Ubisoft mobile games die er nog aan komen [Gezien op gamescom 2017]

  Het meenemen van een console of laptop om te gamen is niet altijd even praktisch. Voor de gamer die onderweg niet genoeg van zijn favoriete franchises kan krijgen, zijn er gelukkig smartphones en tablets om zich bezig te houden. Als we de aankomende Ubisoft mobile games moeten geloven, ligt er heel wat in het verschiet.

  Ubisoft timmert flink aan de weg. Met grote titels als Far Cry 5, Assassin’s Creed Origins en The Crew 2 in het verschiet, is er voor ieder soort speler wel wat te beleven. Afgezien van deze triple-A producties wordt er ook flink geïnvesteerd in mobiele games. Dat belooft erg veel goeds!

  Might & Magic Elemental Guardians

  Eén van de Ubisoft mobile games die binnenkort uit gaat komen, draait om een franchise die geruime tijd stof aan het happen is. Het gaat hier om het wonderbaarlijke Might & Magic, waarbij het smartphone spel de subtitel Elemental Guardians heeft gekregen. Klaar om je onder te dompelen in de wereld van betoverende wezens? Wij in ieder geval wel!

  In Might & Magic Elemental Guardians speel je een jonge magiër die zijn dagen slijt aan een academie. Het verkrijgen van ervaring en kennis gaat niet vanzelf, dus daarom moet de speler erop uit gaan om allerlei monsters te bevechten, verzamelen en trainen. Een groot gedeelte van de game ben je bezig om het beste team aan wezens samen te stellen. Met 500 verschillende creaties verdeeld in vier elementen, zijn dat er nogal wat.

  Geen enkel van de monsters is identiek. Zij hebben allemaal hun eigen stats en vaardigheden die te verbeteren zijn door middel van glyphs. Bovendien kunnen jouw ‘huisdieren’ evolueren door materiaal dat verzameld wordt door het bevechten van vijandige schepsels. Deze krachtmetingen gebeuren zowel online als offline.

  De campagne van het turn-based strategie spel kent negen verschillende regio’s met elk een eigen thema en baas. Denk je te goed te zijn voor een potje tegen de AI? Dan kan je het online opnemen tegen andere spelers. Might & Magic Elemental Guardians besteedt veel aandacht aan ranked wedstrijden, waardoor spelers omhoog of omlaag kunnen gaan in rang.

  Assassin’s Creed Rebellion

  Er is al een aparte special aan gewijd, maar als je die nog niet gelezen hebt om wat voor reden dan ook, dan kan je hier een korte samenvatting vinden. Assassin’s Creed Rebellion is in principe een strategische role-playing game voor Android en Apple systemen. Spelers moeten vestigingen van de tempeliers binnen dringen om belangrijke doelwitten uit te schakelen of objecten te verzamelen.

  Om deze goede voornemens na te streven, zijn er meer dan 40 sluipmoordenaars van alle Assassin’s Creed delen aanwezig. Ieder van hen heeft zijn eigen specialiteiten en vaardigheden, waarmee lastige obstakels overwonnen kunnen worden. Aangezien deze partij assassins onverdeeld zijn in drie verschillende klassen, moet er telkens goed nagedacht worden welke drie sluipmoordenaars je mee het vijandelijke territorium in wilt nemen. De turn-based acties zijn namelijk niet oneindig.

  Naast het vechten tegen de wrede orde, zal je een hoop tijd besteden in je basis die à la Fallout Shelter ingedeeld is. Jij kan kiezen wat voor soort kamers er in het huis moeten en waar deze komen te liggen. Onderhoud je smederij voor nieuwe wapens, vul je schatkamer om nieuwe sluipmoordenaars vrij te spelen of verbeter je teamgenoten in de trainingszaal. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar net als Might & Magic is het spel free to play.

  South Park Phone Destroyer

  Altijd al een Manbearpig op je vijanden af willen sturen? Met South Park Phone Destroyer wordt je droom werkelijkheid. Na het zien van deze smartphone game is het zeker dat het gelukt is even zoveel van de typische humor naar een veel kleiner scherm te krijgen. Precies South Park zoals je dat gewend bent.

  In South Park Phone Destroyer staan er 60 levels klaar die door de ‘The New Kid’ overwonnen moeten worden. Vanaf de ene kant moet je jouw iconische troepen naar de kant van de vijand zien te leiden, met knotsgekke taferelen van dien. Mimsy de tank vangt alle klappen op, terwijl support Sharon de troepen weer van levens voorziet. Kies de juiste kaarten om je troepen mee op te roepen, en wie weet vecht je wel tegen de baas Storytelling Jimmy.

  Het spel kent tijdens de release zo’n honderd verschillende troepenkaarten, die op de manier van de Halo Wars 2 Blitz modus werken. Je kan nieuwe pakjes vrij spelen, om de inhoud ervan tijdens je volgende gevechten in te zetten. Bovendien zijn de units te verbeteren, zodat een kaart als Outlaw Tweek opeens veel meer schade doet. De ongeveer drie à vier minuten durende potjes zijn ook tegen online spelers te houden.

  Al deze genoemde Ubisoft mobile games zijn gratis te spelen, maar hebben microtransactie opties. Deze zijn niet nodig om alle content van de spellen vrij te spelen, het duurt alleen dan wat extra langer voordat je even zoveel goede monsters, sluipmoordenaars en South Park inwoners hebt. Voor de drie spellen is nog geen concrete releasedatum vast gezet, maar er zijn al wel soft launches uitgebracht in bepaalde landen.

  Assassin's Creed Rebellion

  Verkijgbaar vanaf 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.