5 dingen die je moet weten over de Wolfenstein 2 The New Colossus release

Article
dinsdag, 18 juli 2017 om 16:16
xgn google image
De Wolfenstein 2 The New Colossus release komt steeds dichterbij. De game komt 27 oktober al uit en daarom is het hoog tijd om een overzicht samen te stellen van vijf dingen die je moet weten voor dat het spel uitkomt. Lees snel het overzicht hieronder.

5. Het verhaal

In een alternatieve tijdlijn van de aarde zoals we die nu kennen hebben de nazi's de Tweede Wereldoorlog gewonnen. Het Derde Rijk heeft zelfs heel Europa veroverd en is bezig om enige vorm van tegenstand uit de weg te ruimen. Na met de Duitsers te hebben afgerekend en veel hooggeplaatste officieren uit de weg te hebben geruimd, heeft held BJ Blazkowicz een ernstige verwonding opgelopen.
Deze verwonding blijkt niet dodelijk te zijn en hij is er toch levend vanaf gekomen, al is hij wel op zijn rolstoel aangewezen. Maar dit stopt hem natuurlijk niet om nazi's af te maken en hij wil de nazi's uit de Verenigde Staten jagen. Hij wil Frau Engel, de leider van de nationaal-socialisten, snel uit de weg ruimen.

4. Dood alle nazi's die je ziet

De Wolfenstein 2 The New Colossus release draait eigenlijk om maar één ding: het vermoorden van nazi's. Gelukkig is het wel wat uitgebreider dan dat, want je kunt op genoeg creatieve manieren je tegenstanders omleggen. Onze held Blazkowics beschikt over een robothond die vuur kan spuwen, maar dat is niet alles.
Je kunt namelijk ook een granaten schieten en je vijanden in stukjes door de lucht laten vliegen. Naast andere wapens kun je ook gebruik maken van een stealth manier om de nazi's te vermoorden. Denk hierbij aan throwing knives en standaardmessen. Met die wapens kun je tegenstanders uitschakelen voordat zij jou überhaupt hebben gezien.
The New Colossus introduceert een nieuwe manier om nazi's het graf in te sturen. Je kunt in dit deel namelijk bijna alle wapens in dual-wield modus dragen, oftewel met twee dezelfde wapens. Het is helaas niet mogelijk om bijvoorbeeld in de ene hand een granaatwerper te dragen en in de andere een pistool.

3. Propaganda

Propaganda en nazi's, het is een gouden combinatie. Althans, dat denken de nazi's vooral zelf. Ook in de Wolfenstein 2 The New Colossus release is dit een groot issue, zo is de trailer boven deze alinea naast een propagandavideo ook gelijk een aankondigingstrailer van het spel. De nazi's willen hiermee hun gedachtengoed in de hoofden van het Amerikaanse volk prenten.
Een andere propagandavideo, lees: gametrailer, laat beelden zien van Amerikanen die geforceerd worden om Duits te spreken. De nazi's hebben daar zelfs een spelshow voor bedacht met de prachtige naam 'German or Else'. Twee spelers nemen het tegen elkaar op en de verliezer moet vier werken doorbrengen in een heropoedingskamp.

2. De Collector's Edition

Wolfenstein 2 The New Colossus kent, net als bijna iedere moderne release, ook een Collector's Edition. Deze werd vorige maand uit de doeken gedaan door middel van een trailer. Deze video staat boven deze alinea. Als je de collector's edition koopt krijg je verschillende features en items.
Zo krijg je een actiefiguur van Terror Billy en ook krijg je van hetzelfde karakter verschillende accessoires. Hieronder vallen onder meer een bomberjack, een bijl, een machinegeweer en de Schockhammer X. Maar dat is nog niet alles, je krijgt namelijk voor het geld ook een Elite Hans collectible box.
Naast nog een Blitzmensch poster krijg je uiteraard ook de game, inclusief een limited edition steelbook.

1. Wolfenstein 2 The New Colossus release

De Wolfenstein 2 The New Colossus release komt uit op 27 oktober. De game zal beschikbaar zijn voor de PC, Xbox One en PlayStation 4. Gisteren werd bekend dat het spel ook op de Xbox One X te spelen zal zijn en uiteraard in een 4K-resolutie.
De allereerste Wolfenstein, ontwikkeld door Muse Software, kwam uit in 1981. De meest recente game van de serie, uitgegeven door Bethesda, is Wolfenstein The Old Blood. Dit spel werd met een mooie 8,0 door ons beoordeeld.
Kijk jij uit naar de Wolfenstein 2 The New Colossus release? Laat het ons weten in de reacties.

Populair Nieuws