Top 7 PlayStation 4 Exclusive games om in de gaten te houden

Article
zaterdag, 18 juni 2016 om 20:52
xgn google image
De Sony persconferentie tijdens de E3 begon vannacht om drie uur Nederlandse tijd. Het kan dus goed zijn dat je het gemist hebt. Tijdens de presentatie werden er heel wat PlayStation exclusives games getoond. Wij zetten ze op een rijtje in deze top 7 PlayStation 4 exclusive games, omdat je er niets van gemist mag hebben.
Er kan gerust gesteld worden dat Sony – tot nu toe - de meest knallende persconferentie tijdens de E3 van 2016 had. Uiteraard werden er titels als Call of Duty Infinite Warfare en de Modern Warfare remake getoond. Ook maakten we via Sony kennis met de nieuwe Resident Evil 7 Biohazard en kregen we te horen dat Hawken van de PC ook naar de PlayStation 4 komt. Maar natuurlijk waren er ook ontzettend veel coole titels aanwezig die exclusief voor de PlayStation uitkomen en die vind je terug in deze top 7 PlayStation 4 Exclusive games.

7. Crash Bandicoot remaster(s)

De oranje buideldas komt terug! In niet één, twee, maar met alle drie de eerste versies van de game die Naughty Dog op de kaart hebben gezet. Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2 en Crash Bandicoot 3 Warped komen allemaal in een nieuw jasje naar de huidige console van Sony. Wanneer je precies aan de slag kunt met de avonturen van de eerste ‘mascotte’ van PlayStation is nog onbekend, maar dat hij er weer aan komt, is sinds de Sony persconferentie een feit!
93038

6. Horizon Zero Dawn

Er was ook een Nederlands tintje aanwezig tijdens de E3 2016 in de vorm van Guerrilla Games. De ontwikkelaar, bekend van Killzone, toonde opnieuw haar ‘nieuwe’ Horizon Zero Dawn. Het waren niet de eerste beelden die we van de game zagen, maar de nieuwe gameplay toonde wel iets meer diepgang in het open-wereld avontuur. Zo konden we zien hoe je valstrikken plaatst, objecten verzamelt, en hoe je vijandige monsters naar je eigen hand zet.
Horizon Zero Dawn werd vorig jaar ook al aangekondigd tijdens de persconferentie van Sony op de E3 van 2015. De game, met Aloy in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een jager die op zoek gaat naar antwoorden met betrekking tot de aarde. Ze neemt je mee op avontuur in een grote open wereld waarin mechanische monsters de wereld dreigen over te nemen. Horizon Zero Dawn verschijnt op 28 februari van het nieuwe jaar.
93040

5. Days Gone

Er werden ook volledig nieuwe titels aangekondigd tijdens de Sony persconferentie, Days Gone was er daar één van. Jij bent een bounty hunter in een postapocalyptische tijd waarin zombies de wereld overnemen. Aan jou de taak om te overleven in deze barre wereld als een van de weinigen overgebleven uit de samenleving.
Tijdens de presentatie maakten we door middel van de trailer voor het eerste kennis met de game en met de bounty hunter, St. John. Hij reist de wereld, die wordt overgenomen door zombies, over om op zoek te gaan naar antwoorden voor deze heftige gebeurtenissen. De game kent een grote open wereld dus jij bent als speler vrij om te gaan waar je wilt. Een release en meer informatie moeten nog volgen.
93043

4. Detroit Become Human

Detroit Become Human is ook zo’n titel waarbij je op je puntje van je stoel ging zitten tijdens de Sony persconferentie. Deze PlayStation exclusive kreeg wat meer body toen er een nieuwe trailer en in-game beelden werden getoond. De game speelt zich in de verre toekomst af in Detroit, waar robots het leven over hebben genomen van de mens. Ze doen namelijk alles voor ze.
Maar je verwacht het al; er gaat wat mis met de Androids en ze verdwijnen of functioneren niet meer naar behoren. Als Connor kruip je zelf ook in de huid van de Android en sta je de politie bij in hun zoektocht naar jouw soortgenoten. Zoals bij eerdere Quantic Dream games - Heavy Rain en Beyond Two Souls - hebben jouw beslissingen invloed op het verloop van het verhaal. Je moet leren leven met je heldendaden, maar vooral met je fouten. Wanneer Detroit Become Human uitkomt, is nog niet bekend.
93045

3. Death Stranding

Guess who’s back? Het was Hideo Kojima, bekend van onder andere de Metal Gear-reeks. Hij kwam tijdens de Sony persconferentie het podium op en deed de eerste trailer van zijn nieuwe game Death Stranding uit de doeken. We maakten kennis met Norman Reedus, bekend van The Walking Dead, als hoofdrolspeler.
We zien deze nieuwbakken hoofdrolspeler naakt aangespoeld op een strand liggen. Hij ligt naast een baby en ziet het strand vol dode vissen liggen. Wat het verhaal erachter is of wat het doel van de game is, werd niet duidelijk. Voor meer informatie omtrent deze PlayStation 4 exclusive game zullen we toch nog even geduld moeten hebben.
93047

2. The Last Guardian

De langverwachte game The Last Guardian zou dan nu eindelijk uit gaan komen. 25 oktober 2016 is dan eindelijk het moment suprême. Vanaf die dag kan je aan de slag met deze PlayStation exclusive die origineel bedoeld was voor de PlayStation 3. Het was een tijdje stil rondom de titel, maar daar werd met de Sony persconferentie weer nieuw leven ingeblazen.
Met de onthulling werd een nieuwe The Last Guardian trailer getoond. Je ziet in deze samenwerking tussen een kleine jongentje en een mythisch beest. Deze samenwerking uit zich doordat het grote beest op plaatsen kan komen waar het jongetje niet bij kan en vice versa. In dit teamverband is het de bedoeling dat je puzzels oplost. Nog een paar maanden en dan kunnen we eindelijk met deze game aan de slag.
93048

1. God of War

Kratos is terug! In een ouder gedaante zien we de bekende god terug tijdens een gameplay trailer. Hierin is te zien hoe hij samen met zijn zoontje jaagt op dieren. Daarnaast toonden de nieuwe beelden een aantal vechtscènes met een trol en kleinere wezens. Over het verhaal werd nog niets bekendgemaakt, maar het heeft ongetwijfeld weer te maken met mythische beesten en goden.
Het ‘vierde’ deel van God of War is een reboot van de franchise. Het verhaal is veranderd, maar heeft dus nog wel Kratos in de hoofdrol. Zijn zoon krijgt daarnaast dus ook een prominente rol in de game en de verwachting is dan ook dat een co-op game tot de mogelijkheden gaat behoren. Wanneer God of War zal verschijnen, is niet bekend.
Leuke special? Bekijk dan ook eens onze Top 7 Xbox exclusives special. Of lees al het andere nieuws van de E3 in ons E3 2016 overzicht.

Populair Nieuws

Laatste Reacties