Tips om je te vermaken bij weinig game releases

Article
zaterdag, 15 augustus 2020 om 17:00
xbox one whitef1570028955
Het gebeurt ons allemaal wel eens dat we niet zoveel zien in de aankomende game releases. Zeker dit jaar zijn de nieuwe games af en toe erg dun gezaaid. Hoe kun je je vermaken als de komende games je ding niet zijn, of er zelfs bijna letterlijk niks uitkomt?

Werk aan je backlog

Het idee dat je bij een gebrek aan nieuwe interessante game releases aan je backlog kunt gaan werken klinkt als een enorme open deur. Aan de andere kant: als iedereen die om nieuwe games verlegen zat meteen een backlog-game van de plank haalde was de backlog waarschijnlijk niet zo’n herkenbaar probleem. Ook als je niks ongespeeld in de kast hebt staan kun je vast een lijstje maken met games die je ooit van plan was te kopen maar nog steeds niet in huis hebt.
Dus loop je game-plank eens na. Staan er doosjes tussen die je nog nooit open hebt gemaakt? Games die je ooit uit frustratie of tijdgebrek aan de kant hebt gelegd? Kijk eens wat voor game releases er de afgelopen jaren in je favoriete genres zijn geweest die je niet in huis hebt gehaald. Er zit vast wel iets tussen waar je nu wel oren naar hebt.
playstation 4 passeert de 100 miljoen verkochte exemplaren 153121

Herspeel een oude favoriet

De backlog is herkenbaar, maar dat betekent niet dat het voor iedereen een rijke bron van vermaak is. Wellicht is die van jou vrij klein, of staat hij vol games waar je nu even geen zin in hebt. Dat is nog steeds geen reden om alleen maar bezig te zijn met die nieuwe game releases die er maar niet komen. Heb je niet iets staan wat je al veel te lang niet meer hebt gespeeld?
In het kopje zeggen we ‘oude favoriet’, wat zeker een optie is, maar een wat recentere favoriet kan natuurlijk ook. Een oude favoriet kan generaties oud zijn, of hij kan van wat eerder in de huidige generatie dateren. Of het nu gaat om een GameCube game of een moderne PS4-klassieker, het kan nooit kwaad om weer eens een game van weleer op te starten en te herontdekken waarom die oudere game releases zo’n indruk op je maakten.
playstation classicf1597409461

Duik in een retro-game

Wie heeft er eigenlijk nieuwe game releases nodig? Er is geen mens die alle reeds bestaande games kan spelen. Wie weet wat voor juweeltjes je kunt vinden als je gaat snuffelen tussen de echt oude games. Misschien zijn ze van voor jouw tijd, of misschien is het destijds volledig aan je voorbij gegaan. Wat de reden ook is, het hoeft geen reden te zijn om een retro-game nu niet te proberen.
Maar hoe kies je een leuke retro-game? Je zou natuurlijk in collecties als Nintendo Switch Online of mini consoles kunnen kijken of er een intrigerende titel tussen staat, maar je kunt ook veel gerichter zoeken. Wellicht is er een langlopende franchise waarvan je recente delen hebt gespeeld, maar geen vroegere games. Heb je bijvoorbeeld de originele Mega Man games gespeeld, of de eerste Rayman? Als dat niet werkt is er vast wel een oude game waarvan je hebt gehoord dat het een meesterwerk is. Probeer die eens uit, wie zegt dat je nieuwe game releases nodig hebt?
de nieuwste pokemon sword shield details uitgelicht gespeeld op e3 152039

Maak je eigen regels

Als je ondanks een gebrek aan nieuwe game releases toch een gevoel van nieuwigheid wil ervaren kun je dat ook doen met bestaande games. Je hebt bijvoorbeeld vast wels eens gehoord van de Nuzlocke-challenge in Pokémon games, waarin er bepaalde regels zijn over de Pokémon die je mag vangen en je flauwgevallen Pokémon niet meer mag gebruiken. Hetzelfde idee van zelfgemaakte regels verzinnen bij een bestaande game kun je eigenlijk op alles toepassen.
Misschien kun je proberen om een open world game te spelen zonder fast travel, of zonder kaart. Probeer eens een game te spelen met alleen de zwakste wapens die je kunt vinden. Sla dat ene item waar je altijd veel te veel op gaat leunen een keer over. Er is vast wel iets wat je kunt bedenken om je favoriete oudere game releases net een beetje anders te beleven, dus kies een game en ga kijken wat je anders kunt doen!
animal crossing pecesf1612888126

Onderzoek een fandom waar je nog niet in zat

Als je dit leest kom je vast vaker op het internet en wie op het internet komt, ziet ongetwijfeld wel eens enthousiaste fans van een game franchise die je nog nooit hebt geprobeerd. Alle games in die franchise zijn dan waarschijnlijk nieuw voor je. Wie weet hoeveel games je direct kunt gaan spelen zonder op nieuwe game releases te hoeven wachten!
Uiteraard hoef je niet een titel uit een hoge hoed te trekken. Dat is een wel erg ongestructureerde manier om iets nieuws te ontdekken. Wellicht zijn fans van jouw favoriete vaak ook fan van een andere. In dat geval kun je die natuurlijk spelen. Misschien zie je vaak vergelijkingen tussen de game waar jij van houdt en een andere. Ook dat is een prima aanleiding om eens een kijkje te nemen in dat andere fandom.
2 xbox controllersf1631176153

Vraag vrienden en familie om aanraders

Iets nieuws vinden om je vrije tijd aan te besteden is moeilijk. Je komt makkelijk terug op dezelfde dingen die je al deed. Dat geldt voor het vinden van een geheel nieuwe hobby, maar het geldt net zo makkelijk voor het vinden van nieuwe games. Als je het dan ook nog eens alleen moet doen wordt het, zeker in een periode met weinig game releases, alleen maar erger.
Vraag daarom af en toe aan familie en vrienden wat zij onlangs hebben gespeeld, of het nu recente game releases zijn of klassiekers. Dat is natuurlijk geen origineel idee (we hebben er zelfs een hele rubriek over), maar wanneer was de laatste keer dat je in een dergelijk gesprek vroeg of een bepaalde game die de ander had gespeeld ook wat voor jou was? Ongetwijfeld zal het woord ‘aanrader’ wel eens gevallen zijn, maar dat is vaak een algemene opmerking. Vraag de ander ook eens specifiek of ze iets hebben gespeeld dat binnen jouw smaak valt. Wie weet komt er iets verrassends naar voren.
super metroid kraidf1614500515

Leer speedrun trucjes

Speedrunnen is een vrij extreme manier om je tijd in bestaande games te stoppen. We zullen dan ook niet aanraden om ermee te beginnen omdat je nu misschien een keer weinig ziet in de nieuwe game releases die eraan komen. Maar dat je de tijd en de toewijding niet hebt om echt een speedrun onder de knie te krijgen hoeft niet te betekenen dat er geen lol te beleven valt aan speedrunnen.
Er zijn bijvoorbeeld veel trucjes die speedrunners gebruiken die ook prima zijn toe te passen in een verder normale playthrough. Het wereldrecord zul je natuurlijk niet halen als je je beperkt tot een paar trucjes. Maar wie weet is er een manier om van die ene rotmissie een koud kunstje te maken. Of misschien kun je in de toekomst vriend en vijand verbazen door een onbedoelde shortcut te nemen in Mario Kart. De reacties als je zoiets onaangekondigd doet zullen ongetwijfeld goud waard zijn.
the witcher 5f1575477644

Houd je alternatief met games bezig

Er is geen gebrek aan manieren om games te (her)ontdekken, ook als er weinig nieuwe game releases zijn. Maar wie weet heb je alles al geprobeerd, of zie je het gewoon even niet zitten om je met iets ouds te vermaken. Dan nog zijn er opties: er is niemand die zegt dat je games moet spelen om ervan te genieten. Je eerste gedachte is nu misschien aan Let’s Plays, maar hoewel die vermakelijk zijn, is dat niet per se het enige waar je aan kunt denken.
Voor de creatievelingen onder ons is het misschien een idee om een scène of object uit een game uit te beelden in een kunstvorm naar keuze. Misschien kun je je favoriete game-muziek leren spelen. Ook als je vindt dat je die talenten niet hebt is er genoeg te doen. Heb je wel eens een hele game soundtrack beluisterd? Misschien kun je een keer een artbook doorbladeren. Misschien heb je geluk en zijn er (strip)boeken, manga of tv-series in één van jouw favoriete franchises. Met andere woorden, ga vooral op onderzoek uit, vaak is er wel iets waarmee je je kunt vermaken!

Populair Nieuws