Vijf dingen die je moet weten over Desperados 3

Article
zaterdag, 13 juni 2020 om 17:00
desperados mainf1591708789
Desperados is bijna terug van weg geweest. Dat betekent dat het Wilde Westen weer lonkt en we onze interne cowboy weer aan mogen spreken. Wij gingen met de tactische game aan de slag en vertellen je vijf dingen die je moet weten over Desperados 3.

5. Speelt zich af voor de andere delen

Een belangrijk ding om te weten is dat Desperados 3 zich afspeelt vóór de eerste delen van de franchise. Dat betekent dat je geen kennis hoeft te hebben van het verhaal tot zover. Niet allerminst belangrijk, gezien het verhaal in de game een behoorlijke rol speelt. Desperados 3 neemt je mee naar een reis door de Verenigde Staten, waarbij cowboyhoeden en revolvers het straatbeeld sieren zoals mondkapjes dat vandaag de dag doen.
Het is 1870 en het Wilde Westen is in volle gang. Een groep onwaarschijnlijke helden komt bij elkaar met een gezamenlijk doel: het uitschakelen hun aartsvijand die het landschap van saloons en bordelen voorgoed dreigt te veranderen. De game begint rustig en laat je goed kennis maken met de personages, maar al snel wordt het vijftal opgejaagd door bendes en corrupte wetsdienaren. Terwijl je tactisch te werk gaat in de verschillende omgevingen stroomt het verhaal door en stevent het vijftal op een dramatische confrontatie met hun rivaal af.
01 river waterfallsf1591721241

4. Vijf toffe karakters met unieke skills

De cast in Desperados 3 bestaat uit vijf prominente leden die voor een bont gezelschap zorgen. Terugkerende held in de franchise is John Cooper. Deze revolverheld wordt bijgestaan door zijn lover Kate en Doc McCoy en die eerder al in Desperados: Wanted Dead or Alive voorbij kwamen. De nieuwe karakters in de game zijn Hector, een boom van een vent, en Isabelle Moreau die haar voodookunsten en haar kat mee naar het strijdtoneel neemt.
Deze vijf karakters zijn behoorlijk uiteenlopend. Waar Cooper erg sterk is met een werpmes en zijn twee pistolen om vijanden om zeep te helpen, leunt Kate meer op haar charmes om voor een afleiding te zorgen. Doc McCoy is een gewiekste man die zijn teamgenoten kan helen, maar tegenstanders ook tijdelijk uit kan schakelen met gas. McCoy kan zijn vijanden ook van grote afstand om zeep helpen met zijn scherpschutterskunsten voor een wat rumoerigere aanpak.
Een karakter dat het liever wat persoonlijker met zijn slachtoffers opneemt is Hector. Hij loopt standaard rond met een afgezaagde shotgun en heeft daarnaast een enorme berenval tot zijn beschikking. Als een tegenstander daarin trapt, kan hij een schietgebedje doen voordat de enorme stalen tanden voor een permanente blackout zorgen. Hector is daarbij de enige die het van dichtbij op kan nemen tegen de grotere vijanden in de game.
De laatste, maar zeker niet de minste van de groep is Isabelle. Zij gebruikt graag haar kat om voor afleiding te zorgen, maar schuwt er ook niet voor om voodoo in te zetten om een vijand tijdelijk over te nemen. Ook kan ze haar teamgenoten helen met speciale kruiden. Altijd handig zo’n heler in de buurt, want pleisters ga je zeker nodig hebben in de game.
05 city roofsnipef1591721506

3. Onvergeeflijk als je niet oppast

Desperados 3 is een tactical stealth game en dat betekent dat het onvergeeflijke game is. Het is zaak om de verschillende skills van je karakters goed te benutten om verder te komen en daarbij is het van belang om niet gesnapt te worden. Als je gezien wordt door de vijand geldt in veel gevallen de regel dat je tussen zes planken eindigt met een hoop lood in je lichaam. Als je dan je voortgang niet opgeslagen hebt in een level, mag je vaak een heel stuk opnieuw spelen.
Ontwikkelaar Mimimi Productions hamert er dan ook op dat je je voortgang vaak (echt heel vaak) opslaat. Door middel van een eenvoudige druk op de knop kan dit gedaan worden om zo telkens een stukje verder te komen in de game. Naast het regelmatig opslaan van je voortgang is het van belang dat je de karakters als team laat samenwerken. Dit kan gedaan worden in de ijzersterke Showdown modus van de game.
Hierin kun je het spel even bevriezen om zo een actie tot in de puntjes te bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld met het ene karakter een tegenstander afleiden, terwijl je achter zijn rug om met twee anderen zijn maatjes uitschakelt. Het is een tof systeem dat je meer dan eens uit de brand zal helpen in de enorme werelden die Desperados 3 rijk is.
06 train shootout 1f1591721445

2. Enorme levendige open levels

De omgevingen waarin Desperados 3 je mee naartoe neemt zijn natuurlijk typische Wild West omgevingen. Als je hierbij aan kleine dorpjes denkt met links een saloon, rechts de bank en even verderop de kerk en het bordeel, zit je ernaast. De omgevingen in de game lopen namelijk behoorlijk uiteen en zijn stuk voor stuk enorm. De game neemt je inderdaad mee naar een stad met de iconische houten gebouwen. Die stad heeft alleen veel meer gebouwen dan je zou verwachten en zorgt ervoor dat je ruim een uur aan het ontdekken bent. Dat is alleen al zo als je het verhaal volgt en je doelen meteen opzoekt.
Naast de stad kom je in de meest gevarieerde omgevingen terecht. Zo doe je onder andere een gekaapte trein en op een ranch aan, waarbij telkens de situatie om een andere aanpak vraagt. Elke omgeving zit daarbij vol leven en heeft alle puntjes op de ‘i’. In het ene level regent het en zie je de druppels bijna in de plassen dansen en in weer een ander level is het zonnig, waarbij de bomen en de rest van de omgeving vol leven zit. Elke omgeving biedt daarbij ruimte voor de nodige NPC’s en dieren die elk hun eigen plan trekken.
Elke omgeving kent daarbij de nodige geheimen die erop wachten om ontdekt te worden. Je bent in de game vrij om te gaan en staan waar je wil en dus kun je naar hartenlust gaan ontdekken. Zoek bijvoorbeeld eens naar de ontwikkelaars in de game die her en der verstopt zijn. Sterker nog, vind ze allemaal en verdien er een achievement of trophy mee!
04 city marketplace 1f1591721388

1. Je eigen speelstijl kiezen

Je kan in Desperados 3 doen en laten wat je wil, zolang je je missie maar volbrengt. Hoe je dat doet is helemaal aan jou. Je kunt ervoor kiezen om je vijanden allemaal (voor zover mogelijk) voorbij te sluipen en zo ongezien je doel te bereiken. Dit zal een lastige opgaaf zijn, gezien de tegenstanders allemaal erg tactisch opgesteld staan en je soms nauwelijks de ruimte geven om je kont te keren zonder dat iemand je ziet. Met de juiste timing is alles mogelijk in de game!
Een andere optie is om je tegenstanders niet om zeep te helpen, maar om ze uit te schakelen zonder bloed te doen vloeien. Kate en Isabelle zijn dan de karakters waar je je op wil richten, maar met Cooper en Doc kom je ook een heel eind. Hector is wat minder geschikt voor het subtiele werk en slacht het liefst zijn vijanden af. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen dodelijk geweld te gebruiken waar het echt nodig is.
De derde optie is om al je tegenstanders naar hun grootje te sturen met of zonder gebruik van de interactieve elementen in het level. Iedere map bevat voldoende vijanden om je lusten op te botvieren en talloze originele manieren om het level te gebruiken om ze definitief tegen de grond te werken. Gooi bijvoorbeeld een enorm rotsblok op een vijand of steek een plas olie in de fik. Geen enkele vijand die dat navertelt. Op die manier kun je Desperados 3 helemaal op je eigen manier spelen. Let alleen wel op de gouden regels: sla regelmatig op en word niet gesnapt, want anders kijk je al snel zelf de dood in de ogen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties