De top 8 beste FPS games van 2014

Article
vrijdag, 28 november 2014 om 16:32
xgn google image
2014 is een rijp jaar geweest voor de first person shooter fan. Het hele jaar zat vol met grote releases van veel bekende franchises in de gamewereld. Soms zie je door de bomen het (shooter)bos niet meer, dus daarom helpen wij bij XGN jou met de top 8 beste FPS games (first-person shooters) van 2014!

8. Borderlands The Pre-Sequel

Het was niet zeker of de (door de game zelf benoemde) Pre-Sequel op Borderlands 2 nog even interessant zou zijn als de voorgangers van de game. Uiteindelijk is het gelukt, want Borderlands The Pre-Sequel bracht genoeg nieuwe elementen om van de game zijn eigen ding te maken. Een 8.0 van Sebastiaan is daarom ook gepast; lees de Borderlands The Pre-Sequel review voor alles wat hij erover te zeggen had!

Cijfer: 8.0

62669 16

7. Wolfenstein The New Order

Wolfenstein is een van de games die de first-person shooter zoals wij die vandaag kennen gevormd heeft. Hoewel de nieuwste Wolfenstein-game niet veel vernieuwends doet als het gaat om gameplay, wist de game ons te herinneren waarom nazi's neerknallen zo vet is. Een 8.0 kreeg de shooter in de Wolfenstein The New Order review.

Cijfer: 8.0

62670 16

6. Titanfall

Gigantische robots zijn vet. Het is nog vetter om je tegenstanders ermee te verpletteren! Het is niet gek waarom Titanfall een van de vetste first-person shooters van dit jaar is en waarom de Xbox One de moeite waard is om aan te schaffen, zeker met een 8.0 in de Titanfall review van Laura!

Cijfer: 8.0

62672 10

5. Far Cry 4

Far Cry 4 zit vol met dieren en de nieuwe co-opmodus werkt als olifanten-pingpong. De nieuwe Far Cry doet alles wat deel 3 deed, met nog een schep er bovenop. Deze is niet voor de dierenvrienden! Sebastiaan gaf de game een 8.0 in de Far Cry 4 review.

Cijfer: 8.0

62673 7

4. Metro Redux

De Metro-games zijn shooters met hun eigen stijl. De originele Metro 2033 werd samen met het vervolg, Metro Last Light, gecombineerd in dit dubbelpakket. Twee voor de prijs van één is natuurlijk een goede deal, en dat is terug te zien in het cijfer, een mooie 8.5 van Rox in de Metro Redux review.

Cijfer: 8.5

62674 6

3. Destiny

Normaal gesproken denk je bij een MMO aan een RPG, maar Bungie wilde hier met Destiny verandering in brengen. Het is ze gelukt, want Destiny is een van de beste shooters van dit jaar geworden. Ralph gaf de game daarom ook een lekkere 8.5 in de Destiny review, goed gedaan Bungie!

Cijfer: 8.5

62675 6

2. Call of Duty Advanced Warfare

De Call of Duty-serie wordt vaak verweten dat hij uitgemolken wordt, maar de nieuwste Call of Duty bracht hier verandering in. Kevin Spacey speelt een glansrol in het verhaal en het nieuwe exoskelet is bad-ass; Call of Duty Advanced Ware is een van de beste shooters van dit jaar. Daarom is de 8.7 van Rox in de Call of Duty Advanced Warfare review dik verdiend!

Cijfer: 8.7

62676 6

1. Halo the Master Chief Collection

Master Chief is echt de meester, want Halo The Master Chief Collection heeft hoger gescoord dan welke shooter dan ook dit jaar. De combinatie van alle vier de delen in de Halo-reeks in één blijkt een gouden combinatie te zijn en hoewel de multiplayer momenteel nog niet als een trein loopt, houdt dat de game niet tegen om een dikke vette 9 te scoren in de Halo the Master Chief Collection review. Go Master Chief!

Cijfer: 9.0

Vind jij de Master Chief Collection ook de vetste shooter dit jaar of gaat de voorkeur uit naar Destiny, Far Cry of iets heel anders? Laat het weten in de comments!

Populair Nieuws