Total War Warhammer 2 factions - Alle nieuwe facties uitgelicht

Article
vrijdag, 06 oktober 2017 om 16:22
xgn google image
Total War Warhammer 2 is alweer een tijdje uit en dat betekent dus dat we voor een flinke periode weer oorlog kunnen voeren met de alom bekende Warhammer personages. Maar met welke facties kunnen we dat eigenlijk doen? Wij zetten alle speelbare Total War Warhammer 2 factions voor je op een rijtje.
Alhoewel er tientallen (kleinere) facties in Total War Warhammer 2 aanwezig zijn, kan je slechts met acht facties van vier rassen spelen. Niet langer meer met the Empire, de dwergen en de vampieren, maar met vier nieuwe rassen.

High Elves

De High Elves zijn, net als alle andere rassen, met twee speelbare facties aanwezig in Total War Warhammer 2. Zij hebben de Great Vortex, een grote tornado in het midden van het elveneiland, opgeroepen om de balans tussen de rassen van de New World te behalen. Het magische fenomeen begon echter energie te lekken, waardoor de wereld in rep en roer is.
Aan de High Elves de taak om de Great Vortex weer te herstellen en de wereld te redden. Dit kan je doen met twee verschillende facties binnen dit ras. De eerste is Lothern, onder leiding van machtige leider Tyrion. Hij is vooral een sterke krijger, terwijl zijn broer Teclis, leider van de Order of Loremasters, vooral magische krachten heeft.
De High Elves kunnen gezien worden als de officieuze opvolger van de menselijke Empire uit de eerste Total War Warhammer. Ze zijn erg allround en zijn vooral op het gebied van mêlee en boogschieten erg sterk. Tevens zijn de High Elves de enige factie die beschikt over vliegende monsters, zoals draken en feniksen. Zo krijg je al vroeg in de campaign een vuurspuwende feniks in je team.
119261

Dark Elves

Waar de High Elves gezien kunnen worden als de goede elven, worden de Dark Elves tot het kwaad gerekend. Logisch ook, want leider Malekith heeft kwaad gezworen tegen iedereen nadat hij van de troon gewerkt is door een god. Zij jagen op de Great Vortex om zo misbruik te maken van de los gespatte energie en de macht naar zich toe te trekken.
Ook de Dark Elves zijn onderverdeeld in twee aparte groeperingen. De eerder genoemde Malekith is de heerser van Naggarond en is onsterfelijk geworden nadat zijn moeder zijn lichaam hersteld heeft. Malekith is een echte specialist in mêlee en heeft een enorme hoeveelheid health, dankzij zijn onsterfelijkheid.
We hebben haar al heel even benoemd, maar Malekiths moeder, Morathi genaamd, is de leidster van de Cult of Pleasure factie. Morathi is enorm sterk tegenover grotere units, zoals ruiters, en vijanden met een sterk pantser. Denk je hen vaak tegen te komen in je campaign? Dan is Morathi jouw ideale leidster om mee te spelen.
De Dark Elves leven van slaven. Elk stadje die ze plunderen of veroveren, levert weer een aantal nieuwe slaven op die gebruikt of verhandeld kunnen worden. Ook zijn de duistere elven sterk op het slagveld, omdat ze sterker zijn in moorden dan anderen. Een ideale factie dus om mee te spelen als je geen zin hebt om empathie te tonen.
119262

Lizardmen

Diep in de zuidelijke jungles verschuilen de Lizardmen zich. Het doel van deze reptielachtige wezens is om het grote plan van één van hun eerdere heersers te volbrengen: wereldheerschappij. Dit kan natuurlijk niet zonder überhaupt het eerste deel van het plan te volbrengen en dat is de zuidelijke jungles volledig in bezit hebben.
En dat doe je met Lord Mazdamundi, de leider van de Hexoatl factie. Deze stokoude, maar enorme pad is de schrik van elke vijand wanneer hij zittend op zijn troon het slagveld betreed. Met zijn enorme levensmeter is deze kwaadaardige pad moeilijk van de leg te krijgen.
De leider van de andere Lizardmen factie, Kroq-Car van de Last Defenders, heeft wat meer mogelijkheden. Hij kan zichzelf genezen en in combinatie met zijn bereidbare Carnosaur, kan hij volledige units met een paar slagen compleet uitroeien. De Lizardmen kent een enorme variatie aan units.
Zo zijn er maar liefst twaalf mêlee units en vijf soorten boogschutters. Met deze reptielen kan je dus je team naar elke te bedenken situatie aanpassen. Misschien het meest unieke voordeel aan deze factie is dat alle steden letterlijk met elkaar verbonden zijn. Hoe meer steden je met elkaar verbindt, hoe groter de voordelen voor je zijn.
119263

Skaven

Als je denkt dat de Lizardmen een enorme variatie aan units kent, heb je die van de Skaven nog niet gezien: dertien mêlee units en tien boogschutters. Net als de Lizardmen verlangen de ratten van de Skaven naar werelddominantie. Zij proberen de Great Vortex dan ook te gebruiken om dat doel te verwezenlijken.
De grote leider van de Skaven is Lord Skrolk van de Clan Pestilens. Met de speciale kracht frenzy kan Lord Skrolk enorme schade aanbrengen aan vijanden, omdat zijn leiderschap hoog is. Zijn tegenhanger van de Clan Mork, Queek Headtaker, kan wel wat meer. Zijn specialiteit is één tegen één gevechten tegen andere lords en helden, maar is ook bijzonder sterk tegen infanterie en gepantserde vijanden.
De Skaven zijn de meest gevreesde vechters van de New World. Wanneer zij je land betreden, is het aan te raden een enorme verdedigingslinie aan te brengen.

Total War Warhammer 2 factions - alle facties uitgelicht

Nu je meer weet over de nieuwe Total War Warhammer 2 facties, zijn wij benieuwd naar welke jouw voorkeur geniet. Laat het ons weten in de comments.Overweeg je Total War Warhammer 2 te kopen, maar ben je er nog niet zeker van? Lees dan gerust de review nog eens even door. Daarin beloonde wij de game met een 8,5.