Fire Emblem Fates Review - Een strijd tussen twee koninkrijken

  Het is nog maar heel even wachten tot Fire Emblem Fates eindelijk in Europa arriveert. Vanaf 20 mei kun je het nieuwste deel in de strategische RPG-reeks aanschaffen in de winkels en de Nintendo eShop. Zal het lange wachten het uiteindelijk waard zijn? Je leest het in onze Fire Emblem Fates review!

  Het eerste wat je moet weten over Fire Emblem Fates is dat de game in twee varianten te krijgen is, namelijk Fire Emblem Fates Birthright en Fire Emblem Fates Conquest. Indien je voor Birthright kiest, kun je Conquest erbij kopen als DLC en vice versa. Maar wat is nou precies het verschil tussen deze twee versies?

  Het betreft hier geen keuze zoals je die eerder zag bij Pokémon-games, waar je eigenlijk dezelfde game krijgt met wat kleine verschillen. Birthright en Conquest zijn namelijk echt twee totaal andere games. In Fire Emblem Fates kom je in hoofdstuk 6 namelijk voor een keuze te staan die tot twee verschillende verhaallijnen leidt.

  Fire Emblem Fates Review

  Een belangrijke keuze

  In Fire Emblem Fates heerst er een oorlog tussen de koninkrijken Nohr en Hoshido. Hoofdpersoon Corrin wordt in Hoshido geboren, maar wordt op jonge leeftijd ontvoerd door koning Garon van het rijk Nohr. Hier wordt hij opgevoed als zijnde een zoon van koning Garon. Na een reeks gebeurtenissen belandt Corrin terug in Hoshido.

  Wanneer de frictie tussen de twee koninkrijken een escalatiepunt bereikt, moet Corrin kiezen of hij zal strijden met zijn ware familie of zij aan zij zal staan met de mensen die hem oorspronkelijk ontvoerd hebben. In de verhaallijn van Birthright kiest Corrin voor Hoshido en in de verhaallijn van Conquest vecht hij voor Nohr.

  Naast het feit dat er in de twee versies totaal verschillende verhaallijnen te vinden zijn, bieden beide games nog meer variatie qua ervaring. Zo is Birthright een stuk eenvoudiger en hierdoor zeker aan te raden voor beginnende spelers. Conquest biedt daarentegen een bikkelharde uitdaging en is zelfs op het makkelijkste niveau nog behoorlijk pittig.

  Fire Emblem Fates Review

  Sterke banden

  Birthright is dan misschien de eenvoudiger optie, maar hoeft hierdoor niet per se makkelijk te zijn. Zo kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om op een hogere moeilijkheidsgraad te spelen. Verder bestaat in Fire Emblem Fates de optie om de beruchte permadeath uit of aan te zetten. Genoeg manieren om te spelen voor zowel beginners als veteranen dus.

  Ook op het slagveld biedt Fire Emblem Fates een hoop variatie. Je kunt talloze strategieën gebruiken om je vijanden op tactische wijze te verslaan. Zo kun je bijvoorbeeld twee van je strijders een team laten vormen, zodat ze tegenstanders samen te lijf kunnen. Hoe beter de banden tussen de personages zijn, des te effectiever zullen zij samenwerken.

  De banden tussen de karakters kunnen buiten gevechten versterkt worden door ze met elkaar te laten praten. Zoals we gewend zijn van Fire Emblem-games, zijn deze scenario's weer uitzonderlijk goed geschreven! Het is enorm interessant om te zijn hoe de vriendschappen binnen je team zich beetje bij beetje ontwikkelen.

  Fire Emblem Fates Review

  Drakenbloed

  Verder heeft Corrin een aantal zeer interessante vaardigheden, waaronder de mogelijkheid om te veranderen in een draak. In deze drakenvorm is hij uitzonderlijk sterk en is het een stuk makkelijker om tegenstanders uit de weg te ruimen. Verder is het natuurlijk gewoon heel erg gaaf om als draak over het slagveld te trekken!

  Deze vaardigheid wordt veroorzaakt door het drakenbloed dat door Corrin's lijf stroomt. Door dit drakenbloed kan Corrin ook zogeheten Dragon Veins op het slagveld gebruiken. Dit zijn plekken die worden aangeduid door glinsteringen en waarmee Corrin onder andere het terrein kan beïnvloeden.

  Zo kan hij rivieren laten opdrogen, bergen laten zakken en zandterreinen veranderen in een vaste bodem. Dit allemaal om plekken makkelijker bereikbaar te maken en om te zorgen dat je team zich sneller kan voortbewegen. De Dragon Veins zijn erg tof om mee te experimenteren en zijn daarom een interessant nieuw element in de strijd.

  Fire Emblem Fates Review

  Stilte in de storm

  Naast een zeer verslavend en uitgebreid gevechtssysteem, heeft Fire Emblem ook een hoop toffe dingen te bieden wanneer je niet aan het strijden bent. Zo kun je deelnemen aan allerlei verschillende activiteiten rondom je kamp. Een kamp wat je overigens zelf naar eigen smaak kunt opbouwen en indelen.

  Je krijgt gedurende het verhaal de mogelijkheid om steeds meer nieuwe gebouwen toe te voegen aan je kamp. Denk hierbij aan winkels, een arena, een loterij-gebouw en nog veel meer. Deze gebouwen zijn er stuk voor stuk om je te helpen bij het uitbreiden van je arsenaal, benodigde materialen en het opbouwen van relaties.

  Dit laatste kan gedaan worden door je teamgenoten langs te laten komen in je persoonlijke vertrekken. Als je band sterk genoeg is geworden, kun je net als in eerdere Fire Emblem-games met een teamgenoot trouwen. Voor de eerste keer in een Fire Emblem-game is het tevens mogelijk om te trouwen met iemand van hetzelfde geslacht.

  Een goede ontwikkeling als je het ons vraagt en één die eerder al te zien was in reeksen zoals Mass Effect en Dragon Age, maar nu dus ook in Fire Emblem! Het deelnemen aan activiteiten op je kamp geeft een gevoel van stilte in de storm en is een fijne afwisseling van het geweld op het slagveld.

  Fire Emblem Fates Review

  Fire Emblem Fates Review - Voor beginners en veteranen

  Fire Emblem Fates is voor zowel beginners als veteranen enorm interessant. De gevarieerde manieren waarop de game gespeeld kan worden zijn enorm en zijn hierdoor interessant voor spelers die van het verhaal willen genieten, maar ook voor gamers die een bikkelharde uitdaging zoeken, welke vooral terug te vinden is in Conquest.

  Naast een fantastisch verhaal vol intrige en goed geschreven dialogen, is ook de gameplay enorm fijn. Het gevechtssysteem werkt enorm verslavend, maar ook buiten het slagveld is er genoeg te beleven. Vooral het ontwikkelen van banden tussen personages is erg tof. Fire Emblem Fates is een zeer geslaagde toevoeging aan de reeks!

  9

  De plus- en minpunten

  • Erg tof verhaal
  • Toegankelijk voor beginners
  • Genoeg uitdaging voor veteranen
  • Verschillende manieren om te spelen
  • Goed geschreven dialogen
  • Conquest is mogelijk te moeilijk voor beginners
  • Verhaallijnen moeten los aangeschaft worden

  Fire Emblem Fates

  Verkijgbaar vanaf 20 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.