Vijf series die je een tweede kans moet geven

Article
vrijdag, 13 maart 2020 om 14:30
black sailsf1584096838
Niet elke serie gaat even soepel van start. Sommige shows hebben duidelijk even de tijd nodig, waardoor veel kijkers vroegtijdig afhaken. Dat is jammer, want soms groeien die series uit tot regelrechte toppers. Deze vijf series moet je dus zeker nog een tweede kans geven.

Black Sails

In Black Sails maken we kennis met de verschillende piraten van Providence Island, die het gemunt het hebben op de Urca de Lima. Dit galjoen van de Spaanse zilvervloot zou de piraten niet alleen schatrijk maken, maar eiland ook plotseling een grootmacht maken in de Caraïben.
Het eerste seizoen van Black Sails is niet bepaald snel te noemen. Het duurt een flinke tijd voordat eindelijk de jacht op de Urca de Lima wordt geopend en voor veel kijkers was dat net een paar afleveringen te lang. Velen haakten dan ook halverwege seizoen één af en dat is jammer.
In de seizoenen daarna is Black Sails namelijk een ijzersterke serie geworden. Starz wilde de show zelfs verlengen na het vierde seizoen, maar aan die wens wilden de makers niet voldoen. Volgens hen hadden ze vier seizoenen nodig om het verhaal te vertellen dat ze wilden vertellen en meer seizoenen zou dat alleen maar verpesten. Mogelijk krijgen we in de toekomst nog wel een verfilming van Treasure Island met de cast van Black Sails, wat een heerlijk toetje kan worden na de geweldige serie.
halt and catch firef1584097333

Halt and Catch Fire

AMC heeft de laatste jaren enorm veel kijkers getrokken met series als The Walking Dead en Breaking Bad. Niet elk project is alleen een succesverhaal geweest voor de zender. Halt and Catch Fire trok een stuk minder kijkers en veel mensen in Nederland zullen er waarschijnlijk zelfs nooit van gehoord hebben.
Dat is jammer, want de serie zeker niet slecht. In Halt and Catch Fire draait het om Joe MacMillan (Lee Pace), een technologisch entrepreneur die aan de wieg staat van verschillende revolutionaire ontwikkelingen in de jaren 80 en 90. Denk daarbij aan antivirusprogramma's en web browsers en natuurlijk de PC zelf.
Het probleem voor Halt and Catch Fire is dat de karakters in het eerste seizoen niet diepgaand waren en dat ook het verhaal wat problemen had. De drie seizoenen die daarop volgden hadden die problemen opgelost, alleen waren de kijkers toen al grotendeels vertrokken

Raising Hope

Waar de meeste sitcoms draaien om vriendengroepen, buren of andere veelal luchtige zaken, slaat Raising Hope een iets andere weg in. In de serie heeft de 23-jarige Jimmy Chance (Lucas Neff) een one-night stand met een vrouwelijke seriemoordenaar. Zij raakt daarbij zwanger, maar wanneer ze veroordeeld wordt tot de doodstraf, moet Jimmy ineens alleen voor het geld zorgen. Gelukkig kan hij altijd rekenen om de hulp van zijn ietwat vreemde familie.
Het eerste seizoen van Raising Hope was zeker niet verschrikkelijk, maar werd ondertussen ook niet ontvangen met alleen maar lof. Wanneer de serie meer onderwerpen aansnijdt dan alleen de vaderlijke avonturen van Jimmy en meer vaste personages introduceert, begint het pas echt lekker te lopen. Helaas waren ook bij Raising Hope veel kijkers ondertussen ook al overgelopen naar andere series.
luciferf1622213795

Lucifer

Je zou misschien niet denken dat Lucifer een moeizaam eerste seizoen had als je kijkt naar de populariteit van de serie momenteel op Netflix, maar daarin kan je je flink vergissen. Het eerste seizoen wordt geprezen om de acteerprestaties van hoofdrolspeler Tom Ellis, maar de procedural opzet zorgde ervoor dat veel kijkers al snel de serie hun rug toekeerden. Het aantal kijkcijfers steeg vervolgens niet meer, waardoor zender Fox besloot om de stekker eruit te trekken na drie seizoenen.
Netflix zal gelukkig nog wel heil in de serie, die draait om de gelijknamige heerser van de hel. Wanneer hij het in de onderwereld maar saai vind worden, besluit hij om te vertrekken naar LA om daar een nachtclub te runnen. Al snel helpt Lucifer ook de politie met het oplossen van zaken. Met de ondersteuning van Netflix kreeg Lucifer nog twee extra seizoenen en het lijkt er bovendien op dat er nog een zesde seizoen komt!
agents of shieldf1584097903

Agents of Shield

Met de enorme populariteit van de Avengers-films, was het geen verrassing dat Marvel hetzelfde succes probeerde te behalen op televisie. De eerste poging van Disney is daarbij gekomen in de vorm van Agents of Shield, met Avengers-regisseur Joss Whedon aan het hoofd.
Whedon besloot het project alleen vroegtijdig te verlaten en het over te laten in de handen van zijn broer Jed Whedon en diens vrouw Maurissa Tancharoen. Mogelijk is dat de reden geweest dat het eerste seizoen nog wat kinderziektes vertoonde. De kijkcijfers waren daarentegen wel enorm hoog door de populariteit van Marvel en de serie mocht gewoon doorgaan.
Naarmate er meer seizoenen kwamen ging de kwaliteit omhoog, maar de kijkcijfers bleven helaas omhoog gaan. Het is te hopen dat er weer een stijgende lijn wordt ingezet met seizoen 7, want Agents of Shield verdient dat zeker.

Populair Nieuws