6 PS5 games die je misschien gemist hebt

Article
donderdag, 18 maart 2021 om 11:00
little nightmares ii screenshot01f1615998663
Als je een PS5 koopt doe je dit waarschijnlijk om de geweldigste AAA exclusives te spelen op de console. Maar tussen al het grote game-geweld zijn er natuurlijk ook veel kleinere PS5 games die je misschien niet meegekregen hebt. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Little Nightmares 2

Houd je van platformers, horror en surrealisme? Dan is Little Nightmares 2 echt een game voor jou! Tarsier Studios combineert deze elementen op stijlvolle wijze in deze game. In Little Nightmares 2 speel je als Mono, een jongetje met een zak op z’n hoofd.
Je bent onderweg naar de Signal Tower, die ervoor zorgt dat er vreemde dingen in de wereld gebeuren. En dat is dan ook alles wat je weet; deze game houdt niet je hand vast door alles wat er gebeurt uit te leggen, maar laat je stapje voor stapje achter het verhaal komen.
De game heeft niet alleen enge, maar prachtige omgevingen, maar ook een fantastische soundtrack en een zeer mooi cartoonachtige stijl.
warhammer chaosbane review 151327f1630086470

Warhammer: Chaosbane Slayer Edition

De eerste RPG in het Warhammer universum is in november ook naar de PS5 gekomen. In de Slayer Edition van het spel krijg je ook alle DLC die voor de originele game uit 2019 is uitgekomen.
De Warhammer franchise heeft al talloze verschillende games gekregen, van strategiespellen als Warhammer: Total War tot de sport game Bloodbowl. Maar Chaosbane is de eerste actie-rpg die in het duistere universum plaatsvindt.
In Chaosbane kruip je in de huid van één van de vier helden, een Empire-soldaat, een dweg, een High Elf, of een Wood Elf, en neem je het op tegen de machten van Chaos die de wereld bedreigen. En dit doe je natuurlijk op de manier die we van Warhammer gewend zijn; door je met bruut geweld door hordes vijanden heen te hakken.
spirith of the northf1615997815

Spirit of the North: Enhanced Edition

Spirit of the North is een singleplayer adventure game die is geïnspireerd door de indrukwekkende landschappen van IJsland. De oorspronkelijke game kwam in 2019 uit voor de PS4, maar Infuse Studio heeft het spel in een nieuw jasje teruggebracht voor de nieuwe generatie.
In Spirit of the North speel je als een vos, die in aanraking komt met de Guardian of the Northern Lights, een door Noorse geïnspireerde geest, nadat de wereld besmet is geraakt met een soort rode vervuiling.
In dit spel zul je veel puzzels op moeten lossen om de wereld te genezen. Maar verwacht geen hints; je zult zelf je weg moeten vinden aan de hand van hints in de prachtige landschappen. Voeg hier een mooie soundtrack en verbeterde graphics aan toe, en Spirit of the North wordt een indrukwekkende ervaring.
crash bandicoot 4f1602610957

Crash Bandicoot 4 It's About Time

Crash Bandicoot 4 kwam al in oktober uit voor de PS4, maar is vorige week in een next-gen jasje gegoten voor de PlayStation 5. De nieuwste platformer in de reeks brengt het gevoel van de klassieke games naar de nieuwste console.
De wereld van Crash wordt weer eens bedreigd: Neo Cortex en Dr. N Trophy proberen de geschiedenis compleet uit te wissen en de wereld (en vooral Crash) te vernietigen. De enige manier om ze te stoppen is om alle Quantum Masks, diamanten en tijdsreliekwieën te verzamelen voordat zij het doen.
In deze game vloeien 2D en 3D naadloos in elkaar over en worden gave nieuwe mechanics geïntroduceerd, maar wordt er ook teruggegrepen naar elementen die vertrouwd aan zullen voelen voor fans van de serie.
overcooked gratisf1591343629

Overcooked! All You Can Eat

Voor liefhebbers van koken en stressvolle games kwam er in november een ideale game uit. Overcooked! All You Can Eat combineert de chaos van Overcooked en Overcooked 2 in één bundel voor de PS5.
In dit co-op spel probeer je de Unbread te verslaan op de meest logische manier: door zoveel mogelijk eten te koken. Deze game is een aanrader om samen met vrienden te spelen, en een goede manier om soepel samen te leren werken.
Let wel op; deze game is niet zonder stress en hectiek. Het kan zorgen voor hilariteit, maar het kan er ook zomaar voor zorgen dat je vriendschap of relatie onder druk komt te staan.
bugsnaxf1591914266

Bugsnax

Deze vrolijke indie-game werd tegelijkertijd met de lancering van de PS5 op 19 november uitgebracht. In Bugsnax kruip je in de huid van een verslaggever die naar het vreemde Snaktooth eiland reist op uitnodiging gevallen ontdekkingsreiziger Lizbert Megafig op te lossen.
Eenmaal aangekomen kom je erachter dat Lizbert spoorloos verdwenen is; aan jouw de taak om dit mysterie op te lossen door haar expeditieleden op te zoeken en weer bij elkaar te brengen.
Op Snaktooth kom je in aanraking met vreemde dieren, half insect en half snack. Als je deze opeet kunnen ze veranderen in toevoegingen aan het lichaam van de speler. Deze game is vrolijk, fel gekleurd, en vooral heel bizar.

PS5 games die je misschien gemist hebt

Hierboven een aantal PS5 games die misschien van je aandacht zijn ontglipt. Natuurlijk is de PS5 pas net uit, dus mogen we nog uitkijken naar veel meer kleinere en grotere aankondigingen. Kijk anders ook naar 5 PS5 aankondigingen die wij graag willen zien!

Populair Nieuws