'iPhone 12 loopt vertraging op door coronavirus'

    Slecht nieuws voor iPhone-gebruikers. Het ziet er namelijk naar uit dat het coronavirus voor uitstel gaat zorgen voor de nieuwe iPhone. De iPhone 12 moet later dit jaar verschijnen, maar leaker Jon Posser laat weten dat dit een stukje later zal zijn dan gebruikelijk.

    De aankondiging van de iPhone 12 is nog niet gekomen, maar de productie van de nieuwe machine is in volle gang. Door het coronavirus heeft deze volgens de insider wel vertraging opgelopen en dat zal gemerkt worden in de releasedatum. Deze wordt volgens Prosser vertraagd, laat hij via Twitter weten.

    De iPhone 12 release gaat nu pas in oktober of zelfs november plaatsvinden, wat flink wat later is dan gebruikelijk. Dit heeft te maken met de vertraging die Apple oploopt betreffende de productie van de nieuwe telefoon. Het design van de nieuwe telefoon zou bijvoorbeeld nog niet eens af zijn, want daarvoor moet een aantal werknemers afreizen naar China. Gezien dit door de reisbeperkingen niet mogelijk is, kan de productie niet verder op het moment.

    Normaal gesproken zou de productie van de telefoonlijn in mei starten, maar het ziet er naar uit dat dit simpelweg niet haalbaar is. Voor nu is het dan ook afwachten om te zien of deze insider het bij het juiste eind heeft. Gebaseerd op het verleden zal Prosser het bij het rechte eind hebben. Hij lekt namelijk wel vaker details over Apple die juist blijken te zijn.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.