Als Assassin's Creed Black Flag jouw favoriete deel uit de franchise is vanwege de zee-avonturen, dan ga je een hoop plezier beleven met Skull and Bones. Ubisoft Singapore, (mede-)ontwikkelaar van beide games weet wel hoe je een piratenfestijn vorm moet geven. Tijdens E3 2017 konden wij de sloepen al tegemoet zien komen tijdens een uitgebreide hands-on. En dat verliep niet geheel zonder enthousiasme!

Een cruisevaart

Visueel gezien doet Skull and Bones gelijk denken aan de eerder genoemde game. Tropische eilanden worden omringd door helderblauw water. Het totaalplaatje is een uitnodigend aanzicht die je terug werpt in een tijd waar men nog niet overal vakantie resorts bouwde.

Ook al lijkt het gebied op het eerste oog vredig, de wateren die je bevaart zijn allesbehalve voor één gat te vangen. Zo kunnen er stormen opsteken, moet je oppassen voor uitstekende rotsen en zijn de stromingen soms iets sterker dan verwacht. Eén van de belangrijkste Skull and Bones features speelt in op het weer. Zo bepaalt de windrichting je snelheid en kan je dit naar eigen belang exploiteren.

Op het gebied van graphics is er ook het één en ander te zeggen over de aankomende piratengame. Zo ziet het er allemaal prachtig uit, maar wel een slag serieuzer dan bijvoorbeeld Sea of Thieves. Er is gestreefd naar een artstyle die zo goed als overeenkomt met Assassin's Creed: Black Flag. Verwacht dan ook geen al te cartooneske uitspattingen.