De vijf beste alien films op Netflix

Article
zondag, 06 mei 2018 om 12:02
de vijf beste alien films op netflix 130792
Of ze nu bestaan of niet, buitenaardse wezens zijn al in heel wat vormen en maten op het witte doek te zien geweest. Wij hebben de vijf beste alien films op Netflix voor je op een rijtje gezet.

5. Cowboys & Aliens

In het kort gezegd gaat deze film over een buitenaards ruimteschip dat in 1873 in het Wilde Westen van de VS land om de aarde over te nemen. Een groep cowboys, indianen en outlaws onder leiding van Daniel Craig en Harrison Ford gaan op weg om hun vrienden en familie uit het ruimteschip te bevrijden en de aliens te stoppen.
Nog niet afgehaakt? Goed zo, want deze film is ondanks de lachwekkende titel en plot zeker de moeite waard. Craig en Ford zijn goed als altijd, en het is spannend om te zien hoe ze het bewapend met revolvers opnemen tegen aliens met laserpistolen en ruimteschepen.
De aliens zelf in deze film zijn groot, grijs en lelijk. De kwijlende wezens zijn in hun schip naar de aarde gekomen om ons goud te stelen en te experimenteren op mensen. Ze zijn groter en sterker dan de mensen en zijn dan ook met de grootste moeite dood te krijgen.
Cowboys & Aliens is zeker geen diepgaande intelligente sciencefiction. Veel momenten in de film zijn zo cheesy en cliché dat het pijn doet, maar de actiescénes maken dit ruimschoots goed.
de vijf beste alien films op netflix 130795

4. The Thing

Houd je van jaren '80 films en heb je een sterke maag? Dan is The Thing, een sciencefiction/horrorfilm echt iets voor jou. Met Kurt Russel, een echte jaren '80 acteur, in de hoofdrol, gruwelijke special effects en een claustrofobische atmosfeer is The Thing een echte cultfavoriet.
Een Amerikaans onderzoeksteam op de Zuidpool vindt een hond die ontsnapt is uit een nabijgelegen Noorse basis. Als ze op onderzoek uitgaan ontdekken ze dat iets de basis heeft vernietigd en de Noren heeft vermoord. Al vinden ze uit dat de ontsnapte hond een buitenaardse levensvorm is die als een parasiet alle aardse levensvormen kan absorberen en imiteren.
Wanneer een aantal van de Amerikanen wordt geïmiteerd door the Thing slaat de paranoia toe. Niemand vertrouwt elkaar en iedereen zou the Thing kunnen zijn.
John Carpenpenters The Thing is een film met zowel scifi-, horror- en thriller-elementen. De muziek van soundtrack-grootheid Ennio Morricone draagt zijn steentje bij aan de onheilspellende sfeer, maar meest opvallend blijven na 36 jaar nog steeds de special effects; hier geen CGI, maar uitstekende handgemaakte effecten met alle gruwelijke gevolgen van dien.
de vijf beste alien films op netflix 130799

3. War of the Worlds

War of the Worlds is de filmremake van George Orwells klassieke gelijknamige boek uit 1897. De film speelt zich af in de moderne VS, waar gescheiden kraanmachinist Ray Ferrier (Tom Cruise) voor zijn zoon en dochter zorgt. Nadat er in korte tijd een groot aantal blikseminslagen zijn, wordt de stad plotseling aangevallen door reusachtige machines op drie poten, zogenaamde Tripods.
De Tripods zijn bijna onkwetsbaar en desintegreren mensen met hun wapens. Ferrier besluit te vluchten en te proberen zijn kinderen terug te brengen naar hun moeder. Onderweg krijgen ze behalve met aliens te maken met plunderaars en mensen die gek worden van angst.
Tom Cruise is goed als altijd in War of the Worlds. De aliens in deze film laten zich weinig zien; ze vallen de mensheid aan in hun gigantische Tripods die zo goed als onkwetsbaar zijn. Hierdoor laat de film een gevoel van hopeloosheid zien. De mensen kunnen eigenlijk alleen vluchten.
de vijf beste alien films op netflix 130842

2. Cloverfield

In deze monsterfilm wordt New York aangevallen door een reusachtig wezen dat opduikt uit de zee. Cloverfield focust op een groep vrienden die zich een weg baant door de verwoesting en vechtende soldaten om de vriendin van één van hen te redden.
Cloverfield is gefilmd al 'found footage' op een camcorder. Dit zorgt voor schuddende en veel bewegende beelden. Soms wordt dit wat vervelend, maar over het algemeen draagt het bij aan de onheilspellende toon van de film. Het monster is zo groot dat het bijna niet op film vast te leggen is en komt dan ook bijna niet in beeld. Cloverfield heeft duidelijk lessen getrokken uit Jaws: door het monster zo min mogelijk te laten zien is het des te indrukwekkender.
Ondanks dat in de film niet wordt uitgelegd waar het monster vandaan komt, wordt in de vervolgfilm The Cloverfield Paradox duidelijk dat het niet van deze planeet of zelfs dimensie is. Daarom kunnen we stellen dat Cloverfield een alien film is.
130845

1. Guardians of the Galaxy

Deze Marvel film is een waar feest van buitenissige aliens en klassieke popmuziek. Chris Pratt speelt de enige aardbewoner in deze film, Peter Quill die als kind wordt ontvoerd door de Ravagers, een groep ruimtepiraten. 26 jaar later steelt Quill een mysterieuze bol van de Kree-alien Ronan, die een huurmoordenaar achter hem aan stuurt.
Op de vlucht ontmoet Quill de genetisch gemodificeerde wasbeer Rocket en Groot, een wandelende en denkende maar weinig pratende boom. Deze film heeft alle actie en plot die we gewend zijn van Marvel, plus nog een flinke extra dosis humor en een fantastische jaren '80 soundtrack.
Misschien is Chris Pratt zelfs de enige alien in deze film; hij is de enige persoon van de planeet aarde. Maar omdat deze film anders niet bovenaan de lijst hoort, hier toch een selectie van de beste 'aliens' uit deze film.
Drax the Destroyer: Drax, gespeeld door Dave Bautista is een alien van een ras dat alles volledig letterlijk neemt. In combinatie met de sarcastische rocket zorgt dit voor hilarische scenes.
Rocket: met de stem van Bradley Cooper. Rocket is een (min of meer) intelligente en pratende zeer agressieve wasbeer. Hij vormt samen met Groot een duo als premiejagers.
Groot: de grote fan favoriet uit de film. Groot, met de stem en motion capture van Vin Diesel, is een soort lopende boom die alleen maar "I am Groot" of variaties daarop kan zeggen.. Waar alle andere Guardians nogal wat slechte kwaliteiten hebben is Groot compleet onschuldig. Ook is hij enorm sterk. Groot is degene die zorgt voor het meest ontroerende moment tijdens de climax van de film.