Top 10 engste Resident Evil monsters - Kippenvelgevende creaties

  Twee weken geleden zorgde de release van The Evil Within 2 ervoor dat fans van het horrorgenre weer eens lekker konden griezelen. Resident Evil titels kennen ook flink wat vreemde beesten die je de stuipen op het lijf jagen en met de Switch release van Revelations in november, zetten wij de engste Resident Evil monsters op een rijtje!

  10. Bitores Mendez

  Er zijn beesten die je al de kriebels geven als je ze voor de eerste keer ziet. Bitores Mendez mag dan wel een strontlelijke vent zijn, eng is hij allesbehalve. In Resident Evil 4 kom je hem al snel tegen als hij en zijn dorpelingen jou de weg blokkeren en jou dwingen brute kracht te gebruiken.

  De aanmoedigingen van Mendez komen tot een einde als je als Leon de dorpsbaas in een hoekje weet te drijven, om hem vervolgens te zien groeien tot een weerzinwekkend monster met een gigantische, glibberige ruggengraat. Hadden we toch liever dat lelijke smoelwerk van zijn menselijke vorm gehad. Mocht je de nummer tien in de lijst met engste Resident Evil monsters zelf een kopje kleiner willen maken, dan kan je de titel hier kopen.

  9. Licker

  Een gek wezen met bizar grote voeten, een uitwendig brein en een lange tong. Niet verrassend krijgt dit beestje de naam licker mee, maar ondanks zijn liefkozende naam is het een goed idee om flink wat ruimte tussen jou en de likkers te bewaren.

  Waar wij mensen in het echte leven nog wel eens een huisdier met een lange tong willen hebben (met uitzondering van de tuinslang uiteraard), zorgen de vele mutaties van de Umbrella Corporation ervoor dat alle lieve aspecten van beesten enkel gebruikt worden om iets zo dodelijk mogelijk te maken. Geen lieve lebberaar dus op de negende plek in de lijst met engste Resident Evil monsters.

  8. Ironhead

  Monsters met een alledaags voorwerp zijn geen onbekende in horrorgames. Wat te denken van punthoofd in Silent Hill of de bruut met een kluis op zijn harses in The Evil Within? Ook de Resident Evil spellen kennen dergelijke monsters, met Ironhead als één van de bruutste en op plaats acht in de lijst met engste Resident Evil monsters.

  Wat er nu precies op zijn hoofd zit gemonteerd, blijft lastig te zeggen. Maar het zorgt er in ieder geval voor dat headshots uitermate nutteloos zijn. In Resident Evil Revelations 2 ben je beter af om de beesten met Moira af te leiden en met personage Claire in hun achterhoofd te schieten. Want dat deel van het hoofd wordt niet bedekt door een kapot vergiet.

  7. Bandersnatch

  Als een virus ervoor zorgt dat je nog maar één arm tot je beschikking hebt, dan kan je er maar beter voor zorgen dat deze sterk genoeg is om zo te compenseren voor je amputatie. De Bandersnatch is misschien net iets te ver doorgeschoten in het trainen met zijn rechterarmpje, want die vleesklomp is nog groter dan zijn eigen lijf!

  Dat neemt niet weg dat de arm uitermate krachtig is en ook nog eens behoorlijk ver kan reiken. Wees dus gewaarschuwd als je de Bandersnatch tegenkomt in CODE: Veronica, want voor je het weet krijg je een uitschuifvuist op je muil!

  6. Ustanak

  In sommige opzichten lijkt Ustanak uit Resident Evil 6 veel op Captain America. Ook deze man werd als fragiel poppetje geboren en droomde ervan sterk te zijn. Maar in plaats van er een beetje fatsoenlijk uit te komen, zorgde Umbrella Corporation ervoor dat de man flink verminkt werd.

  Dat boeide hem totaal niet, want hij had tenminste kracht. In Resident Evil 6 gebruikt hij die om het de hoofdpersonages flink lastig te maken. Elke keer als je denkt dat hij eindelijk dood is, krijgt je hem op een later moment wederom voor je neus. En zo mogelijk nog bozer dan de vorige ontmoeting!

  AceEndLegend

  5. Molded

  De virussen gemaakt door de Umbrella Corporation hebben elk unieke effecten die tot bizarre monsters leiden. Maar ook de wereld zelf spuwt zo nu en dan een merkwaardige creatie uit. De Molded zijn daar een goed voorbeeld van en staan daarom op plaats vijf in de lijst met engste Resident Evil monsters.

  De met zwarte drab bedekte lichamen zijn niet alleen lastig te zien in het donker, ook kunnen ze vanwege de flexibiliteit van het goedje een stuk sneller bewegen dan een normaal mens. Kom je ergens in Resident Evil 7 een donker goedje tegen op een muur, kijk dan goed of je de contouren van een lichaam kunt zien. Dat bespaart je een hartaanval.

  Nivan Field

  4. Rasklapanje

  Als je een in stukken liggend wezen tegenkomt dat zichzelf in elkaar zet alsof het een LEGO constructie is, dan weet je dat je een probleem hebt. In zowel Resident Evil 6 als Revelations 2 zal je de monsters met de naam Rasklapanje tegenkomen die dit kunnen.

  De enge vijanden vind je daarom terug op de vierde plaats in deze lijst met engste Resident Evil monsters. Met een heuse zoektocht naar een wapen (of eigenlijk mogelijkheid) de beesten permanent uit de weg te ruimen, zal je de Rasklapanje niet snel vergeten. In de gehaktmolen ermee!

  Calvin Bui

  3. U-3

  Als werknemer bij de Umbrella Corporation kan je naar hartelust experimenteren met het combineren van dieren tot een ultieme moordmachine. De U-3 is het resultaat van het stoppen van insecten en reptielen DNA in een staafmixer en vervolgens in een mens te pompen.

  Het resultaat mag er zijn, want het angstaanjagende monster zal je met zijn introductie de stuipen op het lijf jagen. Het is namelijk niet een alledaags iets om een mens op vier poten te zien lopen met scharen als handen en een soort oorkruiper op zijn rug te zien.

  Gamespot

  2. G

  In plaats van een zak aardappelen over je schouder te zwaaien, heeft de G (vernoemd naar het G-virus) een gigantische oogbal en zak met eieren op zijn rug hangen. Jammer genoeg voor hem groeit die uit zijn rug en is het lichaam aan het lot overgelaten.

  Niet zozeer een lastige of sterke vijand, maar simpelweg een weerzinwekkend wezen dat niets op onze aardbol te zoeken heeft. Ga maar lekker ergens anders eng zijn. De G freak staat met zijn uitwendige oogbal op de tweede plaats in de lijst met engste Resident Evil monsters.

  hisbrokenbutterfly

  1. Vergudo

  Er kan maar één wezen de prijs in ontvangst nemen voor het zijn van het engste Resident Evil monster. De Verdugo, of executioner is een van de vijanden en eindbazen van Resident Evil 4 en zal je de stuipen op het lijf jagen.

  Het vreemde mannetje Salazar is de grote vijand in Resident Evil 4 en wordt constant geschaduwd door twee boomlange wezens. Deze Verdugo’s doen lange tijd niets anders dan aanwezig zijn, maar eentje zal na verloop van tijd de taak krijgen om jouw hoofdpersonage te ‘vermaken’.

  Je raadt natuurlijk al dat dit een flink gevecht is en er meer onder die mantel schuilt dan je in eerste instantie had gedacht of gehoopt. Dat neemt niet weg dat je flink zal gruwelen van het uiterlijk van de Verdugo. En bedenk na het afmaken van de eerste, dat zijn broertje ook nog ergens rondstruint!

  De engste Resident Evil monsters - Jullie broekpoepmomenten!

  Alle monsters uit de lijst hierboven zijn stuk voor stuk angstaanjagend, maar er zitten natuurlijk tal van andere griezelige beesten in de games. Laat ons weten welke jij de engste vond! Mocht je alvast willen weten wat je van Revelations 1 en 2 kan verwachten als die uitkomen voor de Switch, dan kan je hier de review lezen!

  Resident Evil: Revelations

  Verkijgbaar vanaf 27 january 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.