Wat doe jij met je vakantiegeld in 2021? De beste tips!

Article
vrijdag, 14 mei 2021 om 16:00
rsz glowup insitu closeup wide 4k 001f1637575873
Ondanks dat versoepelingen eraan zitten te komen, lijkt een vakantie in 2021 zeker geen 100 procent veilige keuze. Wil je zekerheid hebben over datgene waar je dit jaar je vakantiegeld aan besteed, dan hebben we een aantal mooie tips voor je op een rij gezet!

Lekker samen online gamen

Door de coronamaatregelen is het niet alleen lastig geworden om in 2021 op vakantie te gaan, het is überhaupt al moeilijk om af te spreken met vrienden. In tegenstelling tot vroeger kan je niet even lekker op bezoek komen, een hapje mee-eten en een avondje samen gamen of een film kijken op de bank.
Anno 2021 moeten we dan ook andere oplossingen vinden om contact te houden met je vrienden of om nieuwe vriendschappen te sluiten. Gelukkig kan je tegenwoordig samen avonturen beleven door online te gamen - of dat nu is met bestaande vrienden of mensen die je ter plekke ontmoet.
Natuurlijk heb je om online te gamen wel de juiste gear nodig, die je met je vakantiegeld kan aanschaffen. Ben je fan van online shooters, dan kan een lichte muis het verschil maken, terwijl bij MOBA’s of MMO’s een muis met veel knoppen van onschatbare waarde is. Denk bijvoorbeeld aan de recent gelanceerde SteelSeries Rival 5 met maar liefst negen programmeerbare knoppen!
pexels porapak apichodilok 360624 1f1620731607

Verras een ander met een cadeau

Als je aan het nadenken bent over iets om je vakantiegeld aan uit te geven, dan hoef je natuurlijk niet alleen aan jezelf te denken. Het afgelopen jaar hebben veel mensen het zwaar gehad en zullen sommigen zelfs denken dat ze niemand meer in hun leven hebben. De coronacrisis is voor velen dan ook een zware, mentale klap.
Heb jij zo iemand in je omgeving, dan hebben we een mooie tip voor je. Je kan met je vakantiegeld dit jaar namelijk ook een cadeau kopen voor een ander. Helemaal wanneer je iets geeft zodat je contact met elkaar kan houden. Met een comfortabele headset kan je bijvoorbeeld urenlange gesprekken met elkaar voeren via een video call. Of als degene in kwestie juist geen videogesprek kan voeren omdat hij of zij geen smartphone heeft, dan kan je er eentje cadeau geven.
pexels tima miroshnichenko 5198264f1620731716

Upgrade je thuiswerkplek

Met de huidige coronacijfers zal het nog wel een tijdje gaan duren voordat we weer met z’n allen op kantoor kunnen gaan werken. En als dat wel het geval is, dan zal het ons niet verrassen dat werknemers in de toekomst een aantal dagen in de week zullen gaan thuiswerken. Dat scheelt immers weer een hoop reiskosten en verloren vrije tijd.
Dat betekent alleen wel dat je comfortabel thuis moet kunnen werken en daarbij hebben we het niet alleen over de bureaustoel - al is dat wel een essentieel onderdeel. Tijd dus voor een grote upgrade van je werkplek, die je kan financieren met je vakantiegeld.
Zo kan je veel lichamelijke klachten voorkomen met een toetsenbord waar je fijn op kan typen, een ergonomische muis die goed in de hand ligt en een beeldscherm of laptop die op ooghoogte zit. En met alle online vergaderingen die anno 2021 worden gehouden, is het geen overbodige luxe om een goede headset met microfoon aan te schaffen. Het is immers wel zo handig dat jij je collega’s kan horen en zij jou.
pexels asad photo maldives 1450353f1620731815

Zet het opzij voor een topvakantie

Veel landen zijn bezig met versoepelingen als het gaat om het toelaten van toeristen. Mogelijk zit er toch een kans in voor een vakantie in 2021, maar als je écht zekerheid wil hebben over je reis, dan zullen we je niet aanraden om dit jaar het vliegtuig te pakken. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je het geld niet opzij kan zetten voor een vakantie in 2022 of later. Sterker nog, nu is het ideale moment om te gaan sparen voor een vakantie die je altijd al hebt willen maken.
Heb je bijvoorbeeld altijd al plannen gehad om ooit eens Japan te bezoeken of om een wereldreis te gaan maken, dan kan je nu je kans pakken! Naja, niet meteen natuurlijk, want het is verstandig om eerst even zeker te weten dat we in 2022 wél weer een keertje met een gerust hart om vakantie kunnen gaan. Maar als het coronavirus eindelijk uit ons leven is verdwenen, dan kan je met je vakantiegeld uit 2021 een prachtige reis financiëren.
pexels skitterphoto 9660f1620731914

Een appeltje voor de dorst

De coronacrisis is voor veel mensen niet alleen een mentale klap geweest, maar ook een financiële klap. Veel ondernemers zijn al omgevallen en de verwachting is dan ook dat de Nederlandse economie de gevolgen van de crisis nog jaren gaat voelen.
Onze laatste tip om je vakantiegeld van 2021 te besteden is dan ook de lastigste: geef het niet uit. Als je niet zeker bent over je financiële gesteldheid de komende jaren, dan is het misschien beter om je vakantiegeld op een spaarrekening te zetten als een appeltje voor de dorst. En als je dat toch niet nodig blijkt te hebben, dan kan je jezelf altijd nog verwennen met een mooie vakantie of handige gadgets!
Dit artikel is geschreven in samenwerking met SteelSeries.

Populair Nieuws