Top 7 beste America at War films

Article
vrijdag, 17 februari 2017 om 16:02
xgn google image
Er zijn al heel wat films uitgekomen over de oorlogen die de Verenigde Staten heeft gevoerd. Zo is er de WW1, WW2 en Vietnamoorlog. In deze top 7 leggen we een totaal andere periode weer. De moderne oorlogvoering, met natuurlijk America at War. Daarvan hebben wij er 7 voor je op een rijtje gezet.
De top 7 beste America at War film lijst bestaat eigenlijk vooral uit films die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Dat is logisch, aangezien er veel verschillende oorlogen zijn waarin de VS betrokken is of was. De oorlogen vonden vooral plaats in het Midden-Oosten, maar sommige conflicten ook in Afrika.

7. Green Zone - America at War in Irak

De film speelt zich af na de Amerikaanse invasie in Irak in 2003. Officier Roy Miller en zijn soldaten hebben de taak om de zogenaamde weapons of mass destruction te vinden die er volgens Poundstone, de contactpersoon in Bagdad zijn. De CIA veteraan Marty maakt ze alleen wijs dat er geen wapens zijn en dat het een afleidingsmanoeuvre is om legaal het land in te mogen vallen. Vervolgens willen ze dan een zelf aangesteld persoon aan de macht zetten in het land, voor optimale controle.
Lawrie Dayne, een verslaggever van Wall Street probeert Miller te vertellen dat Poundstone in het geheim gesprekken heeft gehad met een belangrijke Irakees met de codenaam, Magellan. De Irakees zou namelijk hem hebben verteld over de wapens.
Het is dus allemaal heel onduidelijk voor Miller. Hij heeft geen idee wat er aan de hand is en probeert dus de waarheid te achterhalen in deze spannende film waarin Matt Damon, Miller speelt.
top 7 america at war films 106192

6. Jarhead - America at War in Koeweit

In Jarhead volgen we Anthony Swofford (Jake Gyllenhaal), die zich heeft aangemeld bij het Korps Mariniers van de Verenigde Staten. Hij ondergaat een zware training die maar weinig rekruten doorkomen. Sergeant Sykes, gespeeld door Jamie Foxx, maakt Swofford duidelijk dat er in zijn peloton alleen plaats is voor het beste van het beste. Tijdens de training wordt ook duidelijk dat de harde training van noodzaak is, wanneer er iemand overlijdt omdat hij zijn hoofd te hoog hield tijdens het tijgeren en dodelijk gewond raakt aan het prikkeldraad.
Swofford komt uiteindelijk terecht in een scout sniper team waar hij met de andere soldaten veel bizarre dingen meemaakt. Door deze ervaringen weten zijn team en hij zich klaar te maken voor de echte actie. Stijf van de adrenaline worden ze op een missie gestuurd naar Koeweit, aangezien de Republikeinse Garde van Saddam Hoessein er is binnengevallen. Aan het scout-sniper team de taak om de vijanden terug te dringen.
Eenmaal aangekomen krijgen de mannen te horen van luitenant-kolonel Kazinsky, dat ze deel uit maken van Operatie Desert Shield. Volgens hem is er een garde van ongeveer een miljoen mannen in het gebied die ze ieder moment willen verrassen en verslaan, alleen hebben ze daar nog geen toestemming voor van hoger op. Tot die tijd is het aan hun de taak om de olievelden te bewaken en klaar te staan tot het bevel wordt gegeven.
Week na week verstrijkt zonder dat er iets bijzonders gebeurd. De soldaten zoeken afleiding en beginnen zich te ergeren aan elkaar. Ze worden langzamerhand een beetje gestoord. Als ze het thuisfront bellen, mogen ze alleen vertellen dat het goed gaat en dat er progressie is. Dat is natuurlijk niet het geval. Hoe gaan ze hiermee om?
top 7 america at war films 106198

5. Zero Dark Thirty - America at War met Bin Laden

De aanslagen van 11 september 2001 staat velen nog bij. Een zwarte dag voor de VS. Volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten zit Osama bin Laden achter de aanslagen en zal Amerika er alles aan doen om hem te pakken te krijgen. Het is alleen moeilijker dan ze eerst dachten, aangezien alle sporen naar hem stuk voor stuk dood lopen.
Osama bin Laden heeft alles voorbereid. Zo maakt hij gebruik van een groot aantal verblijfplaatsen die in normale wijken staan en dus totaal niet opvallen. De CIA-agente Maya is desondanks de moeilijke taak, vastberaden om Osama op te sporen, aangezien ze door een bomaanslag een goede collega is verloren.
Een gevangene beweert dat er een Pakistaan rondloopt die volgens hem een vertrouweling is van Osama. De CIA twijfelt echter aan deze bewering. Maya gaat desondanks de twijfels op zoek naar deze Pakistaan. Na jaren zoeken blijft Maya nog steeds vastberaden hem te vinden. Uiteindelijk krijgt ze iemand op het spoor die telefoongesprekken ontraceerbaar probeert te houden. Dat is vreemd als je niks te verbergen hebt.
Ze komt erachter dat ze belt met iemand die zich voordurend verplaatst in een witte wagen. Deze wagen komt volgens satelietbeelden erg vaak in een groot omheind gebouw. De beelden vertellen ook dat er drie mannen en drie vrouwen wonen, waarvan één van de mannen nooit het terrein verlaat. Maya is er zeker van dat die man Osama bin Laden is.
Tijd voor actie dus. De elite unit, de Navy SEALs worden op de missie gezet. Ze moeten midden in de nacht het gebouw binnen vallen met behulp van helikopters. Gaat het ze lukken en wat treffen ze aan?
top 7 america at war films 106202

4. American Sniper - The hero of America at War

In American Sniper volgen we de het verhaal van de Navy SEAL Chris Kyle (gespeeld door Bradley Cooper). Kyle is een van de beste en dodelijkste sluipschutters aller tijden. Hij zou de meeste moorden als sluipschutter hebben in de geschiedenis van het Amerikaanse leger in de periode van 1999 tot 2009. Hij wordt door veel Amerikanen gezien als held, maar er zijn ook een hoop die zijn daden afschuwelijk vinden. Ondanks dat heeft Clint Eastwood het verhaal verfilmd.
In de film zien we Kyle in verschillende situaties waar hij belangrijke keuzes moet maken. Deze keuzes zullen gevolgen hebben voor zijn omgeving en hem. Ook zien we in de film het privéleven van Kyle. Hij heeft er veel moeite mee vaak weg te zijn van zijn vrouw en kinderen. In de film moet Kyle op een vijandelijke sluipschutter jagen, die ook op hem jaagt. Het is dus een kat- en muisspel dat je blijft boeien en ook zeker spannend blijft. Wie is de kat? Wie is de muis?
top 7 america at war films 106209

3. Black Hawk Down - America at War in Mogadishu

Het is 3 oktober 1993, een Amerikaanse gevechtseenheid werd gestuurd om twee Somalische spionnen te ontvoeren. De operatie zou in eerste instantie maar een uur hebben geduurd. De eenheid stuitte echter op flink verzet van Somalische rebellen. Om de eenheid te redden werden er twee Black Hawk helikopters gestuurd. Deze heli's werden door de rebellen neergeschoten voor ze de locatie konden bereiken.
Gelukkig had een aantal de crash overleeft, maar ze zagen al snel dat er geen ontsnappen mogelijk is, aangezien ze overal waar ze keken rebellen zagen. Met alle problemen opgestapeld leek de gefaalde missie alleen maar dodelijk af te kunnen lopen. Ze konden nog maar één ding doen, vechten tot de laatste kogel en hopen dat ze gered worden.
Wat deze film vooral speciaal maakt is de cast. Deze bestaat uit een groot aantal topacteurs. Zo spelen onder andere Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, William Fichtner, Eric Bana, Sam Shepard en Orlando Bloom mee. De muziek is ook fantastisch in deze film, dankzij Hans Zimmer.
top 7 america at war films 106213

2. Lone Survivor - America at War in Afganistan

In Lone Survivor volgen we vier soldaten die gespeeld worden door Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch en Ben Foster. Zij bevinden zich in Afghanistan met de missie om de Talibaanse leider, Ahmad Shah, te vermoorden. Deze missie heet Operation Red Wings en werd uitgevoerd door de Amerikaanse Navy SEALs.
Wanneer de groep van vier zich door de bergen waant, komen ze een aantal herders tegen. Aangezien ze niet gezien mogen worden, nemen ze de herders gevangen, maar voor korte duur. Het is namelijk verboden om ze onterecht gevangen te houden. Ze laten de herders vrij met in het achterhoofd dat hun locatie wordt doorgegeven aan de vijand.
Op weg naar een veiligere plek zien ze in de verte honderden vijanden hun richting op komen. Met hoge snelheid. Ze kunnen dus nog maar één ding doen, om redding vragen op een hoger gelegen punt en de aanval proberen af te slaan.
top 7 america at war films 106220

1. The Hurt Locker - America at War in Bagdad

In The Hurt Locker volgen we Jeremy Renner die Staff Sergeant Williams James speelt. Hij maakt deel uit van de IED, de bom-ontmanteleenheid van het Amerikaanse leger. Deze eenheid was erg belangrijk, aangezien er veel explosieven in omloop waren en bijvoorbeeld onder wegen werden geplaatst.
James is toegevoegd aan de IED squad om deze te leiden. De vorige leider was gedood door een explosief die hij probeerde te ontmantelen, deze werd op afstand tot ontploffing gebracht door een vijand. James is echter totaal anders dan de vorige leider. Zo gebruikt hij geen bomontmantelingspak wanneer hij de bommen onschadelijk probeert te maken. Hij wordt voor gek verklaard door zijn team, maar hij trekt zich er niks van aan.
Na steeds meer en meer bommen te hebben ontmanteld, krijgt hij meer respect van zijn team en anderen. Na een hoop missies zit het er bijna op voor het team, ze tellen de dagen al af voor ze weer naar huis mogen. Alleen kan dit heel anders lopen wanneer ze in de problemen komen.
De film is spannend en erg mooi qua beelden. De acteurs leveren een goede prestatie af en het verhaal blijft interessant om naar te kijken. Deze film is daarom dus zeker een die je moet hebben gezien.