Ubisoft op E3 2018 - Geruchten, Verrassingen en Games

  Ubisoft op E3 2018 wordt net als voorgaande jaren waarschijnlijk weer een bijzondere persconferentie. Niet per se vanwege de games die worden aangekondigd, maar wel vanwege alles wat het bedrijf er omheen doet.

  Vorig jaar stonden Mario bedenker Shigeru Miyamoto en Ubisoft-baas Yves Guillemot samen op het podium. De jaren daarvoor deed actrice Aisha Tyler de presentatie. En wie herinnert zich mr. Caffeine nog? Wat Ubisoft op E3 2018 voor ons in petto heeft is wel nog even afwachten.

  Hoe laat en wanneer de persconferentie is, is nog niet aangekondigd. Eén ding is zeker: Guillemot zal waarschijnlijk nog vrolijker op het podium staan dan anders. Voor zijn bedrijf is 2018 goed begonnen, omdat een overname van mediagigant Vivendi voorkomen is.

  Ubisoft op E3 2018 - Wat weten we zeker

  The Crew 2
  Dit open world racespel zal waarschijnlijk uitgebreid de aandacht krijgen op E3. Dat The Crew 2 bestaat is al bijzonder, want het eerste deel werd namelijk niet bijster goed ontvangen. Ubisoft lijkt te hopen dat ze met deel 2 het genre van MMO racespel kunnen perfectioneren.

  The Crew 2 is bovendien ook nog eens flink uitgebreid ten opzichte van deel 1. Nu zijn ook motoren, vliegtuigen en boten beschikbaar om mee te spelen. Hier lees je wat wij daar van vinden in onze The Crew 2 Preview.

  The Division 2
  Van de nieuwe open world online action game van Ubisoft is nog niks bekend. Het enige wat we weten is dat het een vervolg is op de eerste game. Waar het spel zich afspeelt is nog niet bekend.

  Wel kunnen spelers van deel 1 nu al extra’s verdienen die ze kunnen gebruiken in het vervolg. Dat kan met speciale achievements genaamd Shields. Die kun je in-game verdienen tot september.

  Skull and Bones
  Een meer realistische versie van Sea of Thieves; Dat lijkt Skull and Bones te gaan worden. Het spel wordt het eerste product van Ubisoft Singapore. De makers zeggen dat Assassins Creed Black Flag de inspiratie vormde voor het spel.

  In het spel speel je als piraat en kun je solo zeilen en op avontuur gaan, of in bepaalde gebieden samen met anderen op avontuur gaan. De voorlopige releasedatum van Skull and Bones is herfst/winter van 2018. Op E3 zal Ubisoft waarschijnlijk een definitieve datum aankondigen.

  Wat dacht XGN van Skull and Bones, dat kan je lezen in deze preview.

  Starlink: Battle for Atlas
  Hoewel volgens velen het toys-to-life genre dood is, bewijst Ubioft het tegendeel. Starlink: Batle for Atlas is namelijk zo'n toys-to-life spel. Bij dit action-adventure spel kan de speler speelgoed kopen waarmee het schip van de speler in-game aangepast kan worden.

  Dat speelgoed kopen is niet verplicht. Onderdelen voor het schip kunnen ook verdiend worden door het spel te spelen. Starlink is een avonturengame waarbij de speler door de ruimte reist en planeten bezoekt. Op die planeten zijn er aliens die lid kunnen worden van de bemanning.

  Mogelijk kondigt Ubisoft op E3 2018 een releasedatum voor dit spel aan.

  Beyond Good and Evil 2
  Na jarenlange geruchten werd Beyond Good and Evil 2 vorig jaar eindelijk aangekondigd. Het spel zou daarvoor volgens alle geruchten al jaren in ontwikkeling zijn geweest.

  Net als het origineel zal Beyond Good and Evil 2 een avonturenspel worden. Wel is deel 2, meer open en bevat het meer rpg-elementen. Het spel bevat co-op en zelfs bepaalde acties van spelers tijdens hun verhaal kunnen de universa van andere spelers beïnvloeden.

  Naar het bestaan van deze games is gehint, maar officieel is nog niks bekend. Ubisoft zelf heeft dus nog niet officieel nieuws hierover naar buiten gebracht.

  Splinter Cell
  Het nieuws dat er een nieuwe Splinter Cell game wordt aangekondigd zoemt al een tijdje rond in de wandelgangen. En alle signalen wijzen erop dat fans van het sluip-genre een hele leuke E3 tegemoet gaan.

  Zo kondigde Ubisoft vorige week aan dat het Splinter Cell hoofdpersonage Sam Fischer beschikbaar is als questgever in Ghost Recon: Wildlands. In de trailer van dat spel is de kenmerkende bromstem van Michael Ironside weer te horen. De acteur die afwezig was in Splinter Celll: Blacklist, maar lijkt nu dus weer in de huid van Sam Fisher te kruipen.

  Een nieuwe Splinter Cell verscheen een maand geleden bovendien ook al op de Canadese versie van Amazon. Veel details stonden er niet bij, maar het modelnummer was: “E3TomClancy’sSplinterCell2018_PC”

  Watch Dogs 3
  Deze week werd Watch Dogs 3 misschien al bevestigd. De digitale assistent van Ubisoft Sam, een soort Ubisoft-versie van Alexa of Siri, kondigde doodleuk aan dat een vervolg van het open world hack spel aan.

  Gevraagd naar Watch Dogs 3 antwoordde Sam:

  "Watch Dogs 3 is nog niet klaar, maar de meest recente versies zien er heel goed uit. Het ontwikkelteam verricht fantastisch werk. Ik kan niet wachten tot je het spel kan spelen.”

  Watch Dogs 3 lijkt dus te bestaan, hoewel een officiële aankondiging waarschijnlijk moet wachten tot E3.

  Kun je nu al niet wachten, dan kun je hier de persconferentie van vorig jaar terugkijken.

  Tom Clancy's The Division 2

  Verkijgbaar vanaf 15 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.