Vijf redenen waarom je hyped moet zijn voor The Witcher serie op Netflix

Article
donderdag, 05 december 2019 om 14:15
the witcher 1f1575477189
Nog maar twee weken wachten en dan komt The Witcher uit op Netflix. De gloednieuwe serie zal de geliefde Geralt of Rivia naar het scherm brengen. Als dat nog geen reden genoeg is voor een bingewatch, lees dan onze vijf redenen waarom je moet uitkijken naar de nieuwe serie op de streamingdienst.

De zwaardkunsten van Geralt

Je hoeft niet lang te kijken naar Geralt of Rivia om te weten dat het een doorgewinterde vechtersbaas is. De twee zwaarden op zijn rug zeggen eigenlijk al genoeg. De Witcher is dan ook een ware kunstenaar met de wapens van staal en zilver.
Wij kijken er dan ook naar uit om de vloeiende ‘dans’ van Geralt op het scherm tot leven te zien komen. Als we de eerste impressies mogen geloven van de gelukkigen die al een aflevering mochten aanschouwen, dan zullen we met grote ogen en open mond naar de dodelijke zwaardkunsten kijken in de serie.
the witcher 2f1575477313

Een duistere, harde wereld

Oorlog, armoede, racisme en andere volwassen onderwerpen. De wereld van The Witcher is om eerlijk te zijn geen prettige plek om te wonen. Magere Hein loert te allen tijden om het hoekje. Gelukkig is het wel een perfecte plek voor een spannende serie.
Zelfs voor een volleerd krijger als Geralt of Rivia zijn er legio aan gevaren, waardoor het nooit een walk in the park zal worden. Denk bijvoorbeeld al aan de gebruikelijke doelwitten van Witchers: monsters en mutanten die je normaal alleen tegenkomt in nachtmerries. Wij zijn dan ook benieuwd hoe de vele buitengewone en aardse gevaren in beeld worden gebracht in The Witcher.
the witcher 3f1617006192

Het acteerwerk van Henry Cavill

Toen duidelijk werd dat Netflix een serie zou gaan maken over The Witcher, stond Henry Cavill al bijna op de deur van de casting director te bonzen. De Brit kan namelijk met recht een geek genoemd worden en is groot fan van de games en boeken. Om in de schoenen te stappen van Geralt of Rivia is dan ook een droom die voor hem uitkomt.
Gelukkig voor ons is Henry Cavill niet alleen enorm enthousiast, en wil hij ongetwijfeld het project een succes maken, hij is ook nog eens een zeer getalenteerd acteur. Voor het grote publiek is hij bekend geworden als Superman, maar daarvoor stond hij al jarenlang zijn kunsten te vertonen in The Tudors als één van de hoofdrolspelers. Met het vorig jaar verschenen Mission Impossible: Fallout heeft hij bovendien nog een andere kant van hem laten zien. Wij hebben er vertrouwen in dat Henry Cavill één van zijn idolen perfect zal vertolken.
the witcher 4f1575477512

De boeken tot leven zien komen

Voor veel mensen staat The Witcher synoniem met het ijzersterke project van CD Projekt Red, maar de franchise komt oorspronkelijk uit de pen van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. De Netflix-serie zal dan ook gebaseerd zijn op de originele verhalen.
Liefhebbers van de games zullen dan ook nieuwe verhalen en karakters ontdekken. De serie en de boeken spelen zich namelijk af voor de gebeurtenissen in de games. Terwijl Geralt sommige karakters al jaren kent in The Witcher III, zal hij die misschien wel voor de eerste keer ontmoeten in de serie, wat tot interessante invalshoeken kan leiden. Verwacht overigens ook geen volle baard bij Geralt, want volgens de boeken heeft de Witcher een hekel aan gezichtsbeharing.
the witcher 5f1575477644

Netflix zet vol in op een paradepaardje

Misschien wel de grootste reden waarom wij uitkijken naar The Witcher-serie, is omdat het voor Netflix enorm belangrijk is dat de serie een groot succes wordt. De streamingdienst zet er dan ook veel op in en het tweede seizoen is nu al aangekondigd, voordat het eerste seizoen ook nog maar is begonnen.
Netflix wordt het afgelopen jaar namelijk omsingeld van alle kanten. Disney+ is natuurlijk recent gestart en schiet meteen uit de startblokken met The Mandalorian, terwijl ook Amazon Prime al een tijdje bezig is met sterke series en in de toekomst komt met The Lord of the Rings, A Wheel of Time én The Dark Tower. Binnenkort wil Apple ook nog eens met haar dienst gaan beginnen. Het gat dat Game of Thrones dit jaar heeft achtergelaten is nog leeg en alle streamingdiensten willen die plek dan ook met man en macht overnemen. We verwachten dan ook niet dat Netflix ook maar iets aan het lot heeft overgelaten met The Witcher.
The Witcher is vanaf 20 december te zien op Netflix.

Populair Nieuws

Laatste Reacties