Top 5 horror games 2017 om naar uit te kijken

Article
zaterdag, 18 februari 2017 om 9:14
xgn google image
De goed ontvangen game Resident Evil 7 zorgt voor een spetterend begin van het horrorjaar 2017. En daar blijft het niet bij. Gelukkig komen er nog meer horror games uit, voor de mensen die niet genoeg kunnen krijgen van een enge verhaallijn. We zetten er vijf op een rijtje in onze top 5 horror games 2017.
Het jaar 2017 belooft een mooi jaar te worden voor games, en ook voor liefhebbers van het horrorgenre. De games in deze lijst komen allemaal dit jaar nog naar de PC of consoles, om jou slapeloze nachten te bezorgen. Horror games waarvan de releasedatum gespeculeerd wordt in 2017 te vallen, maar waarbij dit niet officieel bevestigd is, zijn daarom dus niet opgenomen in deze lijst. Bereid je voor op onze top 5 horror games 2017!

5. Hello Neighbor

We trappen de top 5 horror games 2017 af met Hello Neighbor en zoals je al verwacht als je naar de titel kijkt, gaat het inderdaad over een creepy buurman die een apart geheimpje achterhoudt. In Hello Neighbor kruip je in de rol van een 'bezorgde buur' en ga je op onderzoek uit. Door in het huis van de buurman binnen te dringen, probeer je erachter te komen wat voor geheimpje de aparte man heeft. Waarschijnlijk is dit niet het beste idee...
Dat is in een aantal zinnen de basis van wat Hello Neighbor inhoudt. Je zult inbreken in het huis, sporen onderzoeken en het belangrijkste: de buurman zelf blijven ontlopen. Dit is namelijk niet je standaard oude buur, die niets doorheeft. Deze man leert jouw gedrag en patronen kennen en zal je op een gegeven moment ontdekken en aanstaren. En pas maar op waar je loopt als hij je eenmaal doorheeft, want je kunt zomaar in een berenval terecht komen.
Het is bij Hello Neighbor niet de sfeer die de game eng maakt. Het is vooral de AI van de buurman. Hij is zo slim geprogrammeerd, dat hij vaak slimmer is dan jij. Op de momenten dat je iets verwacht gebeurt er niets, op de momenten dat je niets verwacht duikt hij op. Wees gewaarschuwd.
Hello Neighbor komt uit voor Microsoft Windows. Gamers die niet willen wachten, kunnen de early-alpha versie alvast aanschaffen en spelen.
105814

4. Little Nightmares

Het kleine meisje Six wordt wakker en merkt dat ze opgesloten zit in een cel in The Maw, de griezelige wereld waarin Little Nightmares zich afspeelt. Jij kruipt in de rol van Six en moet haar laten ontsnappen uit deze wereld. Dit gaat niet zomaar. The Maw schotelt jou namelijk meerdere nachtmerriescenarios voor, zoals bijvoorbeeld een onzichtbaar monster dat jou probeert te grijpen.
Hoewel Little Nightmares aanvoelt als een platformer, krijg je van de game wel veel vrijheid om een nachtmerrie persoonlijk aan te pakken. De omgevingen zijn interactief en dienen niet alleen als achtergrond om het level te verfraaien. Soms heb je namelijk objecten uit de omgeving nodig om door een nachtmerrie heen te komen.
Ben jij fan van platformers en spreekt de kinderlijke, maar toch griezelige sfeer je aan? Dan is Little Nightmares de game voor jou. Little Nightmares komt op 28 april uit voor PS4, Xbox One en PC.
3 last year 105815

3. Last Year

Op nummer drie in de top 5 horror games 2017 staat de survival horror game Last Year. In deze game moeten vijf pubers overleven terwijl ze achterna worden gezeten door een moordenaar. De pubers moeten samenwerken om levend en wel te ontsnappen uit de verlaten East Side High School.
Het groepje kan overleven door speciale wapens te maken en andere hulpmiddelen te verkrijgen. Alleen op die manier kunnen de pubers ontkomen aan de bloeddorstige moordenaar, die jacht maakt door de stille gangen van de school. Doordat één speler de rol van moordenaar op zich neemt, weet niemand hoe hij zich ditmaal zal gedragen en dit is een goed ingrediënt voor een hoge herspeelbaarheidswaarde.
Als jij de moordenaar speelt, kun je uit verschillende types kiezen. Elk type heeft zijn eigen unieke wapens en capaciteiten, wat zorgt voor een steeds verschillende game-ervaring. Zo kun je snel en lichtvoetig zijn in de rol van The Strangler, maar kun je ook het tegenovergestelde kiezen door de pubers op te jagen met de zwaarlijvige The Slasher.

Samenwerken is belangrijk

De game wordt zo ontwikkeld, dat je moet samenwerken om het er levend vanaf te brengen. Doe je dit niet, dan zou je wel eens in de kraag gevat kunnen worden door de moordenaar. Eén speler speelt bijvoorbeeld als Medic terwijl de ander wapens in elkaar knutselt: op die manier vullen de spelers elkaar goed aan.
Last Year stelt de groep op de proef door mogelijkheden te bieden om bijvoorbeeld weg van de groep te gaan om jezelf te redden. Laat je de groep achter en kies je voor je eigen geluk, of sta je toch sterker als één team? De keuze is aan jou.
De beta van Last Year staat gepland voor augustus 2017.
2 outlast 2 105824

2. Outlast 2

Op nummer twee van de top 5 horror games 2017 zetten wij Outlast 2, het vervolg op het in 2013 uitgebrachte populaire Outlast. En net als het vorige deel, belooft Outlast 2 ook weer de nodige jumpscares te bevatten.
Een opmerkelijke duisternis is neergedaald op een verlaten woestijndorpje en in Outlast 2 spring jij daar middenin. Tussen de zeer rustige huizen, enge kelders en uitgestrekte graanvelden schuilt een onheilspellend wezen. Wie of wat dat is, weet niemand.
Je kruipt in de huid van een onderzoeksjournalist die stuit op het verlaten dorpje. Je hebt alleen een videocamera bij je en meer niet. Om beelden vast te leggen zul je genoeg batterijen moeten zoeken in gereedschapskisten en keukenlades. Want als je accu leeg is, wordt het scherm zwart en neemt de spanning in de game alleen maar toe.
Net als in het vorige deel bewijzen gameplaybeelden van de Outlast 2 demo weer veel goeds. Ontwikkelaar Red Barrels gebruikt de atmosfeer en setting goed, die ervoor zorgen dat je al bang wordt als je er alleen al naar kijkt. De jumpscares lijken daardoor ook niet geforceerd te zijn, maar komen juist op een spontane wijze voor.
Outlast 2 zal volgende maand uitkomen voor PS4, Xbox One en PC.
1 state of decay 2 105838

1. State of Decay 2

Last but not least, op nummer één in onze top 5 horror games 2017: State of Decay 2. Deze horror game zal zich focussen op het onderhouden van een groep survivors die zich moeten verdedigen tegen hordes zombies. Daar komen natuurlijk verschillende dingen bij kijken, zoals het verzamelen van voedsel en materiaal en dat allemaal in een grote open wereld, maar dit gaat altijd gepaard met zombies die je in je nek hijgen.
Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van State of Decay zal de toevoeging zijn van de online co-op. Maximaal vier spelers kunnen samenwerken om de groep survivors te voorzien van eten en andere belangrijke zaken. Als je de drang hebt om andere spelers aan te vallen heb je pech, je kunt alleen zombies vermoorden.
Het onderhouden van een community, de heerlijke setting en de constante dreiging van zombies maken deze game tot de nummer 1 van onze top 5. State of Decay 2 zal in 2017 verschijnen op Xbox One en PC.
Mis je een titel of kijk je uit naar een andere horror game? Laat het weten in de comments!