Top 5 VR Games voor de Alienware Steam Machine

Article
donderdag, 02 juni 2016 om 13:42
xgn google image
Virtual Reality is HOT en vele bedrijven komen daarom met nieuwe VR brillen en games op de proppen. Ook de komende E3 zal volop in het teken staan van de denkbeeldige werkelijkheid. Heb je een HTC Vive of Oculus Rift dan kan je alle zorgen achter je laten in deze top 5 VR Games voor de Alienware Steam Machine.
Alleen een controller en een dikke HD gaming beeldscherm is tegenwoordig niet meer genoeg. Nee, vandaag de dag willen we zelf letterlijk onderdeel uitmaken van een game. Met de nieuwe Virtual Reality technologieën is dit al enigszins mogelijk en de mogelijkheden zijn eindeloos. De verwachting is dan ook dat deze tendens nog wel even voort zal zetten.
Zo is het binnenkort al mogelijk om live Dota 2 wedstrijden te volgen met een VR bril. Je staat dan als toeschouwer midden in de wedstrijden van de professionals en kun je met allerlei handgebaren extra informatie tevoorschijn toveren. Maar liever nog ben je zelf onderdeel van een game. Ook voor die mensen komt er een oplossing, want zo zou Rebellion, bekend van Sniper Elite, bezig zijn met een Xbox-titel waarover we op de E3 meer moeten gaan horen.

Top 5 VR Games voor de Alienware Steam Machine laten je kennismaken met Virtual Reality

Het is dus nog wachten tot de échte grote titels het VR tijdperk ook in hun armen hebben gesloten. Maar er zijn al wel vele kleinere titels uitgekomen die je de hoofdrol geven in hun spellen. Zo ook op de Steam Machine. Dus mocht je de beschikking hebben over een Oculus Rift ofwel een HTC Vive, neem dan dit lijstje van Top 5 Beste VR Games voor de Alienware Steam Machine eens door, als voorproefje op het grote werk dat binnenkort komen gaat.
Top 5 VR games voor de Alienware Steam Machine 5089

5. 5089 The Action RPG

5089 The Action RPG is het vervolg op de game 4089 en bouwt voort op de wereld Xax waarop je in 3089 al hebt rondgedwaald. De kolonie bestaande uit robots voert nog steeds oorlog en zorgt er voor dat de hele wereld in rep en roer is. Xax is een complete chaos en dreigt ten onder te gaan als gevolg hiervan. Gelukkig kan jij hier een stokje voor steken!
Het mooie aan deze nieuwe game is dat het alle VR apparaten ondersteunt. Zo kun je de daadwerkelijk de superheld spelen en de wereld van zijn ondergang redden. Je doet dit vanuit je luie stoel met muis en toetsenbord, maar als je van iets meer spanning en actie houdt, dan kan je ook staand met bewegingscontrollers spelen. De mogelijkheden zijn eindeloos op deze wereld en mocht je er alleen niet uitkomen, dan kan je ook nog de hulp van een vriend inschakelen.
5089 The Action RPG is voor 7,99 euro te koop voor de Alienware Steam Machine

4. Catlateral Damage

Wie wil er nou niet weten wat er door het koppie van je harige vietvoeter gaat? Juist, iedereen wil dat weten en dat kan nu met Catlateral Damage. Dankzij de HTC Vive VR bril neem jij de gedaante aan van een kat en ren je door het huis zoals jouw kat dat ook doet als je er even niet bent. Je missie is om zoveel mogelijk spullen op de grond te gooien en een zo groot mogelijke ravage aan te richten.
Vlieg van de woonkamer, naar de keuken en weer terug en stoot daarbij allerlei elektronische apparaten op. Of voer de missie uit die je wordt opgedragen, zoals het verzamelen van zoveel mogelijk rode stippen. Ook hiervoor geldt, des te robuuster je te werk gaat des te beter je score zal zijn. Als je heel goed je best doet, kan je nieuwe poezen vrijspelen om mee te spelen of power-ups om nog meer schade aan te richten.
Altijd al eens een kat willen zijn, koop dan Catlateral Damage voor 9,99 euro voor je Alienware Steam Machine.

3. Monstrum

Monstrum is zo’n game waarbij de intensiteit door het dragen van een VR bril pas echt toeneemt. De bedoeling is namelijk dat jij op een vrachtschip uit handen blijft van de griezels die er op het schip aanwezig zijn. Door een doolhof van containers moet jij je met handige technieken en de voorwerpen die je voorhanden hebt, zorgen dat je het schip veilig kunt verlaten. Eenmaal gepakt, moet je het hele level weer opnieuw beginnen, oftewel dood is hier pas écht dood.
Monstrum kreeg op 19 mei een update waardoor het ook VR ondersteuning heeft voor de Oculus Rift. Om voornoemde redenen wordt het avontuur nu dus extra spannend en kijk je de dood echt letterlijk in de ogen. Er zijn met de update drie nieuwe griezels aan de game toegevoegd, dus zet je schrap en doe je renschoenen aan en zorg dat je niet vroegtijdig sterft.
Als je op zoek bent naar een uitdaging en niet bang bent voor de dood, koop dan Monstrum voor de Alienware Steam Machine voor 14,99 euro.

2. Universe Sandbox 2

Virtual Reality biedt natuurlijk uitkomst als je zelf in de schoenen wilt staan van een superheld, maar opent natuurlijk ook nieuwe werelden. Letterlijk in dit geval, want met Universe Sandbox 2 kan je het heelal helemaal opnieuw indelen. Je kunt werelden verwoesten, of juist laten verschijnen, maar je kunt ook werelden met elkaar laten versmelten, wat hele mooie beelden oplevert. Zet je HTC Vive VR bril op en ga te werk als Wubbo Ockels.
Universe Sandbox 2 is nog in ontwikkeling, maar wel reeds te koop. Gaandeweg het ontwikkelingsproces worden er nieuwe updates doorgevoerd in de game, dat ook al een eerste deel kende. Zo heeft het spel onlangs VR ondersteuning gekregen. Als jij het lot van onze toekomst in handen wilt hebben, download dan Universe Sandbox 2 en creëer een nieuwe planeet voor als de aarde er mee op houdt.
Universe Sandbox is voor 22,99 euro te koop voor de Alienware Steam Machine.

1. Unturned

Unturned is een sandbox game met MMO elementen. De game ziet er enigszins vergelijkbaar uit als Minecraft en kent daarnaast elementen die we ook in CS:GO terugzien. Zo kan je allerlei camouflages voor je wapens verdienen of kopen, om zombies mee af te knallen. Ook kan je een gigantisch fort bouwen, inclusief valstrikken, om tegenstanders te slim af te zijn, of kan je het online tegen vrienden opnemen in een survival mode.
Maar de hoofdtaak blijft toch wel net als in Minecraft om te overleven. Je doet dit door de noodzakelijke voedingsmiddelen te verzamelen, een huis te bouwen en door te handelen met andere spelers. Als je helemaal goed voorbereid bent, kan je de strijd aangaan in één van voornoemde game modes. Unturned heeft ook VR ondersteuning, wat inhoudt dat je alles net even wat van dichterbij kunt bekijken als je jouw nieuwe onderkomen aan het inrichten bent.

Populair Nieuws