eens uitgebracht. Nu kunnen we onze borst nat maken voor de grootste Trials game ooit. Meer levels dan ooit tevoren, nieuwe missies en nieuwe toffe modi. Dat allemaal, terwijl Trials Rising voor 24,99 euro voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc verkrijgbaar is.

  5. Op de tandem

  De eerste toffe feature die ons meteen opviel tijdens het spelen van Trials Rising was Tandem. Deze modus ga je niet alleen spelen, want dan zul je de makkelijkste levels niet eens halen. Tandem kun je alleen spelen met twee spelers, want iedere speler bestuurt de helft van de motor. Dat betekent dat elke speler de helft van het vermogen van de motor kan controleert en je dus samen gas moet geven.

  Daarnaast zit je ook echt met zijn tweeën op de motor. Wanneer je aan een sprong begint, zul je in de lucht samen moeten leunen, omdat je anders de controle verliest en ter aarde stort. Net wanneer je denkt dat je de motor onder controle hebt, maar niet goed overlegt met je partner, val je in de Tandem modus weer meerdere keren als een baksteen uit de lucht. Het is een geweldige co-op toevoeging, waarbij overleggen misschien nog wel belangrijker is dan gas geven. Voor de co-op liefhebbers is dit een van de beste features uit Trials Rising.

  Ubisoft

  4. Jezelf meten met de beste

  De volgende toffe feature uit Trials Rising is de wereldwijde ranglijst. Iedere keer wanneer je valt, kun je meteen weer opnieuw beginnen door op het rondje te drukken. Je bent dus zo weer aan het racen, maar daarvoor krijg je wel vijf seconden tijdstraf. Wanneer je hoog op de wereldwijde ranglijst wil belanden, kun je je eigenlijk geen enkele fout permitteren. Elke ruk aan de rem kan fataal zijn. Het is tof om vooruitgang te boeken, helemaal wanneer je dit kan terugzien in de vorm van een ranglijst.

  Op deze manier kun je je meten met de beste spelers die Trials Rising te bieden heeft. Hoe vaker je speelt, hoe beter je wordt en hoe hoger je in deze ranglijst zult belanden. De game is aan het begin nog makkelijk, maar je komt er al snel achter dat er ook enorm moeilijke levels zijn. Het zal dus niet makkelijk worden om hoog in de wereldwijde ranglijst te komen. Wanneer zelfs de moeilijkste levels te makkelijk voor je blijken, is er nog altijd een andere oplossing om het uitdagend te maken.

  Ubisoft

  3. Oneindig veel levels

  Trials Rising heeft namelijk een Track Creator. Dit kun je een beetje vergelijken met Super Mario Maker of de mogelijkheid om zelf levels te creëren van levels in de pc-versie van Beat Saber. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, waarvan Extreme de hoogste is. We kunnen ons, na het spelen van de Extreme levels, haast niet voorstellen dat er nog moeilijkere levels kunnen worden gemaakt.

  Wanneer er straks duizenden mensen aan de slag gaan met de nieuwste game uit de Trials serie moeten er wel moeilijkere levels komen. Gelukkig kun je, net als in Celeste, meteen respawnen, waardoor je constant kunt proberen een bepaald stuk van het level te halen. Na meerdere keren proberen krijg je steeds beter door hoe de vork in de steel zit. Je weet precies hoeveel gas je moet geven en waar je het beste kunt neerkomen na een flinke sprong. En dat is precies het een van de punten in deze lijst met vijf toffe features van Trials Rising.

  Ubisoft

  2. Volg het verhaal

  Maar eerst gaan we nog even naar het toffe verhaal dat Trials Rising rijk is. Op verschillende locaties, in Amerika, Europa en Azië, ga jij de strijd aan met anderen. Maar je kunt er ook voor kiezen om verschillende missies te voltooien. Het verhaal begint in Amerika, waar jij een Rookie bent binnen de racewereld. Om ervoor te zorgen dat je in rang stijgt en uiteindelijk op professioneel niveau gaat racen, moet je sponsordeals binnen halen.

  Dit doe je door aan bepaalde voorwaarden te voldoen. In bepaalde levels moet je een missie halen en hierdoor gaan de bedrijven die de sponsordeals aanbieden je herkennen. Nadat je een aantal missies hebt voltooid, krijg je je eerste sponsordeal en hier speel je een aantal cosmetics vrij. Ook kom je hierdoor iedere keer een stapje verder in het verhaal.

  Ubisoft

  1. De kneepjes van het vak leren

  Trials Rising kent een geweldige leercurve. Dat wil zeggen dat je zonder ervaring al moeite zult hebben met de eerste paar (dus de makkelijkste) levels. Zelfs de tutorial zal voor mensen die nooit eerder een Trials game hebben gespeeld lastig zijn. Hoeveel gas je moet geven, hoe hard je naar voren of juist naar achter moet leunen: je leert het allemaal door middel van trial and error. Iedere keer dat je crasht, denk je te weten hoe het level dan zal moeten om vervolgens weer een paar minuten vast te zitten bij het volgende stuk van het level.

  Telkens als je een level haalt levert dat voldoening op. Het gevoel dat je hebt na het voltooien van een Extreme level is geweldig, Maar zelfs het verbeteren van je tijd bij een van de eerste levels kan al veel voldoening geven. Je hebt erg snel door dat je vooruitgang aan het boeken bent en dat geeft een goed gevoel. Hierdoor wordt het spel eerlijk gezegd wel een beetje verslavend. Iedere keer denk je weer: ik ga het level nog een keer proberen of ik ga die tijd nu toch echt verbreken.

  Vijf toffe Trials Rising features - Ook microtransacties?

  Er zijn ontzettend veel toffe features in Trials Rising. De game belooft de uitgebreidste Trials game tot nu toe te worden, waarin ook de cosmetische items een gigantische rol spelen. Ieder kledingstuk, onderdeel van je motor en zelfs de banden kunnen worden aangepast. De loot boxes die de game je biedt kunnen worden gekocht met in-game currency. De in-game currency kan worden vrijgespeeld, doordat je ervaringspunten opdoet en in level stijgt. Daarvoor moet je natuurlijk wel levels voltooien en zo min mogelijk je motor in de prak rijden.

  Hoewel je in-game geld vrijspeelt lijkt het erop dat deze game ook vol gaat zitten met microtransacties. Het tempo waarop je coins binnenhaalt ligt namelijk behoorlijk laag. Je haalt dus niet snel genoeg coins binnen om veel loot boxes te openen.

  Trials Rising

  Verkijgbaar vanaf 23 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.