Elk jaar komen er nieuwe smartphones op de markt, waarbij de prijs van een toestel natuurlijk een belangrijke factor is voor veel consumenten. De echte paradepaardjes, de flagships, kosten vaak een stuk meer, maar dan heb je ook wat. Wij hebben de beste high-end smartphones van 2019 op een rijtje gezet.
We trappen de lijst af met de Samsung Galaxy S10+, samen met de Galaxy Note 10 het vlaggenschip van het bekende Zuid-Koreaanse merk. Met vrijwel geen bezels springt de 6.4 inch grote telefoon meteen in het oog. Het strakke ontwerp wordt geholpen door de selfie-camera die geïntegreerd is in het scherm. Daardoor heb je geen last van een hap uit je scherm.
Achterop de telefoon worden we opgewacht door een barrière aan lenzen. De S10+ gebruikt drie camera’s om enorm scherpe foto’s te maken, een ontwerp dat we vaker terug gaan zien in deze lijst. Op de achterkant is geen vingerafdrukscanner aanwezig, want Samsung heeft die verwerkt in het scherm. Tel daar een flinke accuduur en een 3.5mm-aansluiting voor je koptelefoon bij op en het is duidelijk dat Samsung dit jaar een mooi visitekaartje heeft achtergelaten.
Voor dat technologische visitekaartje moet je alleen wel diep in de buidel tasten, want de Samsung Galaxy S10+ kost 738 euro.
Het machtige Sony is flink wat grond verloren sinds de hoogtijdagen van de Sony Xperia Z-lijn. Het bedrijf wil haar marktaandeel terugwinnen en komt daarom met de Sony Xperia 1. Een nieuwe naam, een nieuw hoofdstuk in het grote Xperia-verhaal.
Waar Samsung de aandacht trekt met een infinity display, doet Sony dat met een 21:9 6.5 inch scherm. En niet zomaar een scherm, het is een 4K OLED-scherm. Dat lijkt misschien een beetje overbodig, maar een film kijken op de Sony Xperia 1 is een unieke ervaring. Filmliefhebbers kunnen bovendien prachtige 4K-video’s met de smartphone maken met de Cinema Pro-applicatie. Sony heeft namelijk gebruikgemaakt van de technologie die ze ook gebruikt in haar Sony Alpha spiegelreflexcamera’s.
Het prijskaartje is zelfs iets goedkoper dan Sony’s professionele camera’s. Voor de Sony Xperia 1 ben je namelijk 698 euro kwijt.
Uiteraard is het jaar ook niet compleet zonder een nieuwe iPhone. Apple is dit jaar weer teruggegaan naar de gebruikelijke naam voor haar smartphones met de iPhone 11. Toch kunnen gebruikers er nog een paar woorden aan vastplakken met het duurste model in de line-up: de iPhone 11 Pro Max.
De telefoons van Apple zijn zeker niet meer de kleinste op de markt, want deze versie is met een 6.5 inch scherm makkelijk groot te noemen. Het scherpe en felle scherm wordt bijgestaan door een nieuwe, matte achterkant waarop ook drie grote lenzen zijn terug te vinden. Het design van de camera’s zal niet bij iedereen in de smaak vallen, maar ze produceren wel prachtige foto’s. Bovendien heeft Apple eindelijk uitgevonden hoe ze een smartphone kan maken met een lange batterijduur. Je hoeft dus niet meer te vragen of iemand toevallig een oplader bij zich heeft halverwege de dag.
Voor het paradepaardje van Apple krijg je wel een gat in je portemonnee cadeau, want de smartphone kost maar liefst 1239 euro.
Tussen alle bedrijven die een long en een nier vragen voor hun nieuwe vlaggenschip, is Xiaomi één van de nieuwkomers die vriendelijk is voor de portemonnee. Je levert bovendien ook bijna niks in als het gaat om de specificaties.
Zo heeft de Xiaomi 9T Pro een kleurrijk 6.4 inch scherm met een 2340x1080 resolutie. Er is bovendien nergens een inkeping of een gat te vinden om de selfie-camera te huisvesten. Wanneer je namelijk een selfie wil maken zal de camera opspringen uit de bovenkant van de telefoon en weer verdwijnen zodra je hem niet meer nodig hebt. Ook als het aankomt op andere onderdelen doet Xiaomi niet onder voor de concurrent. Het toestel mist alleen de mogelijkheid om draadloos op te laden.
De prijs van 369 euro voor de Xiaomi 9T Pro is dan ook een aangename verrassing.
OPPO is een relatieve nieuwkomer op de westerse markt, ondanks dat het merk al jarenlang een van de marktleiders is in China en de rest van de wereld. In de korte tijd dat OPPO aanwezig is in Europa (sinds zomer 2018) heeft het bedrijf al een flinke indruk gemaakt. En met de OPPO Reno 10x Zoom maakt het bedrijf ook een goede indruk als het op high-end smartphones aankomt dankzij de relatief goedkope prijs voor een fantastisch toestel. Het design van de OPPO Reno 10x Zoom is volledig randloos waardoor het 6.6 inch AMOLED-scherm alleen maar beter tot zijn recht komt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de welbekende pop-up selfiecamera die als een ware haaienvin bovenuit het toestel schuift.
Toch is het oogappeltje van de OPPO Reno 10x Zoom op de achterkant van het toestel te vinden. De tri-lens setup van de Reno 10x Zoom beschikt over een 48MP hoofdcamera, een 13MP-telelens en een 8MP groothoeklens welke je de mogelijkheid geeft om 10x hybride in te zoomen. Hierbij kun je ver inzoomen voor de perfecte foto en blijft de beeldkwaliteit toch ontzettend hoog. Daarnaast kun je nog eens 60x digitaal inzoomen! We verwachten dan ook niets minder van de OPPO Reno 10x Zoom, want de 48MP camera zelf is opzichzelfstaand al indrukwekkend. De camera weet veel beeld in de foto mee te nemen en maakt ook nog eens goede nachtfoto’s met behulp van OPPO’s ultra nachtmodus. De OPPO Reno 10x Zoom heeft ook nog eens een grote batterij met snellaadfunctie en is ideaal om mee te gamen. Als afsluiter, bij het kopen van deze telefoon krijg je automatisch een internationale garantieservice voor snelle oplossingen, waar je ook bent.
De OPPO Reno 10x Zoom is nu verkrijgbaar voor 649 euro bij onder andere T-Mobile, Media Markt en Coolblue. De smartphone is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk Jet Black en Ocean Green.
Eerder dit jaar lanceerde LG de G8S ThinQ, een vlaggenschip dat niet op heel veel gebieden wist te imponeren. Daarom kwam LG met het briljante plan om de telefoon nog een keer te lanceren met nog een exemplaar eraan vastgeplakt: de LG G8X ThinQ.
Deze opvallende telefoon lijkt op het eerste gezicht op een vrij dikke smartphone, maar zodra het hoesje open wordt gevouwen staar je ineens naar twee schermen. Niet alleen heb je daardoor extra veel ruimte om op te werken, maar het tweede scherm kan op verschillende manier handig worden ingezet. Zo kan een scherm bijvoorbeeld dienen als een toetsenbord of je kan browsen terwijl je je Twitter-feed in de gaten houdt. Wanneer je een film of serie gaat kijken op Netflix kan je bovendien het andere scherm gebruiken als standaard. Met twee schermen ga je alleen wel een stuk sneller door je accuduur heen.
Voor het dubbele scherm van de LG G8X ThinQ ben je 949 euro kwijt.
OnePlus is ooit begonnen op de smartphone-markt als flagship killer, met sterke telefoons die met de concurrentie konden strijden tegen een veel lagere prijs. Door de jaren heen is het bedrijf steeds meer dichterbij de concurrentie gekropen, qua innovatie, maar ook wat betreft het gat in je portemonnee.
De OnePlus 7T Pro trekt dan ook wel meteen de aandacht met een indrukwekkend 6.6 inch QHD AMOLED-scherm met een frequentie van 90Hz. Dat betekent dat het scherm negentig beeldjes per seconde verwerkt in plaats van de gebruikelijke zestig, waardoor alles een stuk soepeler eruit ziet op de OnePlus 7T Pro. De nieuwe versie heeft daarnaast een snellere processor én een grotere batterij. Ondanks het flinke scherm kan de telefoon daarmee 32 uur leven tussen oplaadmomenten.
De OnePlus 7T Pro heeft met een prijskaartje van 758 euro wel een echte flagship-status gekregen.
Google is natuurlijk al jarenlang de leverancier van besturingssysteem Android, maar sinds 2013 is het gigantische bedrijf ook zelf begonnen met het maken van smartphones met de Pixel line-up.
De vierde versie van telefoon is eind oktober gelanceerd en de gloednieuwe smartphone introduceert ook meteen de nieuwste versie van Android. Daarnaast heeft de Google Pixel 4 XL een groot 6.3 inch scherm met een 1440p-resolutie, dat net zoals de OnePlus 7T Pro een refresh rate heeft van 90Hz. Zoals we onder andere gewend zijn van de Pixel-telefoons maakt het apparaat prachtige foto’s, ook midden in de nacht, en met de selfie-camera kan je de smartphone razendsnel ontgrendelen.
Een ander punt waar we helaas gewend aan zijn geraakt bij de Pixel line-up is de prijs, want met 906 euro voor de Google Pixel 4 XL moet je flink sparen.
De Chinese telecomgigant heeft een aantal problemen met de overheid van de Verenigde Staten en dat is jammer. De fabrikant maakt namelijk prachtige toestellen, maar doordat ze geen goede zaken kunnen doen met Google is ondersteuning voor Android en de Play Store niet gegarandeerd voor toekomstige toestellen - waaronder al de Huawei Mate 30 Pro.
Het andere model dat de fabrikant dit jaar heeft gelanceerd heeft dat probleem gelukkig niet. Met de Huawei P30 Pro gaf het telecombedrijf het startschot voor smartphones met drie cameralenzen. De P30 Pro schiet dan ook plaatjes die niet te onderscheiden zijn van professionele camera’s. Met standaard 128GB aan opslag én de mogelijkheid om het uit te breiden heb je bovendien genoeg ruimte om al je mooie foto’s op te slaan. Het kleurrijke 6.4 inch grote 1080p-scherm wordt daarnaast alleen onderbroken door een notch in de vorm van een waterdruppel. Eigenaren van de telefoon hoeven zich daarnaast geen zorgen te maken, ook zij ontvangen de Android 10-update.
Huawei houdt voor de P30 Pro een relatief lage prijs aan met 671 euro.
Ben je op zoek naar een wat goedkoper vlaggenschip, maar ben je geen fan van Xiaomi? Dan kunnen we je hopelijk nog gelukkig maken met de vlaggenschip van Honor. De fabrikant is een zusterbedrijf van Huawei en onderscheidt zich met lagere prijzen. Dat betekent alleen niet dat de kwaliteit slecht is.
De Honor View 20 is gebaseerd op de Huawei Mate 20 Pro, maar gaat op een aantal punten zelfs een stapje verder. Zo heeft de telefoon een hole punch display voor de selfie-camera in plaats van een notch, een vingerafdrukscanner op de achterkant én een 3.5mm-ingang voor koptelefoons en oortjes. Je hoeft dus niet te gaan rotzooien met een dongle. Helaas zijn er minder opties binnen de camera-applicatie en kan je ook niet je smartphone meenemen onder de douche.
Vind je dat geen probleem, dan ben je met de Honor View 20 een stuk goedkoper uit voor 389 euro.