Top 5 redenen om gamescom 2018 te bezoeken

Article
maandag, 06 augustus 2018 om 12:13
xgn google image
De E3 mag dan de grootste gamebeurs ter wereld zijn, Los Angeles is voor velen van ons toch een beetje te ver weg. Gelukkig hebben we gamescom in Keulen, waar we wat eenvoudiger naartoe kunnen. Dit is onze top 5 redenen om gamescom 2018 te bezoeken!
Helaas zijn de kaartjes voor zaterdag al uitverkocht, maar tijdens gamescom kun je vanaf 2 uur ’s middags bij de Koelnmesse zelf voor 10 euro een middagkaartje kopen (als er nog kaartjes zijn). Mocht je de komende dagen in Keulen zijn, waag dan vooral een poging. Gamescom 2018 is namelijk zeker een bezoekje waard!
En niet alleen vanwege de games, hoewel die natuurlijk de belangrijkste rol spelen in Keulen. In deze top 5 redenen om gamescom 2018 te bezoeken, leggen we uit wat de beurs zo fantastisch maakt voor iedereen die erheen gaat. Als je je ooit hebt afgevraagd of het zin heeft om gamescom te bezoeken, lees dan vooral verder!

5. Bereikbaarheid

We zeiden het al aan het begin van deze special: Keulen is voor ons Nederlanders een stuk eenvoudiger (en ook niet onbelangrijk: goedkoper) te bereiken dan het verre Los Angeles. Om in de Duitse stad te komen kun je met het vliegtuig gaan, maar met een paar uurtjes in de auto of de trein ben je er ook.
Vooral als je niet veel geld hebt of nog niet over een rijbewijs beschikt, is de trein een goede optie: treinen richting Keulen rijden vrij regelmatig vanaf grote stations. Doordat je veel verschillende reismogelijkheden hebt, kun je ook makkelijker plannen, bijvoorbeeld als je na gamescom nog een dagje in Keulen wilt doorbrengen.
76399 1

4. Goodies

Op een gamebeurs zijn veel games en waar veel games zijn, zijn ook veel goodies! Niet alleen tref je op evenementen als gamescom officiële merchandise van spellen aan, ook zijn er vaak genoeg gratis voorwerpen te krijgen. Dat kunnen nuttige spullen zijn (bijvoorbeeld USB-sticks) of gewoon leuke hebbedingetjes (zoals sleutelhangers).
Met alles wat er op de beursvloer van de Koelnmesse gaande is, zullen er zeker goodies zijn voor de echte gamefanaten. Vaak kun je deze op verschillende manieren vinden. Mocht je niet weten waar je moet beginnen met je spullenjacht, dan hebben we altijd nog een aantal tips voor je om gamescom-goodies te scoren.
76400 1

3. Activiteiten

Gamescom zou gamescom niet zijn als games niet het belangrijkste onderdeel van de beurs waren, maar dat betekent niet dat er niets anders te zien is. De Koelnmesse is immers een groot complex met meerdere ruimtes, die allemaal diverse activiteiten naast het gamen bieden. Fijn als je even tot rust wilt komen.
Ook voor de fanatiekelingen is er genoeg te doen: zo kun je bijvoorbeeld lasergamen en zijn er natuurlijk ook de nodige cosplayers met prachtige kostuums. Gamescom biedt naast dat alles nog een heleboel andere activiteiten, die je kunt terugvinden in het overzicht op de gamescom website.
76401 1

2. Aankondigingen

De E3 was altijd al het belangrijkste podium voor grote aankondigingen, iets wat niet snel zal veranderen, maar gamescom is op dat gebied steeds prominenter geworden. Het beste voorbeeld daarvan is het feit dat Microsoft heel bewust heeft gekozen om diverse titels op gamescom in plaats van de E3 te laten zien.
Verschillende ontwikkelaars kiezen ervoor om niet tijdens E3, maar juist tijdens gamescom hun spellen te tonen. Zo zal CD Projekt RED aanwezig zijn met een demo van Cyberpunk 2077 die anders is dan op E3 2018. Ook zal de Poolse ontwikkelaar meer informatie geven over de shooter World War 3. Het is bekend dat de meeste grote ontwikkelaars en uitgevers aanwezig zullen zijn waaronder Bandai Namco, Bethesda, Electronic Arts, Microsoft, Ubiosft en Square Enix.
76402

Redenen om Gamescom 2018 te bezoeken - 1. Speelbare games

Spellen die op beurzen getoond worden zijn natuurlijk leuk om te zien, maar de echte gamer wil ze natuurlijk zelf uitproberen. Wat dat betreft wordt je echt verwend tijdens gamescom 2018: zo zijn grote games als Devil May Cry V en Resident Evil 2 speelbaar tijdens de beurs.
Andere games waar bezoekers mee aan de slag kunnen zijn verschillende titels van Nintendo. Denk aan Dark Souls Remastered, Super Smash Bros Ultimate, Super Mario Party, FIFA 19 en Dragon Ball FighterZ. Ook Jump Force en SoulCalibur VI van Bandai Namco kan je op de showvloer gaan spelen.
Gaan jullie naar gamescom? Laat het ons weten in de reacties!

Populair Nieuws