Fallout Shelter Review - Beheer je eigen Vault

  Bethesda kondigde gisteren samen met Fallout 4, de Fallout Shelter app aan. In de gratis mobiele game Fallout Shelter kun je je eigen Vault, ofwel nucleaire schuilkelder, maken. Wij gingen alvast aan de slag met het spel en ons oordeel lees je in deze Fallout Shelter review.

  In Fallout Shelter speel je de rol van Overseer en moet je een eigen Vault maken en onderhouden. De mobiele game kenmerkt zich met een stijl uit de vorige Fallout-games. Het spel is volgens de makers geïnspireerd door games zoals XCOM en SimCity. Je moet de mensen in de Vault onderhouden om ze zo tevreden te houden.

  Fallout Shelter review

  Mooie karakteristieke graphics

  Het spel bevat heldere graphics met mooie ruimtes waarop je kunt inzoomen. De ruimte hebben een 3D uiterlijk, waardoor het lijkt alsof je in de diepte kunt kijken op je smartphone. Het is mogelijk om uit 20 ruimtes te kiezen, waarmee je jouw ondergrondse schuilkelder kunt uitbreiden.

  Als je dit goed doet, dan zullen je bewoners een level omhoog gaan, waardoor ze nieuwe items en wapens krijgen. Deze hebben ze nodig wanneer je ze de strijd in stuurt in Wasteland. Het is mogelijk om verschillende ruimtes te bouwen. Sommige hiervan geven stats en items. Het is mogelijk om je productiekamers te upgraden en zo meer grondstoffen te creëren.

  Fallout Shelter review

  Verzamel Lunchboxes

  Door te levelen ontvang je meer geld, waarmee je jouw schuilkelder kunt uitbreiden. Op deze manier ontvang je Lunchboxes. Iedere lunchbox bevat vier Fallout Shelter cards en minstens één hiervan is zeldzaam of beter. Het ook mogelijk om meer lunchboxes te krijgen door middel van in-game aankopen.

  Het spel draait voornamelijk om het managen van de personen en het uitbreiden van je Vault. Hierdoor heeft het spel wel iets weg van een game zoals Clash of Clans, alleen dan zonder de uitgebreide gevechten en clans. Dit zorgt ervoor dat het spel niet veel actie heeft en al snel eentonig wordt.

  Het is wel mogelijk om te rushen waardoor het spel sneller verloopt en je minder lang hoeft te wachten. Maar let wel op, want dit vergroot de kans dat de de pleuris uitbreekt in je schuilkelder. Hoe meer je rusht, hoe groter de kans wordt dat er een ramp plaatsvindt in je schuilkelder. En dat wil je natuurlijk niet hebben.

  Fallout Shelter review

  Eindconclusie Fallout Shelter Review

  Uit deze Fallout Shelter review kan geconcludeerd worden dat Fallout Shelter een leuke gratis game is voor de echte Fallout fans. Het spel beschikt over mooie karakteristieke Fallout-graphics. Fallout Shelter draait helaas voornamelijk om het managen van je Vault, waardoor je vaak lang moet wachten en de actie ontbreekt

  Fallout Shelter is nu gratis te downloaden voor iOS in de App Store.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Gratis te downloaden
  • Mooie Graphics
  • Alleen voor iOS
  • Weinig actie

  Fallout Shelter

  Verkijgbaar vanaf 15 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.