5 toffe Instagram features om je verhaal mee te pimpen

Article
dinsdag, 17 april 2018 om 9:26
5 toffe instagram features om je verhaal mee te pimpen 129773
Instagram heeft een toffe feature waarmee gebruikers foto’s of video’s kunnen toevoegen. Deze content is dan 24 uur lang te zien, eigenlijk hetzelfde concept als Snapchat ook heeft. Wij gaan het hebben over 5 toffe Instagram features binnen deze functie die je foto’s en video’s nog leuker maken.

Lens filter

Een van de leukste Instagram features is natuurlijk de filters waar gebruikers uit kunnen kiezen. En dan bedoelen we niet de filters voor over een foto heen, want deze komen later aan de beurt. Wij hebben het over de toffe lenzen binnen de camera van Instagram waardoor het net lijkt alsof je bijvoorbeeld onder water bent.
Tijdens het maken van een foto zijn deze filters te activeren door op de smiley met drie sterretjes erbij te klikken. Hier staat dan een lijst met filters, net zoals bij Snapchat, om uit te kiezen. Sommige filters hebben kleine geheimpjes zoals de bril met de woestijn. Wanneer een gebruiker zijn of haar hoofd omhoog tilt, zal er een nieuwe bril tevoorschijn komen.

Foto filter

Nu gaan we het dus wel hebben over het filter dat over een foto of video is te plaatsen na het maken van de content. Er zijn in totaal elf filters om uit te kiezen die je foto’s een tof effect geven. Misschien is het gebruik van filters wel iets ‘ouderwets’ aangezien dit jaren geleden heel vaak werd gedaan. Maar als je hetzelfde filter bij veel foto’s of video’s gebruikt, kan dit een leuk effect hebben op je feed.
De feed van je account zijn alle foto’s bij elkaar. Dit is te zien door op het icoontje met je profielfoto te klikken in de balk onderaan de app. Vanuit dit scherm zijn tevens aanpassingen te maken aan je profiel.

GIF’s

Om je foto’s en video’s optimaal te pimpen zijn GIF’s een hele leuke toevoeging. GIF’s zijn uitgeknipte smileys, voorwerpen of emoji die bewegen. Noem het op en er is vast wel een GIF van te vinden. Deze foto’s zijn helaas alleen te gebruiken bij het plaatsen van een foto of video in je verhaal en niet voor gewone content die op je profiel blijft staan.
Een GIF toevoegen aan je foto is vrij simpel. Bij het maken of tevoorschijn halen van een al bestaande foto hoef je alleen maar op het smiley-knopje te klikken. In het menu dat naar boven komt, is een optie met bewegende ‘GIF’ letters te vinden. Hier krijg je de mogelijkheid om uit populaire foto’s te kiezen of er eentje te zoeken.

Fotomodi

Binnen Instagram zijn verschillende modi om foto’s en video’s mee te maken. Hieronder vallen een stop-motion modus, handsfree modus, terugspeelvideo, superzoom modus, focus modus (nieuw), boomerang en een letters optie. Met het laatstgenoemde krijgen gebruikers een scherm met vier thema’s waar je alleen tekst op hoeft te schrijven.
Alle modi zijn uit te proberen vanaf het scherm waarbij je een foto of video maakt. De handsfree modus laat je een video maken door de knop één keer in te drukken. Met de stop-motion modus kunnen gebruikers foto’s maken en deze vervolgens in een video zetten.

Extra’s toevoegen

Bij het maken van een foto is een GIF een heel leuke toevoeging, maar naast GIF’s zijn er nog meer leuke extra’s te vinden. Zo kunnen gebruikers een locatie, tijd en temperatuur toevoegen. Op een prachtige zomerdag is het natuurlijk leuk dat je kan laten zien dat het ook in Nederland mooi weer kan zijn.
Verder zijn er nog verschillende stickers toe te voegen. De stickers in het hoofdmenu willen nog wel eens veranderen, maar als je naar links swipet is er nog een menu te vinden. Hier zijn nog meer stickers te vinden die gebruikers bijvoorbeeld op een selfie kunnen plakken voor een leuk eindresultaat.

Instagram features

Dit waren enkele leuke Instagram features die je foto's en video's wat kunnen pimpen. Mocht je nog geen Instagram account hebben, dan kunnen wij je misschien overhalen. Mochten je ouders nou niet weten hoe de app werkt, dan hebben wij voor hun enkele tips om up-to-date te blijven met de sociale media app.