De top vijf beste Your Name Scènes!

Article
zondag, 29 oktober 2017 om 13:00
xgn google image
De populaire film Kimi no Na wa (Your Name) komt vanuit Japan nu ook naar Nederland. Sinds de film vorig jaar uitkwam heeft het veel bekijks en vooral veel goede kritieken gekregen. In dit artikel lees je meer over de film, en gaan we kijken naar de vijf beste Your Name scènes!
Voor degenen die deze prachtige film nog niet hebben gezien, volgt nu eerst een kleine introductie. Your Name gaat over Taki, een student uit Tokio die het drukke stadsleven leeft, en over Mitsuha, een meisje dat ver buiten de stad in een klein dorpje woont en een (naar haar mening) saai leven leidt. Daardoor wenst ze om een knappe stadsjongen te worden in haar volgende leven.
Die wens komt uit, Taki en Mitsuha wisselen van lichaam, en dit blijft vaker gebeuren. Ze kunnen dit alleen niet beïnvloeden, en vergeten ook vaak dingen die ze hebben gedaan in het lichaam van de ander. Na een tijdje wil Taki Mitsuha in het echt gaan opzoeken, maar door het geheugenverlies blijkt dit knap lastig te zijn.

De meest memorabele Your Name Scènes zijn...

Vanaf de volgende pagina vind je de vijf beste Your Name scènes, dus wees gewaarschuwd, spoilers incoming! Lees dit alleen als je nog eens na wilt genieten en niet wanneer je film nog moet zien.
120645

Scène 5: Mitsuha wordt wakker als Taki

In deze scène wordt goed getoond dat drama goed gecombineerd kan worden met humor. Dit doet deze film trouwens de hele tijd erg goed. Mitsuha wordt wakker in het lichaam van Taki, en is natuurlijk in shock.
Wanneer ze uit bed is gevallen en een kort gesprek heeft gevoerd met 'haar' vader, gaat ze naar school. Tenminste dat probeert ze. Het stadsleven is natuurlijk wel even wat anders dan het kleine dorpje waar ze (in haar eigen lichaam) woont. Eenmaal aangekomen ontmoet ze Taki's vrienden, die natuurlijk vinden dat hij zich vreemd gedraagt.
De vrienden nemen Taki mee naar een café, en ook hier is Mitsuha erg van onder de indruk. In haar dorp zijn er nauwelijks restaurants. Ze bestelt daarom zoveel als ze maar op kan, tot de pret verstoord wordt door een berichtje van Taki's baas. Er staat in dat hij te laat is voor zijn werk, waarna Mitsuha in paniek raakt. Nadat ze Taki's vrienden heeft gevraagd waar ze werkt, en zij hier verbaasd antwoord op hebben gegeven, haast ze zich naar het restaurant waar Taki ober is.
Ze neemt Taki's werk over, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Ook loopt ze een vervelende klant tegen het lijf, maar gelukkig wordt ze uit de brand geholpen door een collega. Als ze eindelijk weer thuis is, laat ze een notitie achter in het dagboek op Taki's telefoon, zodat hij dit de volgende dag ziet als hij weer wakker wordt in zijn eigen lichaam.
120647

Scène 4: Taki's onverwachte date

In deze scène ziet Taki dat Mitsuha hem wederom een notitie heeft achtergelaten in zijn agenda. In de notitie staat dat ze een date voor hem heeft afgesproken met zijn collega Miki. Hij was hier natuurlijk niet op voorbereid en haast zich direct naar het treinstation, waar Mitsuha had afgesproken.
Wanneer Taki aankomt begint zijn onverwachte date met Miki. Dit zorgt voor een aantal grappige situaties, waarin hij erg ongemakkelijk is en niet goed weet wat hij moet zeggen. Miki merkt aan hem dat hij anders is, dit komt natuurlijk omdat hij vorige keer dat ze hem zag ook niet zichzelf was. Letterlijk.
Aan het einde van de date vraag Miki hem of hij haar een tijdje leuk heeft gevonden. Taki weet niet wat hij moet zeggen, maar voordat hij kan reageren vraagt Miki of hij verliefd is op iemand anders. Taki is wederom sprakeloos en Miki loopt weg.
Op dit moment realiseren Taki en Mitsuha allebei dat ze gevoelens voor elkaar hebben. Mitsuha heeft spijt dat ze de date heeft georganiseerd en Taki bedenkt zich dat Miki gelijk had. Hij heeft wel degelijk gevoelens voor een ander.
120648

Scène 3: Taki gaat op zoek naar Mitsuha

Nu dat Taki weet dat hij Mitsuha moet vinden, probeert hij te herinneren waar ze precies woont. Het enige wat hij zich kan herinneren is het dorp, en hij maakt een schets van de bergen, de huizen, het grote meer in het midden, alles wat hij zich kan herinneren.
Wanneer hij de deur uitstapt om te vertrekken, staan opeens twee bekenden voor zijn neus. Het zijn Miki en Tsukasa, zijn collega en vriend van school. Tsukasa zegt dat hij zich de laatste tijd zorgen maakte om Taki en dat ze hem willen helpen om Mitsuha te vinden. Taki wil dit in eerste instantie niet, maar stemt dan toch in.
Zo begint een lange reis om de woonplaats van Mitsuha te vinden, met niets minder dan een schets en Taki's geheugen. Uiteindelijk geeft Taki het op, en wilt teruggaan naar Tokio. Totdat een vrouw in het restaurant zijn schets herkent en hem de plaatsnaam geeft waar hij al de hele tocht naar op zoek is.
Dit is echter niet het enige nieuws dat de vrouw hem vertelt. Ze vertelt hem namelijk ook dat deze plaats drie jaar geleden is verwoest door het inslaan van een meteoriet. Op dit moment in de film blijkt dat Taki's en Mitsuha's tijdlijnen drie jaar uit elkaar liggen, en Mitsuha dus eigenlijk al gestorven is.
120649 1

Scène 2: De eerste ontmoeting

Taki is vastberaden geworden om Mitsuha en de rest van de dorpelingen te redden van de meteoriet. Hij maakt in Mitsuha's lichaam een plan, samen met haar twee beste vrienden. Het loopt echter allemaal niet op rolletjes en Mitsuha's vader, een grote politicus in haar dorp, gelooft haar ook niet en wilt dus niet helpen met het dorp evacueren.
Maar Taki geeft niet op. Hij zorgt er samen met Mitsuha's vrienden voor dat alle elektriciteit in het dorp uitvalt, en gebruikt het intercomsysteem dat overal door de stad hangt om de dorpelingen te vertellen dat ze allemaal moeten evacueren naar een veilige plek.
Mitsuha is op dit moment in Taki's lichaam. Ze bevindt zich midden in het verwoeste dorp, waar Taki naar haar ging zoeken. Ze wordt wakker in een grot en komt erachter dat haar dorp verwoest is in Taki's tijdlijn, en dat zij dus ook dood is gegaan. Taki voelt op de een of andere manier aan dat Mitsuha in zijn lichaam zit en haast zich naar de grot waar zij zich bevindt.
Eenmaal hier aangekomen roepen ze naar elkaar, en horen elkaar ook. Alleen zien kunnen ze elkaar niet, tot het Twillight wordt. Dit is de tijd tussen dag en nacht in, en in deze tijd keren Taki en Mitsuha terug naar hun eigen lichamen en staan ze opeens oog in oog met elkaar. Ze proberen elkaars namen op de anders hand te schrijven, maar Twilight is alweer voorbij voordat Mitsuha dit kan doen. Wanneer Taki weer alleen achterblijft, is hij haar naam alweer vergeten.
120650 1

Scène 1: De eerste, échte ontmoeting.

De mooiste scène is natuurlijk de laatste. Het is een aantal jaar na de gebeurtenissen tussen Taki en Mitsuha, en ze herinneren zich er allebei nauwelijks iets van. Het enige wat ze weten, is dat ze constant het gevoel hebben dat ze op zoek zijn naar iets of iemand. Het blijkt nu ook dat het Taki gelukt is om in het lichaam van Mitsuha het dorp te redden van de meteorietinslag, en Mitsuha leeft hierdoor dus ook nog gewoon.
Dit gevoel blijft, totdat Taki op een dag in de trein staat richting huis. Hij kijkt uit het raam, tot een trein op het andere spoor parallel aan zijn kant komt rijden. Opeens ziet hij daar Mitsuha, in de andere trein. Zij ziet hem ook, en ze zijn allebei in shock. Ze weten allebei dat ze elkaar kennen, maar weten niet waarvan.
Allebei rennen ze de trein uit bij de eerstvolgende halte. Taki rent straten en stations door, tot hij stopt bij een grote trap. Bovenaan de trap staat Mitsuha. Taki spreekt haar echter niet aan, en loopt rustig de trap op. Mitsuha vervolgt ook in stilte haar weg, totdat Taki zich niet meer in kan houden.
Hij vraagt aan haar: 'Kennen wij elkaar?', waarop Mitsuha met tranen in haar ogen antwoordt: 'Dat dacht ik ook'. De film eindigt wanneer de twee tegelijk aan elkaar vragen: Kimi no Na wa? (Your name is....?)
Welke vond jij het beste van de Your Name scènes? Ga je de film kijken als ie in de bioscoop komt? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws