De beste Ebooks om de coronacrisis mee door te komen

Article
zaterdag, 16 mei 2020 om 13:00
reading reader kindle female 76942f1589540135
Door de coronacrisis moeten we allemaal een stuk meer tijd thuis doorbrengen. Er is dus geen betere periode om je te verliezen in een goed boek. Wij hebben de beste Ebooks om je door deze tijd heen te slaan op een rij gezet.

De Beproeving - Stephen King

Toen het coronavirus in korte tijd zich over de hele wereld uitspreidde, gingen de gedachten voor veel lezers naar De Beproeving van Stephen King - in het Engels gepubliceerd als The Stand. En dat is niet zonder reden. In het boek is er namelijk ook een zeer besmettelijk virus bezig om de wereldbevolking te besmetten.
In tegenstelling tot het coronavirus is deze supergriep alleen extreem dodelijk. In een paar weken vallen de inwoners van de Verenigde Staten om in bosjes en probeert de overheid zo goed als het kan alles in de doofpot te stoppen. Wanneer de rookpluimen zijn opgetrokken en er nog maar een paar overlevenden zijn, begint de wederopbouw. Maar dat gaat niet zo vredevol als je zou denken.

1984 - George Orwell

Door de maatregelen die werden getroffen na de uitbraak van het coronavirus door overheden, duurde het niet lang voordat er complottheorieën de kop opstaken. Zo zou het virus een verzinsel zijn om de bevolking te onderdrukken en in de gaten te houden met corona apps.
Zelfs als het waar zou zijn, kan het alsnog een stuk erger. Neem bijvoorbeeld de literaire klassieker 1984 van George Orwell. Het boek uit 1949 is de grondlegger voor veel fictieve werken en uitdrukkingen die we vandaag de dag gebruiken, zoals ‘Big Brother is watching you’.
In 1984 volgen we Winston Smith, een medewerker bij de Ministry of Truth in Groot-Brittannië, onderdeel van de superstaat Oceanië na verwoestende oorlogen. De overheid houdt haar bevolking constant scherp in de gaten, de geschiedenis wordt herschreven om te voldoen aan de visie van de regering en als je uit de pas loopt word je opgepakt. Smith probeert zich krampachtig aan de regels te houden, maar dat verandert wanneer hij een illegale affaire begint met een collega.

The Flatshare - Beth O’Leary

Door de quarantaine zullen veel mensen zich behoorlijk eenzaam voelen en het beste geneesmiddel tegen eenzaamheid is humor. Door even goed te lachen zullen alle problemen even als wolken voor de zon verdwijnen.
In de bestseller van Beth O’Leary draait het om Tiffy Moore en Leon Twomey. Ze wonen samen in dezelfde flat, slapen in hetzelfde bed, maar hebben elkaar nog nooit ontmoet. Leon werkt namelijk nachten en heeft geld nodig, terwijl Tiffy snel op zoek is naar een nieuwe woonplek en overdag werkt. Het lijkt een ideale oplossing, maar met de nodige persoonlijke problemen van Tiffy en Leon komt de onderneming onder druk te staan en moeten de twee elkaar toch echt een keer ontmoeten.
high angle photo of person reading an e book 3060654f1589539375

The Witcher: The Last Wish - Andrzej Sapkowski

Met het zeer succesvolle The Witcher III: The Wild Hunt en de populaire Netflix-serie, is The Witcher franchise de laatste paar jaar in een flinke stroomversnelling gekomen. Daarmee hebben ook eindelijk de fantasy boeken van Andrzej Sapkowski aandacht gekregen, die lange tijd alleen in thuisland Polen een populair waren.
Het avontuur van Geralt of Rivia begint in de boek The Last Wish. Het duurt nog jaren voordat hij in aanraking komt met de jonge Ciri, maar in de Northern Kingdoms is genoeg werk voor een Witcher. Het boek bestaat dan ook uit verschillende losse verhalen, waarin Geralt allerlei klussen moet zien op te lossen en bekende gezichten voorbij zullen komen. Het is het ideale beginpunt om je helemaal te verdiepen in The Witcher franchise.

Reboot je gezondheid in 24 uur - Joel Goudsmit

De sportscholen zullen voorlopig dicht moeten blijven en ook buiten sporten is niet zo makkelijk als voor de coronacrisis. Tel daar de vele uren op dat we thuis zitten en de mogelijkheid om lekker te snaaien en het is geen raadsel waarom veel mensen een coronabuikje krijgen. Wij kennen het probleem maar al te goed.
Een Ebook om wat gezonder te gaan leven is dan ook geen overbodige luxe, zoals Reboot je gezondheid in 24 uur van Joel Goudsmit. Je zal niet doodgegooid worden met clichés als ‘eet eens wat gezonder en beweeg wat meer’, maar Goudsmit zal elk moment van de dag met je doornemen om je gezondheid te verbeteren. Van het opstaan tot aan het moment dat je weer in bed stapt. Zelfs je dagelijkse ritueel op het toilet komt ter sprake!

Game of Thrones: A Song of Ice and Fire Collection - George R.R. Martin

De Game of Thrones serie van HBO kwam niet voor iedereen tot een bevredigend einde vorig jaar. Volgens schrijver George R.R. Martin is het einde ook niet wat er zal gaan gebeuren in de boeken. Daar moeten we in ieder geval nog even op wachten, want Martin moet nog twee boeken uitbrengen in zijn boekenserie.
Om je voor te bereiden om dat einde kan je wel alvast gaan beginnen in de uitgebreide franchise. Met vijf boeken is er genoeg om te lezen in de A Song of Ice and Fire serie, waar we de strijd om de Iron Throne volgen via de ogen van verschillende karakters. Liefhebbers van de serie zijn bij de boeken aan het juiste adres, maar ook nieuwelingen in het fantasy genre. Dankzij de fijne schrijfstijl van George R.R. Martin en zijn diepgaande beschrijvingen word je in no time de betoverende wereld van Westeros ingezogen.