De top 8 beste FPS games van 2014

  2014 is een rijp jaar geweest voor de first person shooter fan. Het hele jaar zat vol met grote releases van veel bekende franchises in de gamewereld. Soms zie je door de bomen het (shooter)bos niet meer, dus daarom helpen wij bij XGN jou met de top 8 beste FPS games (first-person shooters) van 2014!

  8. Borderlands The Pre-Sequel

  Het was niet zeker of de (door de game zelf benoemde) Pre-Sequel op Borderlands 2 nog even interessant zou zijn als de voorgangers van de game. Uiteindelijk is het gelukt, want Borderlands The Pre-Sequel bracht genoeg nieuwe elementen om van de game zijn eigen ding te maken. Een 8.0 van Sebastiaan is daarom ook gepast; lees de Borderlands The Pre-Sequel review voor alles wat hij erover te zeggen had!

  "De lage zwaartekracht op de maan zorgt voor fundamenteel andere shoot-outs, met meer ongecontroleerde chaos en nóg meer totale gekte op het scherm. Afwisselend is de maan Elpis misschien niet, het zorgt wel voor de meest bijzondere Borderlands-game tot nu toe. De sadistische Handsome Jack schittert opnieuw en houdt je met zijn obsessie voor de maan meer dan dertig uur in zijn greep."

  Cijfer: 8.0

  7. Wolfenstein The New Order

  Wolfenstein is een van de games die de first-person shooter zoals wij die vandaag kennen gevormd heeft. Hoewel de nieuwste Wolfenstein-game niet veel vernieuwends doet als het gaat om gameplay, wist de game ons te herinneren waarom nazi's neerknallen zo vet is. Een 8.0 kreeg de shooter in de Wolfenstein The New Order review.

  "...als je echt een fijne shooter wil hebben die voor flink wat uurtjes vermaakt zorgt, is Wolfenstein: The New Order zonder ook maar enige twijfel de game die je nu in huis moet halen. Niet baanbrekend, maar wel rete fijn. Jawohl!"

  Cijfer: 8.0

  6. Titanfall

  Gigantische robots zijn vet. Het is nog vetter om je tegenstanders ermee te verpletteren! Het is niet gek waarom Titanfall een van de vetste first-person shooters van dit jaar is en waarom de Xbox One de moeite waard is om aan te schaffen, zeker met een 8.0 in de Titanfall review van Laura!

  "...de toevoegingen van Titans en het feit dat er zo’n gloednieuwe mooie gamewereld is geschapen absoluut dingen die Titanfall een eigen smoel geven. En dat smoeltje is dan ook wel weer zo mooi, dat hij zeker het wennen van de Xbox One controls waard is."

  Cijfer: 8.0

  5. Far Cry 4

  Far Cry 4 zit vol met dieren en de nieuwe co-opmodus werkt als olifanten-pingpong. De nieuwe Far Cry doet alles wat deel 3 deed, met nog een schep er bovenop. Deze is niet voor de dierenvrienden! Sebastiaan gaf de game een 8.0 in de Far Cry 4 review.

  "Vijf minuten op Kyrat is genoeg om verliefd te worden op de omgeving en alles wat je daar kunt vinden en beleven. De vrijheid is ongeëvenaard, de shoot-outs enerverend en de multiplayer vermakelijk: Far Cry 4 is een indrukwekkende open-wereld shooter die perfect in de huidige tijdsgeest past."

  Cijfer: 8.0

  4. Metro Redux

  De Metro-games zijn shooters met hun eigen stijl. De originele Metro 2033 werd samen met het vervolg, Metro Last Light, gecombineerd in dit dubbelpakket. Twee voor de prijs van één is natuurlijk een goede deal, en dat is terug te zien in het cijfer, een mooie 8.5 van Rox in de Metro Redux review.

  "Als je op zoek bent naar nieuw schietmateriaal, ga dan voor Metro Redux. De games zijn uniek en verdienen meer aandacht. Bovendien liggen ze nu mooi gebundeld voor een uiterst schappelijke prijs in de winkels. En we zeggen één ding: dit mag je niet missen."

  Cijfer: 8.5

  3. Destiny

  Normaal gesproken denk je bij een MMO aan een RPG, maar Bungie wilde hier met Destiny verandering in brengen. Het is ze gelukt, want Destiny is een van de beste shooters van dit jaar geworden. Ralph gaf de game daarom ook een lekkere 8.5 in de Destiny review, goed gedaan Bungie!

  "De game speelt heerlijk weg, wat we natuurlijk wel van Bungie mogen verwachten, en de verschillende planeten zien er prachtig uit. Toch hadden we iets meer missies willen zien, maar hopelijk zal de opening van de Vault of Glass daar binnenkort verandering in brengen."

  Cijfer: 8.5

  2. Call of Duty Advanced Warfare

  De Call of Duty-serie wordt vaak verweten dat hij uitgemolken wordt, maar de nieuwste Call of Duty bracht hier verandering in. Kevin Spacey speelt een glansrol in het verhaal en het nieuwe exoskelet is bad-ass; Call of Duty Advanced Ware is een van de beste shooters van dit jaar. Daarom is de 8.7 van Rox in de Call of Duty Advanced Warfare review dik verdiend!

  "...laten we eerlijk zijn: Call of Duty Advanced Warfare is wél de beste Call of Duty in jaren met vernieuwingen die je niet zag aankomen. Dit heet geen uitmelkerij, dit heet je plek kennen en 'm claimen. Call of Duty Advanced Warfare is de beste shooter van 2014."

  Cijfer: 8.7

  1. Halo the Master Chief Collection

  Master Chief is echt de meester, want Halo The Master Chief Collection heeft hoger gescoord dan welke shooter dan ook dit jaar. De combinatie van alle vier de delen in de Halo-reeks in één blijkt een gouden combinatie te zijn en hoewel de multiplayer momenteel nog niet als een trein loopt, houdt dat de game niet tegen om een dikke vette 9 te scoren in de Halo the Master Chief Collection review. Go Master Chief!

  "Halo: The Master Chief Collection is dé game die je moet hebben op de Xbox One, of als je die nog niet hebt een goede reden om nu een Xbox One te halen. Ben je - net als deze recensent - al Halo fan sinds het eerste uur, dan kun je genieten van de verbeterde graphics en ervaring. Heb je nog nooit een Halo game gespeeld, dan is dit het moment om in te stappen."

  Cijfer: 9.0

  Vind jij de Master Chief Collection ook de vetste shooter dit jaar of gaat de voorkeur uit naar Destiny, Far Cry of iets heel anders? Laat het weten in de comments!

  Halo: The Master Chief Collection

  Verkijgbaar vanaf 11 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.