Vijf dingen die we in de toekomst in Red Dead Online willen zien

  De wereld van Red Dead Online is constant in beweging door middel van updates die Rockstar uitbrengt. Elke speler hoopt dan ook met elke grote update dat hij iets van zijn verlanglijstje kan afstrepen. Dit zijn vijf dingen die wij graag in Red Dead Online willen zien.

  Een eigen huis

  Elke speler in Red Dead Online heeft al zijn eigen plekje, dankzij het kamp dat je in elke regio van de game kan neerzetten. Met Cripps heb je zelfs een persoonlijke bewaker en schoonmaker in één. Je kan het kamp ook een beetje naar eigen smaak inrichten door middel van upgrades.

  Toch zouden we een uitgebreidere versie hiervan willen zien, in de vorm van een huis die we kunnen kopen. In GTA Online kunnen spelers bijvoorbeeld al meerdere panden bezitten, maar in het Wilde Westen zijn we gelimiteerd tot een kamp. Met de Moonshine Shack heeft Rockstar bovendien al laten zien dat het zeker mogelijk is om spelers toegang te geven tot een eigen huis. Laat ons lekker een huisje inrichten waar we onze voeten omhoog kunnen gooien na een lange dag werken op de prairie.

  Privé lobbies

  Iedereen heeft het wel een keertje meegemaakt in Red Dead Online: een speler die zijn medespelers constant opjaagt, vermoord en het spelplezier bederft. Er zijn al een aantal systemen gemaakt om dit probleem enigszins op te lossen, zoals de Defensive Playstyle en het Bounty-systeem, maar alsnog is het voor veel spelers een dagelijks probleem.

  Het zou dan ook een makkelijke oplossing zijn door privé lobbies aan de game toe te voegen. Wanneer je de game opstart krijg je dan de keuze tussen een openbare of een gesloten sessie, waar je vervolgens wel vrienden aan kan toevoegen. Dan hoeven jij en je vriendengroep zich geen zorgen te maken dat ze opgeblazen te worden door een explosieve pijl van een willekeurige speler.

  Meer minigames

  Het grootste gedeelte van je tijd in Red Dead Online zal bestaan uit het voltooien van verschillende soorten missies, werk verrichten voor je rollen, zien te overleven in spannende PvP-gevechten of simpelweg ronddwalen door de open wereld. Veel spelers kunnen alleen ook veel plezier halen uit de minigames.

  Zo hebben wij flink wat uren doorgebracht aan de pokertafel in Valentine en we zien dan ook graag een uitbreiding van de minigames. Om onze digitale gokverslaving verder aan te wakkeren zouden we dan ook het liefst een casinoboot op de rivier willen zien varen, met naast poker onder andere ook blackjack en een roulettetafel. Zo kunnen we op een leuke manier onze portemonnee vullen. Of legen natuurlijk.

  Legendary Animals

  De echt onverschrokken jagers kunnen in het singleplayer-verhaal van Red Dead Redemption 2 op jacht naar Legendary Animals. Bijna mythische dieren die allesbehalve makkelijk zijn om te uit te schakelen. In Red Dead Online zal je alleen maar normale dieren tegenkomen waarop je kan jagen.

  Die Legendary Animals zouden wij dan ook terug willen zien in de online wereld. Met de huiden die je daarvan krijgt zou je bijvoorbeeld unieke kostuums kunnen maken, zodat je aan iedereen kan laten zien dat jij levend uit het gevecht met die legendarische beer of wolf bent gekomen. Het zou anderzijds ook een leuke uitbreiding kunnen zijn op de Trader rol, die qua mechanieken momenteel een beetje wordt overschaduwd door de Moonshiner.

  Nieuwe rollen

  Als we het toch over rollen hebben, onze grootste wens is natuurlijk de toevoeging van nieuwe rollen om ons bezig te houden. Sinds de Frontier Pursuits update zijn de mogelijkheden die spelers hebben in Red Dead Online vermenigvuldigd en elke nieuwe rol zorgt dan ook voor veel blijdschap bij de playerbase.

  Er zijn bovendien nog genoeg opties die Rockstar nog niet heeft verkend. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke Outlaw rol, zodat je je echt Arthur Morgen of Dutch van der Linde kan wanen en banken of winkels kan overvallen. Daarnaast heb je ook nog genoeg andere banen in het Wilde Westen waar spelers dolgraag vele uren in willen steken. Wij kunnen nu al niet wachten op de volgende rol!

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.