Tip: Thuiswerkplek inrichten doe je met deze producten van SteelSeries!

Article
woensdag, 17 februari 2021 om 16:00
steelseries productenf1612969206
Door de maatregelen omtrent het coronavirus moeten we allemaal zoveel mogelijk thuiswerken. Het is daarbij belangrijk om een goede en comfortabele thuiswerkplek in te richten, zodat je zonder problemen aan het werk kan. Met deze SteelSeries producten wordt thuiswerken helemaal een feest!

SteelSeries Apex 5 RGB hybride mechanisch toetsenbord

Tijdens het werken thuis is er waarschijnlijk één apparaat dat je heel veel zal gebruiken: je toetsenbord. Of het nu is om verslagen of artikelen mee te typen, hele reeksen aan cijfers in te voeren in Excel of om achteraf even te ontspannen door middel van een game, je zal je toetsenbord veelvuldig aan het werk zetten. Het is dan ook geen overbodige luxe om een goed hybride mechanisch toetsenbord aan te schaffen, zoals de SteelSeries Apex 5 RGB.
Het toetsenbord van SteelSeries is een standaard volledig toetsenbord, wat inhoudt dat alle knoppen die je nodig hebt aanwezig zijn, inclusief het numpad aan de rechterkant. Ideaal als je bijvoorbeeld veel gebruik maakt van cijfers tijdens het werken. Bovendien heeft de SteelSeries Apex 5 RGB ook nog eens een mute-knop en een volumewiel rechtsboven op het toetsenbord zitten, zodat je in een handomdraai het volume kan aanpassen.
steelseries apex 5 rgb oled schermf1612969300
Daarnaast zit nog het meest opvallende aspect aan de Apex 5, namelijk een OLED-scherm, waar je verschillende dingen op kan tonen. Denk bijvoorbeeld om te zien wie er aan het woord is op Discord of welk nummer je aan het afspelen bent. Via de software kan je daarnaast verschillende profielen aanmaken met persoonlijke voorkeuren. Of het nu het instellen van de belichting is of welke functie je gebruikt voor het scherm, het kan allemaal. Wil je na een dag werken in Photoshop je instellingen dus omschakelen naar de normale indeling? Dan is dat mogelijk met een druk op de knop.
Natuurlijk is het belangrijkste aan een mechanisch toetsenbord het comfort bij het typen en wat dat betreft zit het zeker snor bij de SteelSeries Apex 5 RGB. Het toetsenbord maakt geen gebruik van normale mechanische switches, maar heeft de zogeheten Hybrid Blue mechanical switches erin zitten. Deze toetsen zijn een combinatie van de soepele aanslag van een membranen toetsenbord en de voelbare bump van een mechanisch toetsenbord. En het belangrijkste: na een dag lang typen zal je geen enkele last hebben van je vingers!
steelseries rival 3 wireless muisf1612969347

SteelSeries Rival 3 Wireless muis

Naast een comfortabel toetsenbord heb je natuurlijk ook een muis nodig waar je de hele dag lang fijn mee kan werken. En vandaag de dag kunnen we gelukkig ook vaarwel zeggen tegen draden aan de muis, die kunnen blijven hangen achter obstakels op je bureau en het gebruik van de muis in de weg kunnen zitten.
De SteelSeries Rival 3 Wireless muis is, zoals de naam al verklapt, volledig draadloos. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je halverwege de werkdag zonder accu komt te zitten, want de Rival 3 Wireless maakt geen gebruik van een interne accu die je regelmatig moet opladen, maar werkt via twee AAA-batterijen die meer dan 400 uur mee kunnen gaan. En daarna is het simpelweg een kwestie van twee nieuwe batterijen erin stoppen.
steelseries rival 3 wireless muis batterijenf1612969398
De muis verbinding laten maken met je PC of laptop of bovendien ook een fluitje van een cent door middel van Bluetooth of een 2.4 GHz verbinding. Wanneer je de meegeleverde dongle in je apparaat naar keuze steekt, krijg je direct de optie om de SteelSeries Engine 3 software te installeren, waarmee je alle instellingen van je SteelSeries producten kan aanpassen. En zelfs zonder software kan je meteen met de muis aan de slag. We raden alleen wel aan om de SteelSeries Engine 3 te installeren, want met het programma kan je niet alleen de subtiele RGB-verlichting aanpassen, maar ook de functies van de zes knoppen op de muis en natuurlijk de DPI-instellingen.
De vorm van de muis is ook comfortabel om de hele dag te gebruiken. Het is een zogeheten ambidextrous muis, wat inhoudt dat de vorm symmetrisch is en door rechts- en linkshandigen te gebruiken is. Wil je de muis linkshandig gebruiken, dan heb je alleen wel het probleem dat de side buttons aan de linkerkant zitten. Qua grip heeft de SteelSeries Rival 3 Wireless een fijne coating, waardoor hij niet uit je handen zal glijden, zelfs als je een deadline moet halen of wanneer je een intense shooter speelt na het werk.
steelseries arctis 1 wireless gaming headsetf1612969457

SteelSeries Arctis 1 Wireless headset

Sinds de allereerste lockdown alweer bijna een jaar geleden, zien programma’s als Microsoft Teams, Zoom, Google Meet en Skype een enorme stijging in het aantal gebruikers. Zo gek is dat natuurlijk niet, want nu de meeste mensen thuis werken moet er op één of andere manier contact gehouden worden met collega’s en vrienden. Het is dan ook fijn als je goed kan communiceren tijdens een vergadering en iedereen goed kan verstaan.
Een headset zoals de SteelSeries Arctis 1 Wireless is dan ook een zeer nuttige aankoop in deze tijden. De koptelefoon heeft namelijk een microfoon die via een 3.5mm-aansluiting er in een handomdraai in of te stoppen is. En als je jezelf even snel op mute wil zetten zit er op de linkeroorschelp een dedicated knop voor de microfoon. Daarnaast zit ook een volumewiel om het geluid aan te passen als je je collega’s niet goed kan horen - of juist iets té goed.
steelseries arctis 1 wireless knoppenf1612969628
De laatste twee elementen die je op de oorschelpen aantreft is een power-knop, een ingang om met de bijgeleverde kabel te luisteren en een ingang voor een micro-USB-kabel, waarmee je de accu kan opladen. Ook hierbij hoef je niet bang te zijn dat je middenin een vergadering ineens geen geluid meer hebt, want de batterij kan 20 uur aan één stuk doorgaan en is daarna snel op te laden.
Bij een headset is natuurlijk niet alleen de microfoon belangrijk, maar ook het geluid wat uit de dynamische drivers komt. Standaard uit de doos is de SteelSeries Arctis 1 Wireless vrij bassy, wat ideaal is voor als je een explosieve actiegame wil spelen. Ligt je voorkeur ergens anders, zoals een focus op de middentonen voor stemmen, dan kan je via de SteelSeries Engine 3 het geluid aanpassen via een aantal profielen of je kan zelf met de equalizer aan de slag. Tel daar ook nog eens bij op dat de headset niet alleen op PC, maar ook op de PlayStation, Xbox en Nintendo Switch te gebruiken is en je hebt een zeer sterke allrounder te pakken.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met SteelSeries.

Populair Nieuws