Wat verwacht jij van The Game Awards 2018? - XGN Doe Mee

  Het is de laatste maand van het jaar 2018! Verwacht de komende tijd dus vele eindejaarslijstjes op XGN.nl! Maar eerst is er nog één grote game-award show en daar draait deze XGN Doe Mee om. Wat verwacht jij van The Game Awards 2018? Welkom bij de XGN Doe Mee!

  De laatste keer doken we terug in de tijd met The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Vorige week was het namelijk twintig jaar geleden dat Nintendo’s eerste 3D-Zelda titel uitkwam op de Nintendo 64 en vele gameplayelementen introduceerde die we nu nog steeds kennen en gebruiken. Maar hoe is de game na twintig jaar? Nog steeds een meesterwerk of heeft de tijd Ocarina of Time ingehaald? Aprotodon vind één aspect in ieder geval tijdloos:

  Aprotodon – Level 5

  Ik vind de art direction van Zelda games subliem, maar helaas is 't probleem voor mij is dat ik te veel aan mijn lot wordt overgelaten en op een gegeven moment leg ik de games (zoals Ocarina of Time en Majora's Mask) weg. Daarna denk ik er eigenlijk ook niet meer over na ze weer op te pakken, mede door andere adventure games die ik dan weer speel. Het verhaal en de originaliteit die de games te bieden hebben blijven natuurlijk tijdloos.

  Het aspect dat je aan je lot wordt overgelaten is niet iets wat vreemd is in de gamewereld en helemaal niet nu. De XGN Doe Mee heeft al meerdere verhalen gelezen en gehoord van mensen die Red Dead Redemption 2 toch maar weer terug in het doosje stoppen, omdat de wereld té groot en té complex is; ze komen er simpelweg niet doorheen.

  Dat is misschien een interessante premisse voor een nieuwe, centrale vraagstelling dit weekend, maar de Doe Mee blikt liever even vooruit. Volgende week donderdagnacht vindt één van de laatste gameshows van het huidige kalenderjaar plaats: The Game Awards 2018.

  Gamejournalist Geoff Keighley presenteert het gala weer en er schijnen tien nieuwe games te worden aangekondigd. Ontwikkelaar Obsidian Entertainment, bekend van Star Wars KOTOR II en Fallout: New Vegas, liet ook al weten iets nieuws aan te kondigen op de Game Awards. Onze vraag is dan ook:

  Wat verwacht jij van The Game Awards 2018?

  Vorig jaar waren er vele aankondigingen, zoals een eerste teaser van FromSoftware’s nieuwste titel, Sekiro: Shadows Die Twice. Ook de DLC voor Breath of the Wild evenals een derde Bayonetta-game die in ontwikkeling is. Misschien wordt het dit jaar ook weer zo groots.

  Maar dat is onze vraag aan jullie: wat verwacht jij van The Game Awards 2018? Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij dat verwacht. Zien we jullie volgende week terug bij een nieuwe XGN Doe Mee! Een fijn weekend gewenst!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.