Oh My Godheads features [Gespeeld op gamescom 2017]

Article
zaterdag, 16 september 2017 om 8:58
xgn google image
Na voor de honderdste keer met je vrienden een potje FIFA of Just Dance gespeeld te hebben, is het wel eens tijd voor iets anders. Een partygame op z’n tijd brengt leven in de brouwerij en zorgt ervoor dat niet weer Dirty Dancing opgezet wordt. Dit zijn de grappige Oh My Godheads features.
Oh My Godheads is opgezet door de Spaanse ontwikkelaar Titutech. Het werd wel eens tijd voor een chaotische game, waarbij spelers zowel plezier hebben als elkaar in de haren vliegen. Vooralsnog is het spel alleen lokaal met maximaal vier mensen te spelen en bevat het nog geen online mogelijkheden. Maar dat zal de pret zeker niet drukken.

Wat is Oh My Godheads?

Zoals hierboven genoemd is het een offline multiplayer game die je met vier vrienden, kennissen, familieleden of willekeurige vreemdelingen kan spelen. Heb je niet de mogelijkheid om drie andere mensen op te trommelen, kan je het ook met een of twee andere spelers proberen. En met proberen bedoelen wij vooral het leven van anderen zuur maken.
In Oh My Godheads speel je niet met elkaar maar ook tegen elkaar, tenzij je teams instelt. In een soort van capture-the-flag modus probeer je punten te scoren door de vlag naar je eigen basis te brengen. Er zit alleen een enorme twist in de game, want de vlaggen zijn vervangen door enorme hoofden van goden. De almachtige verschijningen zijn niet bepaald blij dat zij heen en weer gedragen worden.
117526

Je hoofd erbij houden

De Oh My Godheads features maken gebruik van een collectie aan verschillende hoofden. Niet alleen visueel zit hier variatie tussen, maar ook qua speelstijl. Elke kop heeft een andere unieke kracht die jou en andere dwars kan zitten. Deze power wordt geactiveerd wanneer je het hoofd oppakt, of treedt in werking wanneer je er al een tijdje mee loopt.
Aan het begin van elk level kan je zelf kiezen welke godhead als een trefbal gebruikt wordt. Sommige ontploffen en anderen maken je ongelofelijk langzaam. Het is dan aan de tegenstander om hier gebruik van te maken en het hoofd af te snoepen. Maar pas op, want deze goden zullen je straffen als je er te onvoorzichtig mee omgaat.
117527

Stap in de arena

Het 3D lowpoly Oh My Godheads ziet er ongelofelijk kleurrijk uit. Heb je na lang ronselen iemand gevonden die eigenlijk niet met je wilt gamen, dan zal hij of zij bij het zien van de game gelijk een stuk vrolijker worden. Mocht het level diegene toch niet zinnen, dan kies je een andere uit de collectie van tien arena’s. Het is namelijk niet zo dat alle speelvelden een eenvoudige visuele verandering zijn, want ook de gameplay van de Oh My Godheads features wordt heel anders.
Of je nou met de koddige figuurtjes door de jungle rent, een tempel onveilig maakt of je hoog in de lucht bevindt, het maakt qua veiligheid geen verschil. Alle levels hebben hun eigen gevaren en valstrikken om de hoek liggen. Bij de ene val borrelt er opeens lava omhoog, terwijl een ander jouw besturing omdraait. Het is altijd oppassen geblazen met Oh My Godheads.
117528

Tot de dood

Dat deze partygame er enorm kleurrijk uitziet, maakt geen verschil in het feit dat het in principe een gevecht tot de dood is. De combat van Oh My Godheads is simpel, doeltreffend en vooral erg vermakelijk. Spelers kunnen elkaar dwars zitten door al slaand de personages elkaar van het leven te beroven. Ja, zelfs de schattige penguin met zijn hoge hoed moet je zien te saboteren!
Naast normale aanvallen, sprongen en tackles maken, kun je ook explosieven gooien. Na een luide knal zullen je tegenstanders het niet overleven, waarna zij in stukjes vallen en een paar seconden later weer respawnen. Bommen zijn gelukkig weg te slaan, maar dan moet je wel oppassen voor je teamgenoot. Deze is nou niet bepaald bestendig tegen ontploffingen.
Oh My Godheads lijkt een vermakelijke partygame te worden. Capture-the-Head is een leuke variatie op wat zoveel andere games al gedaan hebben. In de basis lijkt het allemaal zo simpel, maar het is nog lastiger dan je denkt. De 15 euro kostende early access versie van het spel staat nog gepland voor 2017 en het releaseplatform is de PC.