Vijf redenen om enthousiast te worden voor Elder Scrolls Online: Greymoor

  Gisteravond heeft ontwikkelaar Zenimax alweer de vierde uitbreiding voor The Elder Scrolls Online aangekondigd. De zogeheten Greymoor expansion biedt weer een hoop nieuwe content voor fans van de franchise om enthousiast over te worden.

  Een heel jaar aan content

  Met Elder Scrolls Online: Greymoor krijgen we niet alleen een nieuwe uitbreiding met alle content die daarbij komt kijken. Net zoals Elsweyr zal de uitbreiding namelijk ook onderdeel zijn van een veel groter geheel, in dit geval de Dark Heart of Skyrim. Met het voorgaande Season of the Dragon heeft Zenimax al goed laten zien wat voor indrukwekkende campagne ze neer kan zetten in de MMO.

  Het nieuwe seizoen zal ook weer een compleet jaar aan nieuwe content gaan verzorgen. In maart gaat het uitgebreide verhaal van start met de Harrowstorm DLC, wat alvast een voorproefje zal geven van de storyline in Greymoor. Tel daar ook nog eens twee andere stukken content bij op in augustus en november en je zal niet snel verveeld raken in Tamriel in 2020.

  Opnieuw Skyrim verkennen

  The Elder Scrolls V: Skyrim is ongetwijfeld de meest populaire singleplayer Elder Scrolls-game ooit. Skyrim bleef jaren na release zelfs zo populair dat uitgever Bethesda de game op zo’n beetje elk platform heeft uitgebracht. Trek je warme handschoenen alleen nog niet uit, want met Elder Scrolls Online: Greymoor keren we terug naar de koude provincie.

  Skyrim was al voor een gedeelte beschikbaar in The Elder Scrolls Online, maar met Greymoor krijgen we nu ook toegang tot de westelijke gebieden, met haar bevroren toendra's en enorme bergketens. Doorgewinterde fans van Skyrim hoeven bovendien ook niet te vrezen dat ze niks nieuws tegen zullen komen. De nieuwe uitbreiding van ESO speelt zich namelijk bijna 1000 jaar af voor de gebeurtenissen in de vijfde Elder Scrolls.

  Vechten tegen een machtige Vampire Lord

  Spelers worden in The Elder Scrolls Online: Greymoor niet naar het hoge noorden geroepen voor een groot sneeuwballengevecht. Het land wordt namelijk overspoeld door verschrikkelijke monsters. Deze wezens zijn opgeroepen door een Vampire Lord die zijn huis heeft gemaakt in Blackreach, een enorme ondergrondse stad in Skyrim. In de sneeuw mag je dus onder andere gaan vechten tegen weerwolven, heksen en natuurlijk talloze vampieren.

  Elsweyr had de focus voornamelijk gelegd op draken, met indrukwekkende World Events waarbij tientallen spelers het op moesten nemen tegen de vuurspuwende monsters. In Greystorm zullen spelers moeten omgaan met Harrowstorms: bovennatuurlijke stormen die de levensenergie uit je zuigen en slachtoffers zullen vervormen tot monsters en zombies.

  Daarnaast zijn we ook benieuwd wat de huidige opties voor spelers om zich te bekeren tot vampier of om zich aan te sluiten bij de Dawnguard voor invloed zal hebben op de situatie. Zullen we eindelijk een kruisboog gaan krijgen als wapentype? Wij gaan in ieder geval alvast genoeg zilver, knoflook en wijwater inslaan.

  Ga aan de slag als archeoloog

  De wereld van Tamriel is al eeuwenoud, zelfs in de relatief vroege tijdlijn van Elder Scrolls Online ten opzichte van de singleplayer games. Onder de grond, in grotten en verstopt in gebouwen liggen dan ook talloze schatten en relikwieën, die je meer kunnen vertellen over de geschiedenis van het continent.

  Fanaten van de Elder Scrolls lore kunnen dan ook hun geluk op met het nieuwe Antiquities System. Wanneer je als een ware archeoloog een eeuwenoude schat hebt gevonden, word je niet alleen getrakteerd op interessante informatie over het object. Je kan de relics namelijk ook tentoonstellen in jouw eigen huis. Zie het als een privé-museum. Hopelijk past de Indiana Jones-hoed nog bovenop de wollen muts.

  Ontdek alle beloningen in de provincie

  Naast de verhaallijn is er nog veel meer te ontdekken in de nieuwe uitbreiding van The Elder Scrolls Online. Denk bijvoorbeeld aan de vele sidequests, Delves die je kan verkennen en natuurlijk de gloednieuwe raid voor twaalf spelers: Kyne's Aegis.

  Tijdens het spelen van al die content zal je weer enorm veel loot en beloningen kunnen verdienen, net zoals in de eerdere uitbreidingen van The Elder Scrolls Online. Zo zijn er zes verschillende armor sets om te verzamelen, talloze collectables en uiteraard ook weer een nieuwe verzameling aan Achievements. Wil je alles vrijspelen wat Elder Scrolls Online: Greymoor te bieden heeft, dan raden we je aan om deze zomervakantie de sneeuw op te zoeken in plaats van de zon.

  The Elder Scrolls Online: Greymoor

  Verkijgbaar vanaf 18 may 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.