De vijf karakters van Desperados III toegelicht

Article
zondag, 14 juni 2020 om 13:00
desperados mainf1591708789
Het duurt niet lang meer of we mogen met John Cooper en zijn companen opnieuw het Wilde Westen intrekken. In Desperados III zien we hoe Johnny voor het eerst kennis maakt met zijn mede-lotgenoten in de eerdere delen. Maar wie zijn John, Hector, Kate, Doc en de mysterieuze Isabelle eigenlijk? Wij vertellen je het graag en geven meteen wat tips hoe je het beste hun kwaliteiten kan inzetten!

John Cooper

John Cooper is een echte gunslinger. Gewapend met twee revolvers, een mes en een cowboyhoed voldoet hij helemaal aan wat je van een cowboy zou verwachten. We zien John al als klein jongetje in de tutorial, maar ook in de eerste echte missie zien we hem al. Dit gebeurt als de trein waar hij in zit beroofd wordt.
John is van alle markten thuis. Hij kan zwemmen, klimmen, lichamen verplaatsen en meer. John is uitstekend in staat om vijanden ongezien te benaderen met zijn mes stilletjes te doden. Dat hoeft niet eens van heel dicht bij, hij kan ook zijn mes werpen
Nadien moet hij dat mes natuurlijk wel weer ophalen, en als een vijand ineen zakt kan dat natuurlijk wel opvallen.
Daarom kan John met het werpen van een muntje de aandacht van vijanden afleiden en ze naar een rustig plekje uit het zicht van anderen lokken. Mocht het echt nodig zijn, dan kan John natuurlijk altijd nog vertrouwen op zijn revolvers. Hij heeft er twee en kan ze beide gebruiken voor hij moet herladen. Waar John zijn mes en muntjes oneindig kan blijven gebruiken heeft hij slechts beperkte munitie. Gelukkig staan er op het speelveld regelmatig kisten met reserve munitie, waar John kan bijvullen.
desperados 3 john cooperf1591703679

Doc Mc Coy

Doc verschijnt al vroeg in Desperados 3, hij zit immers in dezelfde trein als John. Hoewel Doc een stuk minder gevaarlijk oogt met zijn dokterstas weet ook hij van wanten. Natuurlijk kan Doc de wonden van zijn companen genezen. Maar, in Desperados moet je eigenlijk sowieso al proberen geen verwondingen op te lopen, dus dit is eigenlijk zijn minst interessante toepassing. Indrukwekkender is de Colt Buntline Special die Doc bij zich heeft. Dit is een special revolver, uitgerust met een scope. Hiermee kan Doc vijanden op zeer grote afstanden raken, uiteraard als zijn zicht niet geblokkeerd is. Dat is wel een beperking, want Doc is een stuk minder flexibel dan John. Doc kan niet zwemmen of in touwen klimmen. Ladders, daar heeft Doc dan weer geen moeite mee. Effectief is Doc hiermee de sniper van het gezelschap, hij heeft baat bij stealth en aanvallen over grote afstanden.
Maar, ook als Doc niet over zijn revolver kan beschikken is Doc bijzonder nuttig. De tas van Doc is meer dan een last. Doc kan de tas op een strategische plek neerzetten. Als een vijand de tas dan in het oog krijgt en gaat onderzoeken blijkt de tas een boobytrap te hebben en in een grote knal uiteenspatten met als gevolg dat de vijand tijdelijk blind is. Natuurlijk is dit de perfecte gelegenheid om naar die die vijand te rennen en hem uit te schakelen. Overigens laat niet elke vijand zich verleiden om de tas te gaan onderzoeken. Vijanden in ponchos en lange jassen doorzien de val en blijven er vanaf.
Doc heeft nog een laatste truc in zijn arsenaal. hij heeft een flesje groen gas bij zich waarmee hij een gebied vol gas kan gooien. Alle vijanden in dat gebied zullen flauw vallen. Waar de tas steeds herbruikbaar is, zijn deze gasflesjes slechts eenmalig in gebruik. Spaarzaam inzetten dus!
desperados 3 doc mccoyf1591703796

Hector Mendoza

Hector is de brute kracht van het gezelschap. gewapend met een bijl en berenval is hij een typische wildjager. Hector is sterk en is daarmee de enige die sterke vijanden als je mannen met lange jassen aan kan. De berenval is een geducht wapen. Net als de tas van Doc kan Hector de val ergens strategisch plaatsen. Waar Doc de tas een stukje weg kan gooien, moet Hector wel echt naar de desbetreffende plek lopen. De berenval al ook niet in het zicht liggen, je zal de vijanden er dus naar toe moeten lokken. Dat kan Hector doen met het fluitje wat bij zich heeft. Het fluitje zal vijanden binnen gehoorsafstand naar de plek van het fluitje lokken. Berenval en fluitje gaan dus prima samen! Eenmaal in de val getrapt klapt die met zovele kracht dicht dat die dodelijk is. Ook hier geldt dat de mannen met lange jassen zich niet laten strikken en de val zullen ontwijken.
Maar Hector zou Hector niet zijn als hij geen offensief wapen zou hebben. En dat heeft hij dan ook! Het jachtgeweer met afgezaagde loop heeft een vrij kort, maar breed bereik. Hector kan daarmee meerdere vijanden tegelijk raken. Dit jachtgeweer is dan ook een meer dan geducht wapen waarmee je in korte tijd veel vijanden kan neutraliseren. Mocht Hector zelf geraakt worden, dan heeft hij een flesje sterke drank bij zich. Dit flesje werkt om zijn gezondheid op peil te brengen. Helaas werkt dat niet bij zijn teamgenoten, maar hij kan wel zichzelf oneindig genezen, met een wachttijd van zo'n twintig seconden tussen gebruik.
desperados 3 hector mendozaf1591703853

Kate O'Hara

Kate is de sexy dame van het gezelschap. Kate is een pokeraar die haar charmes in de strijd gooit om haar doelen te bereiken. We komen haar tegen tijdens een bruiloft. En niet zomaar een bruiloft, maar haar eigen bruiloft. Ze heeft haar trouwdag gearrangeerd om een belangrijk document te vinden in het huis van de bruidegom, hoewel ze natuurlijk geenzins van plan is om ook echt te trouwen.

Kate heeft als unieke gave dat ze zich kan vermommen. Zodra ze in vermomming is kan ze vrijelijk tussen de vijanden door lopen zonder aangevallen te worden. Ze kan naar vijanden toe lopen en hun aandacht af leiden. Bij reguliere vijanden kan ze zelfs lopen flirten, waarna ze als verliefde puppies achter haar aan lopen. Ideaal natuurlijk om vijanden naar een rustig plekje te lokken om ze daar uit het zicht van anderen uit te schakelen!

Kate heeft ook een flesje parfum bij zich. De parfum is nogal sterk, als ze het flesje bij een vijand gooit zullen vijanden in de directe buurt tijdelijk blind worden. Ideaal om een groep vijanden te belagen en uit te schakelen dus! Natuurlijk is Kate niet ongewapend, ze heeft een klein formaat pistool op zak, waarmee ze vijanden neer kan schieten. Vergeleken met de wapens van de rest maakt haar pistool weinig geluid, dus is de kans op ontdekking kleiner!
desperados 3 kate oharaf1591703967

Isabelle Moreau

Isabelle is een nieuw personage in de Desperados reeks en heeft dan ook bijzondere krachten. Dat kan je best letterlijk nemen, Isabelle is namelijk een Shaman, wat betekent dat ze over voodoo krachten beschikt. Zij komt pas later in een latere missie aan bod, maar haar mogelijkheden bieden een hele nieuwe kijk op de manier van spelen.

Isabelle heeft een sikkel bij zich, waarmee ze op korte afstand vijanden de keel door kan snijden. De sikkel is verder een vrij standaard wapen. Meer imposant is haar optie om te connecten. Als Isabelle twee vijanden connect zal alles wat bij één vijand gebeurt, automatisch ook bij de tweede vijand gebeuren. Isabelle zal beiden met een pijltje moeten raken, maar daarna zijn beiden verbonden. Ideaal dus om een tweetal vijanden in een keer uit te schakelen (of drie, als je dit met de dubbele revolvers van John combineert).

Verder heeft ze een kat, genaamd Stella. Stella kan vijanden afleiden. Je kan Stella naar een vijand toe sturen, waarna deze zijn aandacht een tijdje op de kat zal richten. Ideaal dus om gebieden te bereiken die normaliter door de vijand in de gaten gehouden worden. De meest imponerende kracht van Isabelle is toch wel de Mind control. Isablle kan de geest van vijanden overnemen en zorgen dat zij haar bevelen opvolgen. Eenmaal een vijand overgenomen kan Isabelle hem veel verschillende dingen laten doen. Voorwerpen oppakken, rondlopen, vijanden aanvallen, het kan allemaal. Bijzonder handig, en dat allemaal zonder zelf verdacht te worden!

Het nadeel is dat Isabelle gewond raakt na het gebruik van Mind control. Gelukkig heeft ze zelf ook mogelijkheden om zich op te lappen met Jimson Weed. Dit goedje kan een gezondheidpunt herstellen. Isabelle heeft oneindig veel weed bij zich, dus als ze voldoende tijd heeft kan ze zichzelf steeds weer genezen.
desperados 3 isabellef1591704062
Binnenkort kunnen jullie zelf aan de slag met John, Doc, Hector, Kate en Isabelle. Desperados III komt op 16 juni op de markt.
Desperados III belooft weer uren en uren plezier te geven met een spannend verhaal hoe John, Hector, Doc en Kate elkaar ontmoet hebben. Het verhaal en de levels bieden veel vrijheid om zelf te kiezen hoe je de missies op denkt te lossen en hoe je de verschillende kwaliteiten van je team in denkt te zetten.