Deze verbeteringen kan de PS5 goed gebruiken!

  De PS5 is dan misschien heel populair, maar dat betekent niet dat de console van Sony perfect is. Er zijn namelijk nogal wat verbeteringen die de PS5 zo snel mogelijk kan gebruiken.

  Sony

  Hoewel er een grote vraag is naar de PS5 betekent het niet dat de felbegeerde console van Sony perfect is. Zo denken we dat er eigenlijk best veel verbeteringen voor de console mogelijk zijn, waardoor de console ook weer beter kan presteren. Wij hebben deze mogelijke verbeteringen even op een rij gezet zodat je ook weet wat je helaas gaat missen als je een PS5 weet aan te schaffen.

  SSD mag flink groter

  Een van de grootste problemen die de PS5 heeft, is dat de SSD niet zo heel groot is. Een terabyte is in de gamingwereld van vandaag eigenlijk totaal niet bijzonder meer en voor de meeste grote games ben je eigenlijk al wel 100 gb kwijt. Dan moet je er bij de PS5 eigenlijk ook nog rekening mee houden dat de console een flink stuk van je SSD opsnoept voor het besturingsysteem, de volle terabyte heb je dus niet beschikbaar.

  De daadwerkelijke grootte van de SSD waarop je games kan installeren ligt rond de 850 gb en hoewel de SSD van Sony fantastisch is, is het toch een van die dingetjes waar Xbox net even wat voorloopt. Voor de Xbox Series X/S kan je namelijk al wel een uitbreiding van je SSD kopen. Die uitbreiding komt met een stevig prijskaartje, maar in ieder geval heb je de optie om je SSD uit te breiden. Het is een van de verbeteringen waar de Xbox net wat in voorloopt.

  Sony

  De controller mag wat beter

  De DualSense controller voor de PS5 is misschien een schitterend staaltje techniek, de kwaliteit is niet echt om over naar huis te schrijven. Zo zullen de meeste mensen inmiddels wel de problemen met stickdrift kennen die blijkbaar worden veroorzaakt door minderwaardige onderdelen. Daar houdt de ellende voor de controller van de felbegeerde console alleen niet op.

  Hoewel de nieuwe functies van de controller ontzettend tof zijn, vinden sommige mensen het toch een beetje gimmicks die niet per definitie heel veel toevoegen. De controller voor de PS5 is natuurlijk ook een stuk steviger geworden als het op formaat aankomt, iets wat sommige mensen ook tegen het zere been stoot. Het is te hopen dat Sony snel verbeteringen doorvoert voor de Dualsense controller of dat de techgigant eindelijk third-party controllers gaat toestaan.

  1440P ondersteuning

  Een next-gen console die eigenlijk geen ondersteuning biedt voor 1440P en 120 Hz, leven we wel echt in 2021? Je zou namelijk verwachten dat dit gewoon een vanzelfsprekendheid zou zijn met de kracht van de nieuwe console, maar blijkbaar is het allemaal best lastig. Toch is het weer een van de verbeteringen die de Xbox Series X al wel heeft, sterker nog, bij die console was het niet eens een verbetering, maar gewoon een functie.

  Het is wel jammer dat Sony deze kans voor de PS5 heeft laten liggen, want het is gewoon heel fijn voor competitieve games. In het bijzonder heb je het dan wel over shooters zoals Call of Duty, een game die de laatste jaren toch meer exclusief doet voor PlayStation. Toch is de hoop op ondersteuning voor 1440P en 120Hz nog niet vervlogen, de kans is vrij groot dat de ondersteuning toegevoegd kan worden door een software patch. Laten we hopen dat dit een van de verbeteringen is die Sony snel doorvoert.

  Andere verbeteringen voor de PS5

  Natuurlijk zijn er nog veel meer verbeteringen die de PS5 goed kan gebruiken. Zo kan de line-up van games ook nog wel een stukje steviger worden, want hoewel er goede games beschikbaar zijn, waaronder ook een paar exclusives, is het nog niet echt heel veel. Binnenkort kunnen we wel de nieuwe Ratchet & Clank verwachten en komt ook Kena: Bridge of Spirits eraan, maar de echte knallers zoals God of War: Ragnarok en Horizon: Forbidden West ontbreken nog.

  Helaas zal het nog wel even duren voordat we die knallers zullen zien, maar gelukkig staan er ook nog genoeg titels van third-party ontwikkelaars op het schema zoals Resident Evil: Village. Waarschijnlijk zullen er ook nog wel een paar games op de PS5 zijn die je misschien een beetje over het hoofd gezien hebt. Mocht je nou alsnog een PS5 willen kopen zonder al deze verbeteringen, wij houden hier constant bij waar je de PS5 kan aanschaffen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.