Alles wat je moet weten over The Witcher spin-off serie op Netflix

Article
zaterdag, 15 augustus 2020 om 15:00
the witcher 5f1575477644
Volgend jaar zal het tweede seizoen van The Witcher verschijnen op Netflix, maar dat is niet het enige wat de franchise laat zien de komende tijd. Met Blood Origin krijgt het verhaal namelijk nu al een spin-off. Lees hier alles wat je de over de Netflix serie moet weten!

Een flinke sprong terug in de tijd

The Witcher: Blood Origin is de naam van de spin-off serie, die ons meer zal vertellen over de wereld van The Witcher. De show zal ons zelfs informatie geven die Andrzej Sapkowski, de schrijver van de boeken, nooit heeft verteld in de originele verhalen.
In de spin-off serie zullen we dan ook geen bekende gezichten tegenkomen uit The Witcher serie, zoals Geralt of Rivia of Yennefer of Vengerberg. Blood Origin speelt zich namelijk maar liefst 1200 jaar af voor de gebeurtenissen uit de hoofdserie.
the witcher monsterf1597160712

Meer duidelijkheid over legendes

De tijdsperiode zal voor veel Witcher-fans als muziek in de oren klinken. Daarmee kunnen we namelijk eindelijk antwoorden en een duidelijk beeld krijgen van wat er zich in die tijd heeft afgespeeld. Tot nu toe hebben we bijvoorbeeld alleen incidenteel iets gehoord over The Conjugation of the Spheres in de serie, boeken en games.
Blood Origin zal zich afspelen rond die gebeurtenis, die van enorme invloed is geweest op de wereld van The Witcher. Waar de realm vroeger namelijk alleen bevolkt werd door Elven, zorgde The Conjugation of the Spheres ervoor dat magie, monsters en de mensheid terecht kwamen in de wereld. We weten ondertussen hoe het de Elven sindsdien is vergaan.
De komst van monsters en magie betekent ook tegelijkertijd de komst van Witchers. Toen mensen voor het eerst magie konden beheersen, hebben ze de Trial of the Grasses gemaakt, een enorm potent middeltje. Wanneer je de ‘test’ overleeft, krijg je bovennatuurlijke krachten, maar de kans is groot dat je op een gruwelijke manier sterft. De eerste die wel door de test komt, is de allereerste Witcher in de geschiedenis.
the witcher lauren schmidt hissrichf1597160856

Bekende gezichten aan het roer

Henry Cavill als Geralt of Rivia zullen we dus niet zien in The Witcher: Blood Origin, maar dat betekent dat niet er geen overlap is tussen de teams van de spin-off serie en The Witcher serie op Netflix.
Zo zal Declan de Barra de rol van showrunner op zich nemen. De Barra is schrijver voor de hoofdserie en heeft onder andere de episode ‘Of Banquets, Bastards and Burials’ geschreven. Ook heeft hij de seizoensopener voor seizoen 2 geschreven, die we pas in 2021 zullen zien.
Ondertussen zal Lauren Schmidt Hissrich, de showrunner voor The Witcher serie, optreden als uitvoerend producent van de spin-off. Met een belangrijke rol voor beide series zal Hissrich waarschijnlijk degene zijn die de uniformiteit voor de franchise op Netflix moet bewaren. Uiteraard werkt ook Andrzej Sapkowski mee als adviseur om alle details en informatie juist te krijgen.
the witcher geraltf1673257620

Wanneer verschijnt The Witcher spin-off op Netflix?

Het is nog niet bekend wanneer The Witcher: Blood Origin precies op de streamingdienst zal verschijnen. Naar verwachting zal het alleen nog wel een tijd gaan duren, want voor zover bekend is de productie voor de spin-off serie nog niet begonnen.
The Witcher is ondertussen bezig met het filmen van seizoen 2. De main show zal ergens in 2021 uitkomen, met waarschijnlijk een release rond juli of augustus, als we de tijdsindicatie van de special effects studio mogen geloven. Aangezien Lauren Schmidt Hissrich ook een grote rol speelt in de productie van Blood Origin, zal het waarschijnlijk duren tot het einde van 2021 of zelfs 2022 voordat we van de spin-off serie kunnen genieten.

Populair Nieuws