Vijf manieren om in Desperados 3 een moeilijke situatie op te lossen

Article
zaterdag, 20 juni 2020 om 17:00
desperados 3 showdownf1592307302
De Desperados franchise heeft eindelijk een vervolg gekregen, maar de gameplay blijft even uitdagend zoals vroeger. Dat betekent dat je in behoorlijke moeilijke situaties terecht zal komen. Op deze manier kan je er levend uitkomen.

Experimenteer met oplossingen

Veel moeilijke situaties in Desperados 3 zijn net puzzels. Het geheim is om net de juiste combinaties van acties te vinden. Bovendien zijn er vaak ook meerdere oplossingen mogelijk, het ligt er net aan hoe je de situatie wil aanpakken. Probeer daarom niet de perfecte uitkomst te vinden, maar experimenteer er simpelweg op los en zie wat wel werkt en wat niet.
Het is ook de reden waarom Desperados 3 gebruikmaakt van een razendsnel en eenvoudig Quick Save- en Quick Load-systeem. Sla het spel op, voer je actie uit en als die succesvol is kan je verder. Word je personage doorzeefd met kogels, laad je savegame en probeer iets anders. Het kan soms even duren, maar vaak vind je op deze manier uiteindelijk de oplossing.
desperados 3 showdown modef1592307725

Maak gebruik van Showdown Time

Tijdens je avontuur in Desperados 3 krijg je controle over één tot en met vijf karakters. Des te meer personages en speciale vaardigheden tot je beschikking, des te makkelijker het moet zijn zou je denken. Maar dat valt soms vies tegen. Sterker nog, de situaties worden evenredig een stuk moeilijker. Vijf verschillende karakters besturen kan bovendien een hele uitdaging zijn.
Gelukkig is er altijd nog Showdown Time. Hiermee kan je de tijd stilzetten en de acties van je karakters inplannen. Vervolgens kan je het hele plan meteen executeren of in de wacht zetten. Showdown Time is een essentieel onderdeel om levend uit lastige situaties te komen, maar het is wel belangrijk om alles te timen en iedereen goed in positie te krijgen. Je wil bijvoorbeeld niet dat Cooper een bewaker doodt met zijn werpmes en Hector eerst een wandeling moet maken voordat hij zijn bijl in het achterhoofd van een andere vijand kan plaatsen. Anders kan de tweede bewaker in de tussentijd alarm slaan en valt je plan in duigen.
desperados 3 hector whistlef1592308171

Even de aandacht verleggen

In de levels van Desperados 3 zal je binnen de kortste keren stuiten op hele legers aan vijanden. Met de beperkte mogelijkheden is een vuurgevecht in de meeste gevallen geen valide optie, waardoor je zo stil mogelijk te werk moet gaan. Om de bewakers alleen één voor één uit te schakelen is behoorlijk lastig, door hun goede zicht.
In tegenstelling tot andere stealth games moeten bewakers niet dringend langs de Specsavers en zal het ze ook opvallen wanneer een collega plotseling is verdwenen. Met een uitgebreide zoektocht tot gevolg. Gelukkig kan je daar soms ook je voordeel mee doen. Leid bijvoorbeeld eerste de aandacht af met Hectors gefluit of Cooper’s muntjes, zodat je een andere vijand stilletjes om het leven kan brengen. Wanneer zijn of haar collega vervolgens op onderzoek uitgaat, kan je diegene ook aan het zicht onttrekken van de rest. Twee vliegen in één klap. Laat alleen geen lijken slingeren, want dan zal er meteen aan de alarmbel worden getrokken.
desperados 3 screenshot 3f1592308253

De charmes in de strijd gooien

De vaardigheden die de verschillende karakters hebben om de aandacht van een vijand af te laten of tijdelijk te laten verblinden zijn handig, maar helaas wel van korte duur. Je zal snel moeten handelen en zelfs dan heb je maar tijd voor het ongezien uitvoeren van één actie.
Gelukkig kan Kate O’Hara zich verkleden als Agent 47 uit Hitman, zodat de meeste bewakers een oogje naar haar zullen omkijken. Tenminste, dat is totdat ze haar charmes in de strijd gooit. Met een potje flirten kan ze oneindig lang de aandacht afleiden van een vijand en wanneer je de vaardigheid om het juiste moment gebruikt, een hele groep. Dat is helemaal handig wanneer een groep bewakers rondloopt nadat er alarm is geslagen. Let alleen wel op dat er geen waakhonden rondlopen, want die ruiken zo door de vermomming van Kate heen.
desperados 3 gunfightf1592308339

Schiet erop los, maar met mate

In Desperados 3 zal je voornamelijk bezig zijn met sluipen en vijanden stilletjes uit de weg ruimen, door middel van messen, berenvallen of een goed geplaatste trap in het kruis. Het is alleen geen western zonder revolvers en al vanaf de eerste missie heb je dan ook de mogelijkheid om een paar schietijzers te gebruiken.
Gebruik die alleen wel met mate. Niet alleen omdat je maar een beperkt aantal munitie hebt, maar ook omdat de bijbehorende knal de aandacht zal trekken van vijanden in de buurt. Wanneer je alleen geen enkele andere optie meer hebt, zijn je revolvers een goede manier om jezelf te redden in een moeilijk situatie. Cooper kan twee vijanden tegelijkertijd uitschakelen, Doc kan met zijn aangepaste Colt bewakers over een enorme afstand kan omleggen en Hector laat geen spaan heel van een vijand met zijn shotgun. Dankzij het makkelijke quicksave systeem is het ook geen enkel probleem om te kijken wat er gebeurt als je guns blazing een ruimte binnenloopt. Over het algemeen niet veel goeds, maar je weet maar nooit!

Populair Nieuws