Top 10 beste PlayStation 4 games: de verborgen pareltjes

  Dat er een flink aantal goede games in de PlayStation Store alleen digitaal te vinden zijn is zeker. Naast deze vrij bekende toptitels die je vaak in de top 10 beste PlayStation 4 games ziet, zijn er natuurlijk ook veel verborgen pareltjes in de PlayStation Store te vinden. Dit zijn de top 10 verborgen pareltjes op de PlayStation 4.

  Er zijn genoeg top 10 beste PlayStation 4 games artikelen, maar hierdoor mis je vaak wel de verborgen pareltjes. Deze geweldige, kleine games zijn het wel echt waard om te spelen. Dit is dan ook de top 10 beste PlayStation 4 games die je waarschijnlijk niet kent.

  10. Caveman Warriors (14,49 euro)

  Ga terug in de tijd met deze platformer vol holbewoners. Alleen of met maximaal drie vrienden kun je koppen rammen. Er is duidelijk inspiratie opgedaan van bijvoorbeeld Super Mario Bros, maar heeft wel meer diepgang dan alleen het einde van het level bereiken.

  In onze Caveman Warriors review kon je al lezen wat we van het spel vonden. Destijds zeiden we dat de variatie van de levels en de uitdaging die het spel biedt het spel goed maken. Het is wel jammer dat er geen drop-in/drop-uit functionaliteit is en je niet je personages kunt wisselen.

  9. Gang Beasts (19,99 euro)

  Gang Beasts is niet je traditionele beat ‘em up, want het lijkt er op alsof alle karakters van gelatine zijn gemaakt. Hierdoor heeft iedereen moeite met het besturen van de karakters en dat maakt het zo leuk. Het bouwt spanning en gaat ervoor zorgen dat je je stembanden uit je lijf schreeuwt. De local co-op matches kunnen dan ook best voor geluidsoverlast zorgen.

  Met een simplistische artstyle en brute manieren om je vijanden te vermoorden, valt er altijd wel te lachen. Daarnaast zijn er ook genoeg creatieve stages die je tot je voordeel kunt gebruiken om te winnen. Sla je vrienden van een vrachtwagen af of gooi ze bijvoorbeeld in een vleesmolen. Ook kun je flink lachen in de 2 tegen 2 voetbal modus waarbij je moeite gaat hebben om te scoren.

  8. Mercenary Kings (15,99 euro)

  Deze side-scrolling shoot ‘em up lijkt verrassend veel op de oude Metal Slug games. Dit komt niet alleen door de vergelijkbare artstyle. Net als in Metal Slug is het de bedoeling dat je flink rent en alles wat in je weg staat overhoop schiet. Deze moderne game met inspiratie van een oude klassieker staat dan ook met recht in de top 10 beste PlayStation 4 games die je waarschijnlijk niet kent.

  Dankzij de variatie betreffende vijanden, bosses en locaties heb je continu het gevoel alsof je iets nieuws speelt. Met meer dan honderd missies zijn er genoeg gevechten, reddingsacties en items te verzamelen en die laatste kun je vervolgens weer goed gebruiken. Dit kun je doen met de customization-opties waardoor je je tijd met de game echt je eigen maakt.

  7. Brawlhalla (Gratis)

  Lees snel het artikel af en start dan direct je PlayStation 4 op, want dit verborgen pareltje is gewoon gratis. Als je Super Smash Bros leuk vindt, scoort Brawlhalla direct hoge ogen voor je. Als Super Smash Bros op PlayStation zou verschijnen, had de game ook vast en zeker in de top 10 beste PlayStation 4 games staan, maar dat is niet het geval. Brawlhalla is het beste wat we hebben en is zeker een kloon te noemen, maar dan zonder alle uitgebreide opties en de bekende karakters.

  De game is daarom perfect om te spelen met je vrienden, want de game is gemaakt om met meerdere mensen te spelen. Tijd om je vrienden zowel online als offline in elkaar te beuken dus. Met simpele 2D-graphics en een flink aantal wapens heb je genoeg mogelijkheden om de strijd te winnen. Het spel is gratis en dus zeker waard om gewoon aan je bibliotheek toe te voegen.

  6. Death Squared (13,99 euro)

  Death Sqaured is een ander soort coop game dan je gewend bent. Er is namelijk goede communicatie nodig om de levels te spelen. Als je dit niet doet ga je hetzelfde gevoel krijgen als toen je vroeger die ene Rubik's kubus had die die je nooit kon oplossen. Met twee tot vier personen heb je een scala aan levels dat je moet oplossen.

  Iedere speler heeft de controle over een gekleurde kubus die je op een op kleur bepaald platform moet plaatsen. De vraag is echter hoe je hier gaat komen, want de levels worden steeds ingewikkelder. Het is dan soms ook beter om de controllers even weg te leggen om te overleggen. Het wordt je dan ook afgeraden om een vriend mee te laten spelen die ervan houdt om een level vlak voor het einde te laten mislukken, want dat gaat voor ruzie zorgen.

  5. Guns, Gore and Canoli (9,99 euro)

  Deze titel komt je misschien wel bekend voor, want de game is gemaakt door een Belgische studio. In deze coop sidescroller met een jaren ‘20 setting moet je alles wat je ziet omver knallen. Je speelt namelijk als gangster Vinnie Cannoli in de stad Thugtown. Dat klinkt als een maffia-game en dat is het dan ook zeker.

  In onze Guns Gore & Cannoli review kon je al lezen wat we van de game vonden. Destijds zeiden we dat de game een hoge fun factor heeft. Dit komt mede door de couch co-op en variatie in wapens. De gangstersstijl waar de game voor gaat wordt dan ook goed gecomplimenteerd door de sfeervolle graphics en muziek.

  Xeodrifter (7,99 euro)

  Deze metroidvenia doet je gelijk terugdenken aan het eerste deel van het genre en heeft in vele opzichten inspiratie opgedaan van Metroid. In Xeodrifter heb je ook de controle over een astronaut. Je hoeft alleen niet zoals Samus zien te overleven, maar je ruimteschip repareren. Je bent namelijk geraakt door een asteroïde en moet naar vier nabijgelegen planeten om onderdelen te zoeken voor je schip.

  Met een simpel laserpistool ga je op pad en voel je langzaam maar zeker dat je beter wordt. Door gebruik te maken van de voor- en achtergrond weet Xeodrifter zich te onderscheiden van ander 2D-metroidvania games. Het maakt dan ook niet uit dat er simplistische 8-bit graphics gebruikt worden, want dat maakt de nostalgie compleet. Ook vanwege het zachte prijsje is het absoluut één van de top 10 beste PlayStation 4 games die je waarschijnlijk niet kent.

  Hyper Light Drifter (18,99 euro)

  Als The Drifter ga je op pad met een energie zwaard in een geruïneerd land. Het land had in een ver verleden toegang tot nu verloren technologie. Met deze elementen brengt Hyper Light Drifter je een soms moeilijk te begrijpen verhaal. Dit vergeef je wel snel, omdat je bijna in trance bent door de muziek en grafische sfeer.

  Het is dan ook al vrij snel duidelijk dat ontwikkelaar Heart Machine met Hyper Light Drifter een homage naar 8-bit en 16-bit games heeft gemaakt. Een van de designers zegt zelfs dat hij het spel ziet als combinatie van The Legend of Zelda: A Link to the Past en Diablo. Er is dan ook een gevecht systeem aanwezig dat gedurende het spel interessante elementen toevoegt die het spel nog beter maken.

  2. Salt and Sanctuary (17,99 euro)

  De zoveelste game die in 2D gespeeld moet worden, is Salt and Sanctuary. Door de met de hand getekende 2D graphics en mechanics die te vergelijken zijn met de Dark Souls games merk je direct dat er iets speciaals is aan de game. Het klinkt misschien gek om de game te vergelijken met Dark Souls, maar ook de sfeer die door de visuele stijl wordt neergezet komt in vele opzichten overeen.

  Dankzij een scala aan items en verschillende soorten wapens heeft de speler genoeg mogelijkheden om een eigen speelstijl te creëren. Salt and Sanctuary heeft dan ook genoeg RPG-elementen, waaronder klassen en een skill tree. Daarnaast is er ook local coop functionaliteit. Dus mocht je niet alleen door het spel heen komen, kun je altijd een vriend inschakelen.

  1. Axiom Verge (17,99 euro)

  We sluiten de top 10 beste PlayStation 4 games die je niet kent af met Axiom Verge. De game doet je direct terug denken aan Metroid, maar het is meer dan een simpele kloon. Het verhaal is dan ook niet waar je de game voor speelt, want het gaat echt om de gameplay.

  In onze Axiom Verge review kon je al lezen wat we van de game vonden. Toen zeiden we al dat de game echt een aanrader is voor wie uitkijkt naar een nieuwe Metroid. De game bevat namelijk flink wat wapens en upgrades. Ook heeft de game een fantastische soundtrack en geweldige bosses.

  Dit zijn de top 10 beste PlayStation 4 games die je niet kent

  Dit zijn onze top 10 beste PlayStation 4 games die je waarschijnlijk niet kent. Heb je deze games al gespeeld en ben je op zoek naar een paar andere goede games? Check dan onze top tien PlayStation Store games. Mocht je wat games van vorig jaar gemist hebben, kun je ook naar onze top 10 PlayStation 4 games van 2017 kijken.

  Axiom Verge

  Verkijgbaar vanaf 31 march 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.