Warcraft movie characters - deze 5 personages kun je vinden in WoW!

  Warcraft the Beginning draait vanaf vandaag in de bioscoop. Na meer dan 10 jaar is de film eindelijk af. Voor fans is de film een feest der herkenning. Veel Warcraft movie characters kun je namelijk ook terug vinden in het digitale Azeroth van World of Warcraft. Hier lees je hoe je de vijf belangrijkste terug kan vinden!

  Warcraft the Beginning neemt je mee terug naar de allereerste Warcraft game. Warcraft: Orcs and Humans was de allereerste game in het Warcraft universum en dateert uit 1994, een tijd waarin prachtige graphics nog niet bestonden. De game speelt zich af tijdens de eerste invasie van de Orcs in Azeroth. Ook de film speelt zich af in deze periode.

  Draenor, de wereld van de Orcs, staat op het punt om vernietigd te worden. Dankzij The Dark Portal kunnen de Orcs Azeroth binnendringen om dood en verderf te zaaien. In deze oorlog spelen Garona, Khadgar, Gul'dan, Lothar en Durotan de grootste rollen. Je kunt ze stuk voor stuk vinden in de immense wereld van World of Warcraft.

  Garona

  Garona is half Orc, half Draenei. In de film zie je meteen dat ze geen grote, kolossale Orc is maar iets ertussenin. Ze spreekt de taal van de Orcs, maar ook de taal van de mensen. Op deze manier is ze een beetje een diplomaat en bemiddelaar tussen de Horde en de Alliance, net als in WoW.

  Warcraft movie characters

  Ze verschijnt in WoW onder andere tijdens de laatste baas van Ulduar. Tijdens een visioen van Yogg-Saron zie je Garona doen waar ze het beste in is: sluipmoorden. Garona is in WoW dan ook een van de meest bekende en beruchte rogues. Speel je met een Horde karakter, dan kom je Garona tegen in de Twilight Highlands uit de Cataclysm uitbreiding.

  Je doet als Horde speler diverse quests voor Garona in de Twilight Highlands en ook in de raid Twilight Citadel kom je haar tegen. Ook gaan er geruchten dat ze een rol gaat spelen in de nieuwe opkomende Legion uitbreiding van World of Warcraft. Wat haar rol daar is in deze uitbreiding is nog even afwachten.

  Durotan

  Een andere hoofdrol in de film is weggelegd voor Durotan, de chieftain van de Frostwolf Clan. Hij is ook de vader van de latere warchief Thrall. In de film wordt Durotan het al snel niet eens met Gul'dan, de Orc die fel wil gebruiken om de Orcish Horde sterker te maken. De fel zorgt ervoor dat de Orcs groen en sterker worden, maar Durotan heeft nog de originele bruine huidskleur van de Orcs, waardoor hij nog zelf kan nadenken.

  Warcraft movie characters

  In de normale tijdlijn van WoW is Durotan dood, maar sinds de huidige Warlords of Draenor uitbreiding van WoW kom je in een alternatieve tijdlijn terecht waar Durotan nog wel leeft. Je krijgt in deze uitbreiding als Horde speler veel met Durotan te maken, want je begint je tocht in de alternatieve tijdlijn in zijn rijk en je moet dan ook veel quests voor hem doen. Durotan vind je op zijn troon, mits je genoeg quests hebt gedaan of in diverse dorpen waar je tijdens je tocht langskomt. Hij is makkelijk herkenbaar aan de wolvenhuid op zijn hoofd.

  Anduin Lothar

  Anduin Lothar is een van de meest trouwe adviseurs van koning Llane Wrynn. Hij is tot alles bereid om zijn koning te dienen en laat dat ook vaak zien.

  Lothar was één van de grootste helden van de Alliance. Al voor de gebeurtenissen in WoW stierf Lothar een heldendood in de buurt van Blackrock Mountain. Hij was vrijwel ongeëvenaard in het gevecht, maar legde het loodje tijdens de tweede oorlog tussen de mensen en Orcs door een overmacht. Zijn heldendaden worden nog altijd herinnerd.

  Warcraft movie characters

  Een enorm standbeeld van Lothar staat op de plek waar hij zijn einde vond, bij Blackrock Mountain. Je kan Lothar in WoW alleen niet tegen het lijf lopen, maar hij is wel belangrijk geweest voor het verhaal van Warcraft.

  Khadgar

  Het contrast is scherp tussen de film en WoW wanneer we het hebben over Khadgar. In de film is Khadgar nog een jonge tovenaar, maar in WoW is het al een oude man. Er zitten dan ook veel jaren tussen de gebeurtenissen van de film en de gebeurtenissen in WoW. Daar waar hij in de film nogal een beetje stuntelig is, heeft hij zijn magische kunstjes vele jaren later geperfectioneerd en is hij een van de sterkste tovenaren ooit.

  Warcraft movie characters

  Je vindt Khadgar onder andere in Shattrath in Outland, waar hij al te vinden was voordat hij een model update kreeg voor Warlords of Draenor. Khadgar speelt namelijk in deze alternatieve tijdlijn een hele belangrijke rol. Hij opent het portaal naar deze alternatieve tijdlijn en gaat met je mee, of je nou voor de Alliance of de Horde speelt. Je hebt dus veel te maken met deze mage en je kan hem dan ook op heel veel plekken tegenkomen in Draenor.

  Gul'dan

  Gul'dan is misschien wel de sterkste en meest machtige Orc die ooit geleefd heeft. Zijn ambities gaan verder dan die van welke Orc dan ook. Hij wil de sterkste Orc ooit worden en wil dit bereiken op wat voor manier dan ook. Hij maakt gebruik van de kracht van demonen, maar betaalt daar een heftige prijs voor door de fel tot zich te nemen.

  De zoektocht van Gul'dan naar macht zorgt er geregeld voor dat hij zowel de woede van de Alliance als die van de Horde op zijn hals haalt. Dit geldt voor zowel de film als de game. Gul'dan is in de originele tijdlijn dood in WoW, maar in de alternatieve tijdlijn van Warlords of Draenor is hij nog springlevend. Sterker nog, hij is dé bad guy van de uitbreiding!

  Warcraft movie characters

  Zo nu en dan verschijnt Gul'dan in een cutscene of een dialoog tijdens een quest in WoW. Hij laat zichzelf niet echt zien, maar meestal heeft dat te maken met het feit dat hij geen tijd heeft voor mere mortals. Zowel in de film ziet Gul'dan er behoorlijk imponerend uit. Eén ding is wat dat betreft duidelijk: met Gul'dan moet je niet fucken!

  Dit jaar wordt World of Warcraft alweer 12 jaar oud. Nog steeds zijn er miljoenen mensen die dagelijks inloggen en het digitale Azeroth weer gaan verkennen. Ga je naar de film, dan heb je geluk want je krijgt bij je bioscoopkaartje gratis World of Warcraft inclusief alle uitbreidingen! Je kan dus als je naar de film gaat gratis een kijkje nemen in Azeroth en zelf te beleven hoe het is in deze enorme digitale wereld!

  De Warcraft movie is voor de fans van World of Warcraft te gek, want veel bekende karakters komen terug, waaronder deze vijf uit het artikel. Maar ook voor niet-fans van World of Warcraft is de Warcraft movie een kijkje waard: de film zit vol spectaculaire special effects en de kostuums en visuals zijn om je vingers bij af te likken!

  World of Warcraft

  Verkijgbaar vanaf 11 february 2005

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.