Aangezien de Xbox One X pas in november uit zal komen, kunnen gamers dus niet op de releasedata van de games aan de slag op 4K-resolutie. Althans, niet op de nieuwe Xbox, want de games komen ook op PC uit. Tijdens de E3 meldde Microsoft al dat de nieuwe console meerdere 'verbeterde' versies van games zou ondersteunen. Vandaag heeft het bedrijf dus The Evil Within 2 en Wolfenstein 2 The New Coloussus toegevoegd.

Lijst met Xbox One X Enhanced Games

Tijdens de E3 werden al tientallen enhanced games onthuld. De Xbox One X heeft behoorlijk wat grafische kracht in huis om games op een hoger grafisch niveau te draaien. Deze games kun je dus in 4K HDR spelen en dat is op consolegebied het hoogst haalbare.

De meeste games van Microsoft zelf zullen uitkomen met deze functie of er zal een update uitkomen die dat mogelijk maakt. Zo een update zorgt er ook gelijk voor dat framerate hoog blijft en de laadtijden korter zijn dan bij de 'normale' versies. Ook ontwikkelaars die geen band hebben met Microsoft kunnen deze updates doorvoeren, daar zijn de twee nieuwe games, ontwikkeld door Bethesda, het voorbeeld van.

Onder de games van Microsoft die een update krijgen zitten onder andere Gears of War 4, Forza Horizon 3, Killer Instinct, Minecraft en Halo 5.

The Evil Within 2 en Wolfenstein 2 werden beiden tijdens de afgelopen E3 uit de doeken gedaan. The Evil Within 2 komt op 13 oktober uit en laatstgenoemde twee weken later op 27 oktober. Beide games komen uit voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.