Top 5 redenen waarom de Switch zo goed is

  Nintendo heeft zijn spierballen getoond en met de Switch een keiharde comeback gemaakt! Na de toch wel teleurstellende Wii U lijkt de jongste telg van het Japanse bedrijf nu al uit te groeien tot een legendarische console. Daarom zijn hier vijf redenen waarom de Switch zo goed is!

  BagoGames

  5. Line-up aan games

  De eerste van vijf redenen waarom de Switch zo goed is! Nintendo is altijd een dragende kracht geweest als het aankomt op de games die voor haar eigen platformen uitkomen. Met IP’s als Mario en Zelda lukt dat ook goed, maar op een gegeven moment willen gamers toch meer zien. En daar komen third-party ontwikkelaars en uitgevers om de hoek kijken.

  Helaas leken die in eerste instantie nog wat te ontbreken. Toegegeven, de Switch zelf maakte veel los – waar we later verder op ingaan – en ook Nintendo’s Breath of the Wild en Mario Kart 8 Deluxe sprongen in het oog, maar het is pas nu dat de boel gaat lopen.

  Zo ligt de geslaagde crossover Mario + Rabbids Kingdom Battle pas twee weken in de winkels en zijn er onlangs verrassend veel Switch versies van meer hardcore games aangekondigd, zoals Doom en Wolfenstein 2: The New Colossus. Voor ieder wat wils dus!

  BagoGames

  4. Handheld of console?

  De Switch is met zijn hybride ontwerp revolutionair te noemen. Waar en wanneer je wilt je favoriete games spelen leek toekomstpraat, maar is nu al mogelijk. Nooit meer bang zijn dat je het volgende checkpoint niet op tijd haalt voor je weg moet. Je haalt de Switch zonder problemen uit zijn dock en creëert vervolgens op intuïtieve wijze een handheld voor onderweg.

  Zoals directeur Shinya Takahashi zelf al zei tijdens de Nintendo Switch presentatie in januari: De switch combineert het DNA van alle voorgaande hardwaresystemen, van de gameboy tot en met de Wii. En dat zijn er best wat!
  Het idee van een draagbare console bestond overigens al langer bij Nintendo. Zo had de GameCube een handvat aan de achterkant om hem mee te kunnen nemen. Toen al was het zaadje geplant, maar het had nou eenmaal tijd nodig om tot iets moois uit te groeien.

  BagoGames

  3. De hardware

  Je zou denken dat zo’n klein beestje niet over genoeg kracht beschikt. Helemaal omdat je de console nota bene uit elkaar kan schuiven tot het in je handen past. Niets is minder waar. De Switch heeft wel degelijk wat in huis en laat dat alleen al zien met de line-up aan games waar we het op de eerste pagina over hadden.

  Daarnaast is het grijszwarte uiterlijk van de Switch elegant, zuinig en licht. Wil je hem als console neerzetten, dan kun je de aangehechte standaard gebruiken en de Joy-cons in een Grip schuiven om zodoende een losse controller te creëren. Maar ook als handheld ziet het apparaat er mooi en modern uit, met bovendien een veel beter scherm dan we van Nintendo gewend zijn. De Switch heeft naast grijze Joy-cons ook een aantal gekleurde varianten voor de mensen die wat vrolijkers willen.

  Owen1962

  2. Gezelligheid gegarandeerd

  Met een Switch heerst er al snel vrolijkheid. Neem hem mee naar anderen en het feestje kan beginnen. De Joy-Con controllers zijn zelfs te verdelen in een linker- en rechterhelft voor tweetallen. Ze zijn dan misschien een beetje klein, maar je hebt tenminste de optie om samen te spelen met maar één Switch!

  Ook hebben Nintendo-systemen in de regel veel games die geschikt om met vrienden of familie te spelen, meer dan het geval is bij de concurrenten Sony en Microsoft. Er zitten veel bekende partygames tussen die weinig oefening vereisen en zowel online als offline multiplayermogelijkheden hebben.

  Ant2506

  1. De prijs

  De Switch is al verkrijgbaar vanaf een prijs van 330 euro. Dat lijkt in eerste instantie veel, maar besef je wel dat je dan een console hebt die nog jong is. De PlayStation 4 en Xbox One gaan alweer een paar jaar mee en hebben in veel winkels een vergelijkbare prijs.

  Daarnaast krijg je een console en handheld ineen, dus degenen die zich ook niet willen vervelen tijdens lange treinritten of op het vliegveld worden met de Nintendo Switch op hun wenken bediend. De Switch is multi-inzetbaar en daardoor is het een console die voor bijna iedereen wel iets interessants biedt.

  Dit waren vijf redenen waarom de Switch zo goed is. Misschien ben je ook benieuwd naar onze review!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.