Top 5 beste ondergewaardeerde multiplayer games

Article
zondag, 18 december 2016 om 13:05
xgn google image
Het internet staat vol met geweldige games die je kan spelen met vrienden, maar vaak vallen deze games niet zo op in de schaduw van bedrijven als Ubisoft, EA of Blizzard. Wil jij weten welke games nou echt te gek zijn om met vrienden te spelen? Check het in onze top 5 beste ondergewaardeerde multiplayer games.
De game-industrie wordt momenteel gedomineerd door grote multiplayer games zoals Battlefield 1, Overwatch en Call of Duty: Infinite Warfare. Maar dat maakt het niet per se een feit dat dit de leukste games zijn die je kan spelen met je vrienden. Heel veel games krijgen vrij weinig aandacht terwijl ze echt heel leuk kunnen zijn en dat vaak voor niet meer dan twee tientjes.
Daarom leek het ons een goed idee om deze onbekende multiplayer games een podium te geven. Het zijn games in alle soorten en maten, maar ze zijn in ieder geval allemaal leuk om met vrienden te spelen. De meeste van deze multiplayer games zijn voornamelijk populair op Steam.

5. Next Car Game: Wreckfest

Houd je ervan om auto's volledig in elkaar te rijden? Of auto's die over je heen vliegen gevolgd door een epische barrel-roll? Dan is Next Car Game: Wreckfest wel iets voor jou.
Wreckfest is nog in early access, maar het is nu al een te gekke game. Vooral met vrienden omdat de playerbase momenteel nog niet zo groot is. De game wordt ontwikkeld door Bugbear Entertainment en is nu te pre-orderen voor PS4 en Xbox One. De game is al speelbaar als Steam Early Access.
Het idee is vrij simpel: Wreckfest is een demolition derby game waar het de bedoeling is dat je of als eerste finisht of alle andere auto's helemaal aan gort gebeukt hebt. Je gebruikt enkel de pijltjestoetsen om te sturen en en gas te geven, om te driften en te remmen gebruik je de spatiebalk..
Wreckfest beschikt over een arrangement aan oude Amerikaanse muscle cars, maar dat niet alleen want er zijn ook wat snellere Europese en Japanse auto's verkrijgbaar in de game. Daarnaast zijn er ook grasmaaiers om mee te racen en de game beschikt over een groot arrangement aan maps en game modi.
101644

4. The Last of Us

Ja, The Last of Us heeft een multiplayer modus en deze is zeer verslavend. Maar het lijkt er op dat fans niet zo snel aangetrokken zijn tot de modus, sommigen weten niet eens dat de game beschikt over een multiplayer modus.
Als eerste is het belangrijk om te zeggen dat de single-player een ontzettend toffe ervaring was en een meeslepend verhaal vertelde. Maar om de mensen spelende te houden in de post-apocalyptische wereld van The Last of Us, is er ook een multiplayer modus gemaakt.
In The Last of Us multiplayer zijn er twee verschilende game modi: Supply Raid en Survivors. Beide modi zijn speelbaar met teams tot vier spelers die kunnen kiezen uit zeven verschillende maps. In de Supply Raid modus krijgt elke speler in totaal 20 levens en is je doel: op zoek gaan naar supplies. De Survivor modus vraagt wat meer van je, hier betekent doodgaan namelijk ook dood blijven. Totdat de volgende ronde begint.
In The Last of Us multiplayer Survivor modus worden acht spelers verdeeld over twee teams in een map gezet en moeten deze elkaar vermoorden. Na een ronde respawnen alle spelers weer tot een limiet van zeven rondes. Hetgeen dat de multiplayer mooi maakt is dat tactisch spelen en geduld hebben de sleutel tot overwinning is en de wat langzamere onheilspellende gameplay maakt het des te spannender.
Dus haal die inmiddels stoffige The Last of Us CD maar weer uit je kast, want er zit nog het een en ander aan gameplay op die je vergeten bent!
101645

3. Chivalry: Medieval Warfare

In Chivalry: Medieval Warfare stap je in het harnas van een middeleeuwse ridder en vliegen de armen, benen en hoofden je om de oren. Overal hoor je gekrijs en geschreeuw en zie je gehavende lichamen nog gorgelend stikken in hun eigen bloed totdat ze hun laatste adem uitblazen. Dit klinkt misschien nogal sinister, maar in de praktijk is het eigenlijk ontzettend lachwekkend.
Een belangrijk onderdeel in deze game is dat het bedoeld is om in first-person mode te spelen. Je moet een ontzettend goede timing hebben om aanvallen van tegenstanders te blokkeren en om ze neer te houwen kan soms ook een lastige klus zijn.
De game beschikt over verschillende gamemodi, waaronder de traditionele team deathmatch en free-for-all. Maar ook over gamemodi zoals het binnenvallen van kastelen met teams betaande uit 32 spelers.
Je kan er voor kiezen om als Knight te spelen met veel pantser, zware wapens en schilden. Ook kan je kiezen voor de Vanguard die voornamelijk beschikt over lange wapens zoals langzwaarden en speren. Verder is er dan ook nog de "Man-at-Arms" die snel en irritant zijn met hun korte wapens en vuurbommen. En als laatste kan je kiezen voor de boogschutter die gebruik maakt van de pijl en boog of de kruisboog.
Verder kan je tijdens het vechten ook nog eens ingesproken beledigingen roepen naar je vijanden. Deze beledigingen worden soms ruw afgekapt nadat het hoofd er wordt afgehakt. Het lijkt misschien niet heel bijzonder, maar het maakt de game zo veel lachwekkender. Dus roep je vrienden erbij, hijs je banieren en bespreek je plannen want het is tijd om oorlog te voeren.
101646

2. Killing Floor 2

Killing Floor 2 is een iets bekendere multiplayer game dan de rest van het rijtje, maar dat betekent nog niet dat het genoeg word gespeeld. Killing Floor 2 is pas net uit en is een snelle co-op shooter met classes, gave wapens en agressieve monsters. Dat hele pakket gaat gepaard met harde Heavy Metal, wat wil je nog meer?
In Killing Floor 2 kan je kiezen uit tien verschillende classes om op veel manieren je perfecte team samen te stellen. Wanneer je dit onder de knie hebt, is het tijd om Killing Floor 2 echt te ontmoeten. Alle zombies meedogenloos afslachten met je vrienden, geld verdienen, betere wapens en armor kopen. En dat keer op keer om te zien hoe goed je uiteindelijk wel niet wordt.
101656

1. Garry's Mod

Veel gamers kennen de naam van de game wel, om er zich vervolgens nooit meer in te verdiepen. Garry's Mod wordt aardig veel gespeeld, maar het zou nog zo veel meer gespeeld worden als mensen wisten wat je allemaal met de game kan en dat is heel veel namelijk
Hoe kan deze rare bende van mods en low-quality textures nou leuk zijn? Speel het met je vrienden! Je hebt oneindig veel gamemodi, je kan het zo gek niet verzinnen. Van "Trouble in Terrorist Town" tot "Murder". Of de bekende "Prop Hunt" game modus.
De gameplay is heel simplistisch en hetzelfde geldt voor de gamemodi, maar in de praktijk piep je wel anders. Voor een diepgaand verhaal moet je bij Garry's Mod niet zijn, maar voor de hele avond een in deuk liggen op Teamspeak wel.
In Prop Hunt heb je de "Hunters" in de vorm van mensen met wapens en je hebt de "Props". Props zijn spelers die kunnen veranderen in alles wat los zit in de map dus: lampen, kisten, bierflesjes, koelkasten etc. Deze spelers moeten zo lang mogelijk overleven en zich verstoppen totdat de tijd op is of tot ze kapot worden geschoten door de Hunters.
Het is best grappig als je in een kamer vol met identieke lampen staat, en je toevallig recht voor je maat staat die denkt dat je hem door hebt, wat vervolgens uitloopt tot een heftige achtervolging en een hoop geschreeuw i nde microfoon.
Dit was onze top 5 beste ondergewaardeerde multiplayer games. Wij zijn ook wel benieuwd naar de games die volgens jouw wat meer aandacht mogen ontvangen, laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws

Laatste Reacties