5 FIFA 18 Demo tips die jou op weg helpen naar succes!

Article
vrijdag, 15 september 2017 om 16:33
xgn google image
Het duurt niet lang meer voordat FIFA 18 uitkomt en dat betekent dus dat iedere zichzelf serieus nemende FIFA speler al dagenlang bezig is met de FIFA 18 demo. Die is al vanaf dinsdag te downloaden en spelers zijn volop bezig om FIFA 18 demo tips op te pakken.
In de jaarlijkse FIFA demo zijn altijd een gelimiteerd aantal teams te bespelen. Dit jaar zijn dat onder andere Bayern München, Real Madrid, Paris Saint-Germain en Chelsea. De speelbare modi zijn, net als vorig jaar, de gewone kickoff mode en een wedstrijd uit The Journey, de verhaalmodus van FIFA 18.
Aangezien de demo doorgaans één van de laatste versies van de game in ontwikkeling is, kan je er vanuit gaan dat er niet veel verschil zal zijn tussen FIFA 18 op 29 september, de dag dat de game uitkomt, en de demo. Daarom gebruiken veel mensen het ook als een soort oefenmodus om klaar te zijn voor het grote werk.
Om die reden zetten we vijf kleine FIFA 18 demo tips voor je op een rijtje, zodat jij goed voorbereid FIFA 18 in gaat. Ga snel naar de volgende pagina en neem de tips in je op.

Gebruik de Cruijff draai zo vaak als je kan!

Wijlen Johan Cruijff verbaasde op het WK van 1974 de voetbalwereld door op een wel heel bizarre wijze zijn tegenstander te passeren. De Nederlander stond buiten het strafschoppengebied met zijn rug naar de verdediger, die hem in de nek hijgde, toe. Hij deed alsof hij ging uithalen om een voorzet te geven, maar kapte de bal op het laatste moment langs zijn standbeen en rende ermee de andere kant op. Tegenstander Olssen trapte er zo in.
In FIFA 18 kan je deze truc, genaamd de Cruyff Turn, ook gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is de lange pass knop of schietknop indrukken, direct daarna op de passknop drukken (je doet dan een nepschot) en je linkerpookje 180 graden draaien. Dan al doe je de Cruyff Turn, wat er voor zorgt dat je je tegenstander compleet op het verkeerde been zet.
Voordeel is dat letterlijk iedere speler deze actie kan maken, aangezien er geen skillmoves niveau voor benodigd is. Probeer de Cruyff Turn dus snel onder de knie te krijgen in de FIFA 18 demo, want dit gaat je doelpunten opleveren in Ultimate Team.

Snelle wissels

Het wisselen is in FIFA 18 ook flink aangepakt, want vanaf nu kun je snel wisselen. Dit doe je door, voordat de wedstrijd begint, in het teammanagementscherm een speler te selecteren met de R2 of RT-knop, waarna je wisselsuggesties krijgt voor spelers op dezelfde positie. Deze kun je dan in de wedstrijd toepassen door in een herhaling weer op de R2 of RT te klikken.
Dit is dus ideaal voor spelers met een laag uithoudingsvermogen waarvan je weet dat die geen wedstrijd vol kunnen maken. Neem bijvoorbeeld James Rodriguez van Bayern München, die een uithoudingsvermogen van 68 heeft. Door voor de wedstrijd al een snelle wissel voor te bereiden, kan je hem in de wedstrijd snel vervangen. Kost je minder tijd en het tempo blijft in de wedstrijd. Eén van de meest ideale FIFA 18 demo tips dus.

Nieuwe staande tackle

Een kleine, maar handige vernieuwing in FIFA 18 is de uitgebreidere mogelijkheden van de staande tackle. Jarenlang kon je enkel een speler van de bal krijgen door een sliding in te zetten, maar vanaf FIFA 12 veranderde dat toen ook de staande tackle (rondje op PlayStation, B-knop op Xbox) geïntroduceerd werd.
In de FIFA 18 demo werd duidelijk dat je nu iets meer controle kan hebben over hoe je de staande tackle toepast. Eerst kon je namelijk alleen maar één beweging maken door gewoon op de knop te klikken, maar nu zit daar dus een subtiele vernieuwing in. Hoe langer je de staande tackle-knop ingedrukt houdt, hoe verder je glijdt. Dus als je één keer tikt, steekt de speler alleen maar zijn voet uit, maar wanneer je de knop ingedrukt houdt, strekt hij zich uit om bij de bal te kunnen.
Een aardige toevoeging dus, die je meer controle laat hebben over hoe jij verdedigt. Probeer het zo vaak mogelijk uit in de demo, want dan maak je het je vanzelf eigen.

Minder sprinten!

Een grote ergernis in FIFA Ultimate Team was dat snelle spelers, zoals Aubameyang en voorheen Loic Remy, wel heel overpowered zijn. Wanneer zij de bal kregen was het rennen geblazen en scoorde ze negen van de tien keer een makkelijke goal. Nu is het sprinten in FIFA 18 dus aangepakt.
Wanneer je sprint in FIFA 18 raak je veel sneller de controle over de bal kwijt. Zo kan die te ver voor je uit gespeeld worden, je kunt niet snel van richting veranderen en je passes worden heel inaccuraat. Sprint dus alleen wanneer het nodig is, zoals bij een dieptepass of een counteraanval.

Gebruik The Bridge om voorbij je tegenstander te komen

Alhoewel The Bridge al langer in FIFA zat, is deze in FIFA 18 efficiënter gemaakt. Maar wat is The Bridge eigenlijk?
Wanneer je één op één komt te staan, ben je vaak geneigd om een één of andere truc uit de hoge hoed te tevoren. Dit vertraagt echter wel het spel en dat is niet altijd handig. Daarom kan je vaker The Bridge toepassen. Dit is gewoon de bal langs je tegenstander heen spelen en zelf om hem heen gaan om hem te passeren.
Om The Bridge goed uit te voeren, moet je binnen anderhalve meter van je tegenstander staan. Na ja, niet staan, je moet eigenlijk al naar hem toe sprinten en de bal met de rechterjoystick in de richting achter hem tikken om zo langs hem te rennen. Is eigenlijk heel simpel toch?
Dit waren vijf kleine FIFA 18 demo tips die jou op gaan weg helpen naar succes. Laat in de comments weten of je wat aan de FIFA 18 demo tips gehad hebt!

Populair Nieuws